Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!

Bucate cu gust....Yummy

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Subiecte similare

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Tort ciocolatos EmptyLun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Tort ciocolatos EmptySam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Tort ciocolatos EmptyMier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Tort ciocolatos EmptySam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Tort ciocolatos EmptyVin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Tort ciocolatos EmptyJoi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Tort ciocolatos EmptyJoi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Tort ciocolatos EmptyMar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Tort ciocolatos EmptyMar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Tort ciocolatos EmptyDum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Tort ciocolatos EmptyDum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Tort ciocolatos EmptySam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Tort ciocolatos EmptySam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Tort ciocolatos EmptyJoi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Tort ciocolatos EmptyMar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Tort ciocolatos EmptyDum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Tort ciocolatos EmptyVin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Tort ciocolatos EmptyVin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Tort ciocolatos EmptyVin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Tort ciocolatos EmptyDum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Tort ciocolatos EmptyDum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Tort ciocolatos EmptyMar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Tort ciocolatos EmptyMar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Tort ciocolatos EmptyMar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Tort ciocolatos EmptyMar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

În total sunt 19 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 19 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul


Recordul de utilizatori conectați a fost de 100, Vin Feb 02, 2024 6:50 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
Tort ciocolatos Bar_leftTort ciocolatos BarTort ciocolatos Bar_right 
Corina (3482)
Tort ciocolatos Bar_leftTort ciocolatos BarTort ciocolatos Bar_right 
spicy (1621)
Tort ciocolatos Bar_leftTort ciocolatos BarTort ciocolatos Bar_right 
ionela2682 (1505)
Tort ciocolatos Bar_leftTort ciocolatos BarTort ciocolatos Bar_right 
lacramioara (1381)
Tort ciocolatos Bar_leftTort ciocolatos BarTort ciocolatos Bar_right 
vdaiana (1335)
Tort ciocolatos Bar_leftTort ciocolatos BarTort ciocolatos Bar_right 
mireya (1247)
Tort ciocolatos Bar_leftTort ciocolatos BarTort ciocolatos Bar_right 
Pisyoana (1142)
Tort ciocolatos Bar_leftTort ciocolatos BarTort ciocolatos Bar_right 
Mihaela (1058)
Tort ciocolatos Bar_leftTort ciocolatos BarTort ciocolatos Bar_right 
diana (1034)
Tort ciocolatos Bar_leftTort ciocolatos BarTort ciocolatos Bar_right 


visit counter

All Cooking Sites

    Tort ciocolatos

    susu
    susu
    Admin


    feminin Balanta Varsta : 44
    Localizare : bucuresti
    Stare de spirit : buna

    Tort ciocolatos Empty Tort ciocolatos

    Mesaj Scris de susu Dum Feb 21, 2010 10:11 pm

    [img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][/img]

    [img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][/img]

    [img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][/img]
    Tort ciocolatos
    Ingrediente pentru 10 persoane
    Timp de preparare:60 minute
    Complexitate:medie
    Ingrediente:
    Blat:
    100 g ciocolata amaruie
    50 g ciocolata cu lapte
    100 g unt
    5 oua
    un praf de sare
    100 g miez de nuca
    100 g faina
    1 plic praf de copt
    1/2 lingurita praf de cafea
    1 lingurita stafide negre
    1 lingurita stafide galbene
    1 lingura rom
    2 linguri cognac alexandrion
    Crema ganache neagra:
    300 g ciocolata amaruie
    200 ml smantana lichida
    Cateva visine
    Cateva bucatele de ciocolata taiate marunt
    Esenta de rom
    Crema ganache alba:
    300 g ciocolata alba primola sau heidi
    200 ml frisca lichida
    Esenta de vanilie
    Mod de preparare:
    Pentru blat: Se macina nucile. Se hidrateaza stafidele in cognac si rom pentru 15 minute.. Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar. Albusurile reci de la frigider se bat spuma cu un praf de sare. Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie. Frecam bine untul, il adaugam la galbenusuri si amestecam in continuare. Se toarna peste compozitie ciocolata topita. Se cerne faina cu praful de copt de doua ori. Se pune in compozitie cafeaua, nucile si stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se pune compozitia. Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc mic pentru aproximativ 40 minute. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Nu lasati mai mult sa nu se arda. Cand este gata se lasa in cuptor sa se raceasca cu usa intre deschisa pentru a nu se lasa blatul. Pentru crema neagra: se pune frisca lichida pe foc mic intr-o cratita de Teflon pentru a nu se prinde si cand se incalzeste se adauga cele 300 g de ciocolata rupta in bucati mai mici si esenta de rom. Se amesteca in continuu pana se topeste ciocolata si ajunge la fierbere. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Cand este complet racita se pune la frigider pana a doua zi cand se va bate cu mixerul pana la intarire. Va iesi o crema foarte consistenta si tare daca se respecta pasii. Se adauga in crema bucatelele de ciocolata taiate si visinele. Crema alba se prepara in acelasi mod, se pune frisca, ciocolata si vanilia pe foc pana la omogenizare. Se bate crema a doua zi. Cine doreste poate insiropa blatul cu cafea sau cognac dar nu este cazul deoarece este destul de pufos datorita ciocolatei din compozitie. Se orneaza dupa preferinta. Este destula crema si eu am oprit o parte pentru imbracarea si decorarea tortului. Este un tort costisitor dar merita mai ales pentru iubitorii de ciocolata.

      Subiecte similare

      -

      Data/ora curentă este: Dum Apr 28, 2024 2:46 am