Pentru blat ai nevoie de:10 oua,10 linguri zahar,10 linguri faina,1 praf de copt,1 mana de nuci taiate si prajite.
Pentru crema ai nevoie de:2 plicuri cu budinca de vanilie sau orice altceva,10 linguri zahar,250 g margarina sau unt,800 ml lapte,150 g nuci(facultativ),1 cutie compot de ananas,500 ml frisca pentru ornat.
Cum procedezi pentru blat:Bati albusurile spuma,adaugi zaharul si continui sa bati.Pui apoi galbenusurile,faina in ploaie si nuca,apoi coci blatul intr-o forma de tort sau o tava mai adanca,unsa cu unt si tapetata cu faina.Il tii circa 1\2 de ora ,la foc mijlociu.
Cum procedezi pentru crema:Intr-o cratita pui budincile cu 10 linguri de zahar si le freci cu putin lapte rece,pana se omogenizeaza.Torni restul de lapte,pui cratita pe foc si amesteci continuu,pana ce budinca da in 2-3 clocote si se ingroasa.O lasi la racit 5-10 minute(sa nu se raceasca de tot,sa fie calda) si pui apoi untul sau margarina,nuca macinata si omogenizezi.
Asamblarea tortului:Dupa ce s-a racit,blatul il tai in doua sau trei parti si il insiropezi cu compot de ananas(daca nu-ti ajunge sau vrei sa fie mai insiropat,faci si un sirop din apa si zahar si lamaie).Il umpli cu crema si bucati de ananas.Il imbraci in crema si il ornezi cu frisca,fructe si stafide sau cu orice altceva
Sfat:Pentru a iesi culoarea galbena asa cum ne-a iesit si noua folositi oua de casa,este un tort foarte,foarte bun si veti fi laudat de cei care il vor manca.
Tortul este facut de mama mea si fratele meu
Va doresc pofta buna
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pentru crema ai nevoie de:2 plicuri cu budinca de vanilie sau orice altceva,10 linguri zahar,250 g margarina sau unt,800 ml lapte,150 g nuci(facultativ),1 cutie compot de ananas,500 ml frisca pentru ornat.
Cum procedezi pentru blat:Bati albusurile spuma,adaugi zaharul si continui sa bati.Pui apoi galbenusurile,faina in ploaie si nuca,apoi coci blatul intr-o forma de tort sau o tava mai adanca,unsa cu unt si tapetata cu faina.Il tii circa 1\2 de ora ,la foc mijlociu.
Cum procedezi pentru crema:Intr-o cratita pui budincile cu 10 linguri de zahar si le freci cu putin lapte rece,pana se omogenizeaza.Torni restul de lapte,pui cratita pe foc si amesteci continuu,pana ce budinca da in 2-3 clocote si se ingroasa.O lasi la racit 5-10 minute(sa nu se raceasca de tot,sa fie calda) si pui apoi untul sau margarina,nuca macinata si omogenizezi.
Asamblarea tortului:Dupa ce s-a racit,blatul il tai in doua sau trei parti si il insiropezi cu compot de ananas(daca nu-ti ajunge sau vrei sa fie mai insiropat,faci si un sirop din apa si zahar si lamaie).Il umpli cu crema si bucati de ananas.Il imbraci in crema si il ornezi cu frisca,fructe si stafide sau cu orice altceva
Sfat:Pentru a iesi culoarea galbena asa cum ne-a iesit si noua folositi oua de casa,este un tort foarte,foarte bun si veti fi laudat de cei care il vor manca.
Tortul este facut de mama mea si fratele meu
Va doresc pofta buna
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA