Ingrediente:
450 grame faina
20 grame drojdie proaspata
185 ml lapte
120 grame zahar
70 grame unt
2 oua
coaja de lamaie, esenta de rom, vanilie
Daca aveti masina de facut paine, e super simplu: Intai puneti tot ce inseamna lichide, laptele, untul topit si racit, ouale, zaharul, esentele, faina si apoi drojdia si gata!
Daca nu aveti masina de facut paine... o sa faceti muschi

Asadar... luati un lighean si faceti o maia idn 200 de grame de faina, lapte si drojdia amestecata cu o lingurita de zahar.
Amestecam. O lasam cam o ora sa isi dubleze volumul dupa care adaugam restul ingredientelor dupa cum urmeaza: zaharul, ouale, untul ( topit si racit), aromele si restul de faina.
La inceput amestecam cu o lingura de lemn iar cand incepe sa prinda consistenta, framantam cu mana pana obtinem un luat elastic. Daca se lipeste de maini, mai puneti f putina faina.
Puneti la crescut, in mediu ferit de curent, cam 1 ora si jumatate. ( eu pun aluatul intr-un castron si il acopar cu un prosop ).
Intre timp, aprindeti cuptorul la 180 de grade.
Apoi luati aluat, formati mucenici in forma de 8 si puneti in tava in care ati pus hartie pt copt.
Ii lasati sa cresca in tava, pt aprox. 15 minute, apoi ii ungeti cu galbenus de ou amestecat cu 3 linguri de lapte.
Dati la cuptor la 180 de grade, pt 30 de minute.
Ii scoateti si ii lasati putin sa se raceasca, apoi ii ungeti cu miere si ii tavaliti prin nuca.
Pofta buna!
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
» Mucenici de peste tot
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
» Ce mancam azi 3
» Cornulete cu rahat.
» Taifas la cafeluta 5
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
» PAINEA CU OREZ
» Ce mancam la micul dejun?
» Pe carari de munte
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
» Unt vs margarina
» Prajitura "Ziua si noaptea"
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
» Craciunul- sarbatoarea familiei
» Falafel- chiftelute din naut si legume
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
» Pandispan
» Să mai avem încredere în dolar?
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
» MELCISORI PIZZA
» Musaca din vinete si cartofi
» Gulii umplute cu ciuperci