Tort cu piscoturi sau varianta a celebrei prajituri Tiramisu, potrivita pentru cei ce nu agreeaza crema mascarpone. Reteta o am din caietul mamei de prajituri( unde se afla sub numele de "Tort cu piscoturi" si i-am pastrat denumirea) si numa bine am pus-o in practica ca sa avem de Craciun.
Blatul:
-se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, albusul se bate spuma si se incorporeaza cu galbenusurile. Se adauga faina si praf de copt si se coace la cuptor.
Crema:
Se fierbe laptele si se adauga o compozitie din praful de budinca si cateva linguri de lapte rece. Se lasa la fiert pana se ingroasa budinca si se amesteca pentru a evita legarea de oala. Cand este gata se ia de pe foc oala si se pune la racit.
Frisca se bate pana se intareste bine si se amesteca cu budinca,cand aceasta este complet racita.Se amesteca pana la omogenizarea compozitiei.
Peste blat se intinde o patura de crema. Piscoturile se inmoaie in cafea si se aseaza peste crema unul peste altul, se repeta pasul si pudram cacao din abundenta peste crema.
Se tine la frigider inainte de a fi servita. E foarte gustoasa!!!
Pofta buna!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pentru blat:
-3oua
-3linguri de faina
-3 linguri de zahar
-1/2pliculet praf de copt
Crema
-1budinca de vanilie
-500 ml de lapte
-2 linguri de zahar
-frisca lichida
Mai avem nevoie de
-piscoturi
-cafea fiarta/oparita
cacao
-3oua
-3linguri de faina
-3 linguri de zahar
-1/2pliculet praf de copt
Crema
-1budinca de vanilie
-500 ml de lapte
-2 linguri de zahar
-frisca lichida
Mai avem nevoie de
-piscoturi
-cafea fiarta/oparita
cacao
Blatul:
-se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, albusul se bate spuma si se incorporeaza cu galbenusurile. Se adauga faina si praf de copt si se coace la cuptor.
Crema:
Se fierbe laptele si se adauga o compozitie din praful de budinca si cateva linguri de lapte rece. Se lasa la fiert pana se ingroasa budinca si se amesteca pentru a evita legarea de oala. Cand este gata se ia de pe foc oala si se pune la racit.
Frisca se bate pana se intareste bine si se amesteca cu budinca,cand aceasta este complet racita.Se amesteca pana la omogenizarea compozitiei.
Peste blat se intinde o patura de crema. Piscoturile se inmoaie in cafea si se aseaza peste crema unul peste altul, se repeta pasul si pudram cacao din abundenta peste crema.
Se tine la frigider inainte de a fi servita. E foarte gustoasa!!!
Pofta buna!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA