20 g drojdie proaspata
3 cani de faina (1 cana = 250 ml)
1 lingurita de sare
1 lingura zahar
2 linguri lapte pudra
1 lingura unt
trei sferturi de cana de orez fiert
trei sferturi de cana apa
1 ou mare
1 lingurita de suc de lamaie
Preparare:
Le-am pus in masina de facut paine si dupa ce aluatul a fost framantat l-am scos si l-am lasat sa creasca 30 minute. Dupa care l-am format si l-am mai lasat la crescut pana ce a ajuns la inaltimea formei. L-am copt la 200C cam 25-30 minute in cuptor pre-incalzit. Daca nu aveti lapte praf puteti folosi lapte in loc de apa.
Si inca ceva, ca sa le dau forma aia, am cantarit aluatul si l-am impartit in 8 bucati egale carora le-am dat forma unei mingii. Am pus cate 4 bucati, una langa alta, in fiecare forma si-am asteptat sa creasca si sa depaseasca un pic forma.
Alautul l-am mai facut si sub forma de bagheta, chifle sau impletit si va asigur ca painea este foarte buna.
3 cani de faina (1 cana = 250 ml)
1 lingurita de sare
1 lingura zahar
2 linguri lapte pudra
1 lingura unt
trei sferturi de cana de orez fiert
trei sferturi de cana apa
1 ou mare
1 lingurita de suc de lamaie
Preparare:
Le-am pus in masina de facut paine si dupa ce aluatul a fost framantat l-am scos si l-am lasat sa creasca 30 minute. Dupa care l-am format si l-am mai lasat la crescut pana ce a ajuns la inaltimea formei. L-am copt la 200C cam 25-30 minute in cuptor pre-incalzit. Daca nu aveti lapte praf puteti folosi lapte in loc de apa.
Si inca ceva, ca sa le dau forma aia, am cantarit aluatul si l-am impartit in 8 bucati egale carora le-am dat forma unei mingii. Am pus cate 4 bucati, una langa alta, in fiecare forma si-am asteptat sa creasca si sa depaseasca un pic forma.
Alautul l-am mai facut si sub forma de bagheta, chifle sau impletit si va asigur ca painea este foarte buna.
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
» Mucenici de peste tot
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
» Ce mancam azi 3
» Cornulete cu rahat.
» Taifas la cafeluta 5
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
» PAINEA CU OREZ
» Ce mancam la micul dejun?
» Pe carari de munte
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu