Ingrediente:
150gr. biscuiti,
100gr. unt,
300gr. nuci,
1 budinca de ciocola,
150gr. frisca lichida,
zeama de la o lamaie,
2 banane.
Mod de preparare:
Biscuitii ii sfarmi intr-un vas.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Untul il pui intr-un vas de iena si il pui la topit la aburi.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Dupa ce untul s-a topit iei de pe foc si adaugi praful de biscuiti care a rezultat din sfaramare si omogenizezi. Tot acum pui cam 1/3 din nucile pe care le-ai prajit in prealabil.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
(eu le-am prajit pe sectoare, adica tot cate 1/3 odata asa cum am avut nevoie)
Iei o forma de tort si pui compozitia rezultata in el si o presezi cu mainile in asa fel incat sa fie pe toata suprafata formei si sa formeze un strat nu mai gros de un deget. Forma de tort trebuie astfel introdusa in frigider si tinuta asa aproximativ 30 minute.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pana sta la frigider, pregatesti budinca de ciocolata si frisca.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Dupa cele 30 de minute, scoti forma de tort din frigider, pui budinca de ciocolata si o unifmizezi astfel incat sa se formeze un strat uniform peste tot. Peste el adaugi ce-a de-a doua treime de nuci prajite.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
peste se pune un strat de banane taiate rondele, si se stropeste cu zeama de la lamaie.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
ultimul strat este cel de frisca peste care vin puse ultimele nuci care ti-au mai ramas.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
se da la frigider pentru 5-6 ore. Dupa ce a stat in frigider se scoate si se poate servi.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA