Ingrediente:
8 oua
8 linguri faina
8 linguri zahar
2 linguri cacao
1 praf de copt
1 plic budinca cu gust de fragute
1 galbenus de ou
4 linguri zahar
450 ml lapte
150 g margarina
1 plic zahar vanilinat
3-4 lingurite esenta de vanelie
1 plic frica
150 ml lapte
cocos albastru
Separam ouale,galbenusurile le mestecam cu 8 linguri zahar,albusurile le batem spuma.
Inpartim galbenusurile in doua,intr-o jumatate adaugam 2 linguri cacao,4 linguri faina si jumatate plic praf de copt,le amestecam cu dosul lingurii.
In cea de a doua jumatate,punem 4 linguri faina si jumatate plic de praf de copt,amestecam cu dosul lingurii.
Ungem o forma de copt cu ulei si tapetata cu faina,adugam aluatul alb-negru-alb-negru si il bagam la copt pentru 35 de minute.
Cand este copt blatul,il lasam la racit,il taiem in forma de inima si pe urma in trei.
Crema:
Galbenusulul unui ou se amesteca cu 4 linguri zahar,praful de budinca se dizolva in 100 ml lapte rece de la frigider si se amesteca cu galbenusul.
350 ml lapte se pune la fiert,cand incepe sa fiarba se adauga margarina taiata bucati,iar cand s-a topit se adauga amestecul de budinca,mestecand intr-una,sa nu sa lege de oala,pana se ingroasa.
Se lasa la racit,mestecand din cand in cand.
Insiropam blaturile,intindem crema,imbracam tortul in frisca batuta cu 150 ml lapte rece de la frigider.
Il decoram cu cocos albastru si lebede indragostite.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
8 oua
8 linguri faina
8 linguri zahar
2 linguri cacao
1 praf de copt
1 plic budinca cu gust de fragute
1 galbenus de ou
4 linguri zahar
450 ml lapte
150 g margarina
1 plic zahar vanilinat
3-4 lingurite esenta de vanelie
1 plic frica
150 ml lapte
cocos albastru
Separam ouale,galbenusurile le mestecam cu 8 linguri zahar,albusurile le batem spuma.
Inpartim galbenusurile in doua,intr-o jumatate adaugam 2 linguri cacao,4 linguri faina si jumatate plic praf de copt,le amestecam cu dosul lingurii.
In cea de a doua jumatate,punem 4 linguri faina si jumatate plic de praf de copt,amestecam cu dosul lingurii.
Ungem o forma de copt cu ulei si tapetata cu faina,adugam aluatul alb-negru-alb-negru si il bagam la copt pentru 35 de minute.
Cand este copt blatul,il lasam la racit,il taiem in forma de inima si pe urma in trei.
Crema:
Galbenusulul unui ou se amesteca cu 4 linguri zahar,praful de budinca se dizolva in 100 ml lapte rece de la frigider si se amesteca cu galbenusul.
350 ml lapte se pune la fiert,cand incepe sa fiarba se adauga margarina taiata bucati,iar cand s-a topit se adauga amestecul de budinca,mestecand intr-una,sa nu sa lege de oala,pana se ingroasa.
Se lasa la racit,mestecand din cand in cand.
Insiropam blaturile,intindem crema,imbracam tortul in frisca batuta cu 150 ml lapte rece de la frigider.
Il decoram cu cocos albastru si lebede indragostite.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA