TORT DE CIOCOLATA CU CREMA GANACHE
Ingrediente:
* 1 blat de ciocolata (3 straturi; cumparat)
~ pentru crema ganache:
* 500 ml frisca lichida
* 330 g ciocolata (250 g ciocolata cu lapte + 80 g cioclata neagra)
* 1 fiola esenta de vanilie (optional)
~ pentru glazura:
* 150 g ciocolata (90 g ciocolata cu lapte + 60 g ciocolata neagra)
* 100 ml frisca lichida
* 30 g unt (aprox 1 lingura)
Mod de preparare:
~ cu o zi inainte de eveniment pregatim crema ganache:
- topim in microunde sau pe bain-marie ciocolata;
- punem frisca la incalzit (dar sa nu fiarba);
- adaugam ciocolata moale in frisca lichida calduta;
- tinem vasul pe foc mic si amestecam pana se omogenizeaza si se ingroasa crema;
- adaugam esenta de vanilie (nici o reteta nu prevede asta, dar asa mi-a picat mie bine la gust; cred ca mergea si o esenta de rom) si amestecam pana se omogenizeaza totul;
- luam vasul de pe foc, amestecam sa se racoreasca putin crema, apoi punem vasul intr-un bol cu apa rece si amestecam din cand in cand pana se mai raceste. acoperim vasul cu crema cu folie alimentara si bagam in frigider peste noapte.
(- crema mea a stat la frigider 5 nopti si n-a patit nimic.)
- a doua zi scoatem crema din frigider si mixam pana devine o crema fina si moale.
- ungem primul blat cu jumatate de crema, asezam al doilea blat, restul de crema, apoi al treilea blat. presam putin sa se aseze crema.
~ pentru glazura procedam ca si la crema ganazhe:
- topim ciocolata, incalzim putin frisca, apoi adaugam ciocolata topita si untul moale; amestecam pe foc mic pana se omogenizeaza;
- luam de pe foc, amestecam sa se racoreasca putin;
- turnam glazura calduta peste tort, lasam sa se scurga pe margini, nivelam cu un cutit daca e nevoie.
- punem tortul la rece ca sa se intareasca crema si glazura.
- Decor: frisca si inimioare din ciocolata.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingrediente:
* 1 blat de ciocolata (3 straturi; cumparat)
~ pentru crema ganache:
* 500 ml frisca lichida
* 330 g ciocolata (250 g ciocolata cu lapte + 80 g cioclata neagra)
* 1 fiola esenta de vanilie (optional)
~ pentru glazura:
* 150 g ciocolata (90 g ciocolata cu lapte + 60 g ciocolata neagra)
* 100 ml frisca lichida
* 30 g unt (aprox 1 lingura)
Mod de preparare:
~ cu o zi inainte de eveniment pregatim crema ganache:
- topim in microunde sau pe bain-marie ciocolata;
- punem frisca la incalzit (dar sa nu fiarba);
- adaugam ciocolata moale in frisca lichida calduta;
- tinem vasul pe foc mic si amestecam pana se omogenizeaza si se ingroasa crema;
- adaugam esenta de vanilie (nici o reteta nu prevede asta, dar asa mi-a picat mie bine la gust; cred ca mergea si o esenta de rom) si amestecam pana se omogenizeaza totul;
- luam vasul de pe foc, amestecam sa se racoreasca putin crema, apoi punem vasul intr-un bol cu apa rece si amestecam din cand in cand pana se mai raceste. acoperim vasul cu crema cu folie alimentara si bagam in frigider peste noapte.
(- crema mea a stat la frigider 5 nopti si n-a patit nimic.)
- a doua zi scoatem crema din frigider si mixam pana devine o crema fina si moale.
- ungem primul blat cu jumatate de crema, asezam al doilea blat, restul de crema, apoi al treilea blat. presam putin sa se aseze crema.
~ pentru glazura procedam ca si la crema ganazhe:
- topim ciocolata, incalzim putin frisca, apoi adaugam ciocolata topita si untul moale; amestecam pe foc mic pana se omogenizeaza;
- luam de pe foc, amestecam sa se racoreasca putin;
- turnam glazura calduta peste tort, lasam sa se scurga pe margini, nivelam cu un cutit daca e nevoie.
- punem tortul la rece ca sa se intareasca crema si glazura.
- Decor: frisca si inimioare din ciocolata.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA