150ml. ulei,
300ml. apa minerala,
750gr. faina,
250gr. margarina,
5ml. otet (o lingura),
un praf de sare,
rahat.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Mod de preparare:
Amestecam margarina moale cu ulei. (toarna uleiul incet, putin cate putin pentru a se omogeniza bine cu margarina)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Adaugam apa minerala si mixam mai departe.(la fel si cu apa, trebuie adaugata treptat)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Punem si praful de sare cu otetul, mixam mai departe. Cand aluatul se dezlipeste de peretii vazului mai framantam putin la viteza mare. Scoatem aluatul pe masa de lucru, si il batem cu sucitorul, bateti bine aluatul pentru cateva minute.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Bati aluatul pana se lateste bine apoi impachetezi iar aluatul si iar il bati, repeti de cateva ori iar apoi il pui inapoi in vas peste care pui o folie transparenta si dai la rece pentru 1 ora.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Intre timp pregatesti bucatelele de rahat, le tai in functie de cum iti place. Eu le-am taiat fasii mici si subtiri, si am avut 3 feluri: cu gust de lamaie, trandafir, portocala iar pe cel verde nu am reusit sa imi dau seama ce gust avea. Oricum au fost gustoase cu toate mai ales ca Sara a mancat aproape jumatate pana sa ajung sa le folosesc. :)
Dupa ce scoti aluatul din frigider, il imparti in parti egale.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lasi afara doar bucata pe care o folosesti, celelalte le poti pune inapoi la rece, daca le lasi in bucatarie, de la caldura incepe sa se inmoaie aluatul. Intindeti o foaie din aluatul ramas afara, eu am ales sa intind o forma dreptunghiulara iar apoi sa o sectionez in triunghiuri pe care am pus cate o bucata de rahar si apoi rulam.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Le pui in tava unsa cu unt
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
si le dai la cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pentru aproximativ 20 minute.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Cat sunt inca fierbinti le dai prin zahar pudra si vanilie (vanilia este optionala).
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pofta buna!
Ultima editare efectuata de catre spicy in Vin Ian 08, 2010 3:09 am, editata de 1 ori
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA