Subiecte similare
Ultimele subiecte
Cine este conectat?
În total sunt 17 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 17 Vizitatori :: 1 Motor de căutare
Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 100, Vin Feb 02, 2024 6:50 am
Top postatori
Salt'n Pepper (4110) | ||||
Corina (3482) | ||||
spicy (1621) | ||||
ionela2682 (1505) | ||||
lacramioara (1381) | ||||
vdaiana (1335) | ||||
mireya (1247) | ||||
Pisyoana (1142) | ||||
Mihaela (1058) | ||||
diana (1034) |
2 participanți
Tort cu rom, ciocolata si stafide
AdinaCarla- Admin
- Varsta : 45
Localizare : Resita
Stare de spirit : curioasa
- Mesaj n°1
Tort cu rom, ciocolata si stafide
Corina- Bucatar Yummy
- Varsta : 40
Localizare : undeva
Stare de spirit : buna
- Mesaj n°2
Re: Tort cu rom, ciocolata si stafide
La multi ani Adina! Frumos tortul, eu mi-am luat felia :)
Te rugam sa ne impartasesti si reteta :D
Te rugam sa ne impartasesti si reteta :D
AdinaCarla- Admin
- Varsta : 45
Localizare : Resita
Stare de spirit : curioasa
- Mesaj n°3
Re: Tort cu rom, ciocolata si stafide
reteta am gasit-o pe un site culinar.
dar nu am respectat chiar tot din reteta.
Blat:
* pandispan cu suc de portocale
Crema:
* 700 ml smantana lichida LaDorna cutia rosie
* 2 ciocolate amarui si jumatate ciocolata cu lapte (am avut Kandia)
* o filola esenta de rom
* un intaritor de frisca
* Stafide si esenta de rom
Sirop:
* o cana cu apa
* 2 pliculete zahar vanilat cu rom
* esenta de rom de la stafide
Decor:
* o ciocolata alba
* o ciocolata amaruie
Preparare
Crema se face prima si se lasa la rece pana la asamblarea tortului. Smantana se pune la foc si cand este calda bine se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca bine si se lasa la rece. Dupa cateva ore sa bate bine cu mixerul, se adauga esenta de rom si pliculetul de intaritor. Se intaraseste si iese super, apoi se lasa la rece.
Stafidele, cam o mana mare, se spala cu apa rece si apoi se rastoarna intr-un bol cu apa clocotita si se lasa acolo pana se raceste apa. Se scurg si se spala iar, apoi se adauga peste ele o sticluta de esenta de rom si se lasa vreo ora.
Siropul: se fierbe o cana cu apa, se adauga 2 pliculete de zahar vanilat cu rom si se lasa apoi la racit. La final se adauga romul din stafide, se scurg bine de tot si cu acest sirop se vor insiropa blaturile.
Pentru decor, am folosit o ciocolata alba si inca un amaruie, tot Kandia, pe care le-am topit la microunde in boluri separate. Pe hartie de copt, rupta fasiute, am desenat frunzulite, bulinute si niste floricele. Ciocolata am pus-o in cate un cornet facut tot din hartie de copt, dar se poate folosi si o punguta, rupta f. putin la un colt. Figurinele le-am pus la frigider pana in momentul decorarii tortului.
Pentru asamblare, am taiat blatul in 3 parti egale, le-am insiropat bine cu tot siropul, am pus pe fiecare blat cate 4 linguri pline cu crema, am presarat stafide si apoi am imbracat tortul in crema. Am scos figurinele de ciocolata si
Am sa scriu aici ce am facut eu diferit fata de reteta originala:
In loc de pandispan cu suc de portocale am facut un blat simplu ( din 9 oua, 9 linuri de zahar, 9 linguri de faina, praf de copt si am ras coaja de la o portocala)
Pentru crema nu am gasit smantana lichida LaDorna dar am folosit tot LaDorna la cutie cu 20%grasime.
In reteta se pune cate 4 linguri pline cu crema pe fiecare "strat" de blat asa am facut si eu dar mi-a ramas multa crema...deci puteti pune mai multa crema.
Iar eu pentru decor am folosit o ciocolata alba pe care am topit- si apoi am modelat din ea literele pe care le-am asezat pe o foie de copt iar apoi le-am bagat la congelator si cand s-au intarit le-am pus pe tort.
l-am decorat cum m-am priceput
Sper ca am fost destul de coerenta in tot ce am povestit aici...daca nu imi cer scuze
dar nu am respectat chiar tot din reteta.
Blat:
* pandispan cu suc de portocale
Crema:
* 700 ml smantana lichida LaDorna cutia rosie
* 2 ciocolate amarui si jumatate ciocolata cu lapte (am avut Kandia)
* o filola esenta de rom
* un intaritor de frisca
* Stafide si esenta de rom
Sirop:
* o cana cu apa
* 2 pliculete zahar vanilat cu rom
* esenta de rom de la stafide
Decor:
* o ciocolata alba
* o ciocolata amaruie
Preparare
Crema se face prima si se lasa la rece pana la asamblarea tortului. Smantana se pune la foc si cand este calda bine se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca bine si se lasa la rece. Dupa cateva ore sa bate bine cu mixerul, se adauga esenta de rom si pliculetul de intaritor. Se intaraseste si iese super, apoi se lasa la rece.
Stafidele, cam o mana mare, se spala cu apa rece si apoi se rastoarna intr-un bol cu apa clocotita si se lasa acolo pana se raceste apa. Se scurg si se spala iar, apoi se adauga peste ele o sticluta de esenta de rom si se lasa vreo ora.
Siropul: se fierbe o cana cu apa, se adauga 2 pliculete de zahar vanilat cu rom si se lasa apoi la racit. La final se adauga romul din stafide, se scurg bine de tot si cu acest sirop se vor insiropa blaturile.
Pentru decor, am folosit o ciocolata alba si inca un amaruie, tot Kandia, pe care le-am topit la microunde in boluri separate. Pe hartie de copt, rupta fasiute, am desenat frunzulite, bulinute si niste floricele. Ciocolata am pus-o in cate un cornet facut tot din hartie de copt, dar se poate folosi si o punguta, rupta f. putin la un colt. Figurinele le-am pus la frigider pana in momentul decorarii tortului.
Pentru asamblare, am taiat blatul in 3 parti egale, le-am insiropat bine cu tot siropul, am pus pe fiecare blat cate 4 linguri pline cu crema, am presarat stafide si apoi am imbracat tortul in crema. Am scos figurinele de ciocolata si
Am sa scriu aici ce am facut eu diferit fata de reteta originala:
In loc de pandispan cu suc de portocale am facut un blat simplu ( din 9 oua, 9 linuri de zahar, 9 linguri de faina, praf de copt si am ras coaja de la o portocala)
Pentru crema nu am gasit smantana lichida LaDorna dar am folosit tot LaDorna la cutie cu 20%grasime.
In reteta se pune cate 4 linguri pline cu crema pe fiecare "strat" de blat asa am facut si eu dar mi-a ramas multa crema...deci puteti pune mai multa crema.
Iar eu pentru decor am folosit o ciocolata alba pe care am topit- si apoi am modelat din ea literele pe care le-am asezat pe o foie de copt iar apoi le-am bagat la congelator si cand s-au intarit le-am pus pe tort.
l-am decorat cum m-am priceput
Sper ca am fost destul de coerenta in tot ce am povestit aici...daca nu imi cer scuze
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA