Ingrediente:
Blat:
* 5 oua
* 5 linguri de zahar
* 3 linguri de faina
* 2 linguri de cacao
* 2 pliculete zahar vanilat
* 1 lingura esenta de portocale
Crema:
* 350 ml lapte
* 1 plic creme ole de vanilie
* cateva linguri de crema Nutoka (gen nutella)
* 3 banane mai micute
Sirop:
* 2-3 linguri de zahar
* 1 lingura esenta de portocale
* 1 lingura esenta de vanilie
* 1 fiola esenta de rom
Am separat ouale, albusurile le-am batut bine-bine de tot cu 3 linguri de zahar + zaharul vanilat, galbenusurile le-am batut cu 2 linguri de zahar pana s-au facut ca o crema untoasa.
Peste galbenusurile batute am cernut faina si cele 2 linguri de cacao si am amestecat pana la omogenizare.
Apoi cu o paleta am incorporat cu grija spuma de albusuri.
Am turnat blatul in forma de tort tapetata pe fund cu hartie de copt.
Am dat la cuptoru preincalzit pt 25 min pe foc mediu spre mic.
Apoi am lasat baltul sa se racoreasca in cuptor stins, cu usa intredeschisa, abia dupa aceea am scos blatul pe un gratar.
Crema am preparat-o conform instructiunilor de pe plic, atata doar ca am pus mai putin lapte ca sa stea mai teapana crema (de unde? :)))
Blatul racit l-am insiropat cu un sirop facut din ingredientele enumerate mai sus.
Blatul insiropat l-am uns cu un strat subtire de Nutoka. Bad idea! crema n-a mai avut aderenta si a luat-o la vale in toate partile :P
Peste crema am asezat bananenele feliate subtire.
Am decorat totul cu brizbriz colorat.
Degeaba am bagat in frigider, crema nu s-a mai intarit si am mancat tortul cu ligurita pentru ca fugea peste tot crema :D
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Blat:
* 5 oua
* 5 linguri de zahar
* 3 linguri de faina
* 2 linguri de cacao
* 2 pliculete zahar vanilat
* 1 lingura esenta de portocale
Crema:
* 350 ml lapte
* 1 plic creme ole de vanilie
* cateva linguri de crema Nutoka (gen nutella)
* 3 banane mai micute
Sirop:
* 2-3 linguri de zahar
* 1 lingura esenta de portocale
* 1 lingura esenta de vanilie
* 1 fiola esenta de rom
Am separat ouale, albusurile le-am batut bine-bine de tot cu 3 linguri de zahar + zaharul vanilat, galbenusurile le-am batut cu 2 linguri de zahar pana s-au facut ca o crema untoasa.
Peste galbenusurile batute am cernut faina si cele 2 linguri de cacao si am amestecat pana la omogenizare.
Apoi cu o paleta am incorporat cu grija spuma de albusuri.
Am turnat blatul in forma de tort tapetata pe fund cu hartie de copt.
Am dat la cuptoru preincalzit pt 25 min pe foc mediu spre mic.
Apoi am lasat baltul sa se racoreasca in cuptor stins, cu usa intredeschisa, abia dupa aceea am scos blatul pe un gratar.
Crema am preparat-o conform instructiunilor de pe plic, atata doar ca am pus mai putin lapte ca sa stea mai teapana crema (de unde? :)))
Blatul racit l-am insiropat cu un sirop facut din ingredientele enumerate mai sus.
Blatul insiropat l-am uns cu un strat subtire de Nutoka. Bad idea! crema n-a mai avut aderenta si a luat-o la vale in toate partile :P
Peste crema am asezat bananenele feliate subtire.
Am decorat totul cu brizbriz colorat.
Degeaba am bagat in frigider, crema nu s-a mai intarit si am mancat tortul cu ligurita pentru ca fugea peste tot crema :D
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA