Subiecte similare
Ultimele subiecte
Cine este conectat?
În total sunt 3 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 3 Vizitatori
Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 236, Mier Oct 02, 2024 4:25 pm
Top postatori
Salt'n Pepper (4110) | ||||
Corina (3482) | ||||
spicy (1621) | ||||
ionela2682 (1505) | ||||
lacramioara (1381) | ||||
vdaiana (1335) | ||||
mireya (1247) | ||||
Pisyoana (1142) | ||||
Mihaela (1058) | ||||
diana (1034) |
+3
mireya
Salt'n Pepper
Pisyoana
7 participanți
gem de capsune si gem de banane
Pisyoana- Bucatar Yummy
- Varsta : 39
Localizare : Atena
Stare de spirit : foarte buna... de la Anastasia mi se trage :)
- Mesaj n°1
gem de capsune si gem de banane
Salt'n Pepper- Bucatar Yummy
- Varsta : 47
Localizare : Athens,Greece
Stare de spirit : buna, taaare buna
- Mesaj n°2
Re: gem de capsune si gem de banane
Si retetele????
mireya- Bucatar Yummy
- Varsta : 47
Localizare : otopeni
Stare de spirit : in general buna
- Mesaj n°3
Re: gem de capsune si gem de banane
Hai cu retetele ,mai ales cea de capsune ca acum imi ies ale mele in gradina si trebuie sa fac ceva cu ele!
vdaiana- Bucatar Yummy
- Varsta : 46
Localizare : Timisoara
- Mesaj n°4
Re: gem de capsune si gem de banane
mireyaaaa, tu ai deja capsune in gradina? sau ai sera?
Pisyoana- Bucatar Yummy
- Varsta : 39
Localizare : Atena
Stare de spirit : foarte buna... de la Anastasia mi se trage :)
- Mesaj n°5
Re: gem de capsune si gem de banane
Eu am facut putin, ce aveam prin casa ca nu am vrut sa le mananc dar nici sa le arunc... deci gemul de capsune:
Am folosit aproape 500 de grame de capsune, le-am spalat, le-am taiat bucatele mici, am presarat 5-6 linguri de zahar peste ele.
Le-am lasat cam o jumatate de ora sa isi lase sucul, apoi le-am adaugat o lingura de zeama de lamaie si le-am pus la foc mic.
Nu le-am pus deloc apa... dupa jumatate de ora, gusti din ele si daca ti se pare ca mai trebuie zahar, mai pui.
Le-am lasat sa scada si gata.
Gemul de banane:
Am folosit o banana ( ca aia era coapta ) 3 linguri de zahar, o lingura suc de lamaie si cam 3 linguri apa.
Banana nu trebuie sa fie f f moale, doar coaja sa fie inchisa la culoare.
Daca e f dulce banana, reduceti cantitatea de zahar.
Deci; am curatat banana, am facut-o bucatele cu mana, am presatar zahar peste ea si zeama de lamaie.
Am pus craticioara la foc mic si dupa aprox 20 de minute am adaugat apa.
Am mai lasat la foc pana a scazut si gata!
Nu le-am pus deloc apa... dupa jumatate de ora, gusti din ele si daca ti se pare ca mai trebuie zahar, mai pui.
Le-am lasat sa scada si gata.
Am folosit aproape 500 de grame de capsune, le-am spalat, le-am taiat bucatele mici, am presarat 5-6 linguri de zahar peste ele.
Le-am lasat cam o jumatate de ora sa isi lase sucul, apoi le-am adaugat o lingura de zeama de lamaie si le-am pus la foc mic.
Nu le-am pus deloc apa... dupa jumatate de ora, gusti din ele si daca ti se pare ca mai trebuie zahar, mai pui.
Le-am lasat sa scada si gata.
Gemul de banane:
Am folosit o banana ( ca aia era coapta ) 3 linguri de zahar, o lingura suc de lamaie si cam 3 linguri apa.
Banana nu trebuie sa fie f f moale, doar coaja sa fie inchisa la culoare.
Daca e f dulce banana, reduceti cantitatea de zahar.
Deci; am curatat banana, am facut-o bucatele cu mana, am presatar zahar peste ea si zeama de lamaie.
Am pus craticioara la foc mic si dupa aprox 20 de minute am adaugat apa.
Am mai lasat la foc pana a scazut si gata!
Nu le-am pus deloc apa... dupa jumatate de ora, gusti din ele si daca ti se pare ca mai trebuie zahar, mai pui.
Le-am lasat sa scada si gata.
Salt'n Pepper- Bucatar Yummy
- Varsta : 47
Localizare : Athens,Greece
Stare de spirit : buna, taaare buna
- Mesaj n°6
Re: gem de capsune si gem de banane
Le poti pune in borcane, se pot pastra mai mult timp sau sunt doar pt a le pastra in frigider?
Poate ai mai facut...
Ma bate gandul sa fac de capsune, ca de banane pot face putin si sa am mereu proaspat.
Poate ai mai facut...
Ma bate gandul sa fac de capsune, ca de banane pot face putin si sa am mereu proaspat.
Pisyoana- Bucatar Yummy
- Varsta : 39
Localizare : Atena
Stare de spirit : foarte buna... de la Anastasia mi se trage :)
- Mesaj n°7
Re: gem de capsune si gem de banane
Sincer, nu am facut mai mult de un borcan... habar nu am... dar presupun ca daca sterilizezi si sigilezi borcanele in cuptor, merge sa il pastrezi mai mult timp.
mimmi- Yummy mic
- Varsta : 30
Localizare : cluj
Stare de spirit : Niciodata nu spun NU
- Mesaj n°8
Dulceata de banane
Acum e perioada pentru pus dulceturi.Aveam niste banane deja prea coapte si nu stiam ce sa fac cu ele.Noroc cu netul asta care ne invata multe.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingrediente:
3 banane
1 cana de zahar
1 jumatate lamaie
1 cana apa
1 jumatate plic gelfix 2 in 1 de la Dr. Oetker
Se taie bananele felii si se stropesc cu suc de lamaie.Se pun intr-o cratita bananele,apa si gelfixul amestecat cu 1 lingura de zahar.Cand da in clocot se adauga si restul de zahar si se mai lasa la fiert cca 5 min din momentul in care incepe din nou sa fiarba.(sau pana compozitia e legata,pentru proba se pune 1 lingurita de dulceata pe o farfurioara,iar daca se intareste destul de repede si nu curge e gata.)
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingrediente:
3 banane
1 cana de zahar
1 jumatate lamaie
1 cana apa
1 jumatate plic gelfix 2 in 1 de la Dr. Oetker
Se taie bananele felii si se stropesc cu suc de lamaie.Se pun intr-o cratita bananele,apa si gelfixul amestecat cu 1 lingura de zahar.Cand da in clocot se adauga si restul de zahar si se mai lasa la fiert cca 5 min din momentul in care incepe din nou sa fiarba.(sau pana compozitia e legata,pentru proba se pune 1 lingurita de dulceata pe o farfurioara,iar daca se intareste destul de repede si nu curge e gata.)
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Daniela- Yummy mic
- Varsta : 44
Localizare : Floresti, jud. Cluj
Stare de spirit : -
- Mesaj n°9
Re: gem de capsune si gem de banane
De asta chiar ca nu am mai auzit si nici nu am mancat, dar daca ai postat reteta, trebuie sa fie buna. M-ai facut curioasa....
mimmi- Yummy mic
- Varsta : 30
Localizare : cluj
Stare de spirit : Niciodata nu spun NU
- Mesaj n°10
Re: gem de capsune si gem de banane
Si la mine ii prima data cand aud si incerc :P
Ii buna la gust,mai ales ca mie imi plac foarte mult bananele.Acum vreau sa incerc sa fac si fara gelfix sa vad cum o sa iasa...
Ii buna la gust,mai ales ca mie imi plac foarte mult bananele.Acum vreau sa incerc sa fac si fara gelfix sa vad cum o sa iasa...
andreea- Yummy mic
- Varsta : 31
Localizare : bucuresti
Stare de spirit : optimista
- Mesaj n°11
Re: gem de capsune si gem de banane
Pisyoana- Bucatar Yummy
- Varsta : 39
Localizare : Atena
Stare de spirit : foarte buna... de la Anastasia mi se trage :)
- Mesaj n°12
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA