Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!

Bucate cu gust....Yummy

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Sirop de capsune EmptyLun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sirop de capsune EmptySam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Sirop de capsune EmptyMier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sirop de capsune EmptySam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Sirop de capsune EmptyVin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Sirop de capsune EmptyJoi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Sirop de capsune EmptyJoi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Sirop de capsune EmptyMar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Sirop de capsune EmptyMar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Sirop de capsune EmptyDum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Sirop de capsune EmptyDum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sirop de capsune EmptySam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sirop de capsune EmptySam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Sirop de capsune EmptyJoi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Sirop de capsune EmptyMar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Sirop de capsune EmptyDum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Sirop de capsune EmptyVin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Sirop de capsune EmptyVin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Sirop de capsune EmptyVin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Sirop de capsune EmptyDum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Sirop de capsune EmptyDum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Sirop de capsune EmptyMar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Sirop de capsune EmptyMar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Sirop de capsune EmptyMar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Sirop de capsune EmptyMar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

În total sunt 46 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 46 Vizitatori

Nici unul


Recordul de utilizatori conectați a fost de 100, Vin Feb 02, 2024 6:50 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
Sirop de capsune Bar_leftSirop de capsune BarSirop de capsune Bar_right 
Corina (3482)
Sirop de capsune Bar_leftSirop de capsune BarSirop de capsune Bar_right 
spicy (1621)
Sirop de capsune Bar_leftSirop de capsune BarSirop de capsune Bar_right 
ionela2682 (1505)
Sirop de capsune Bar_leftSirop de capsune BarSirop de capsune Bar_right 
lacramioara (1381)
Sirop de capsune Bar_leftSirop de capsune BarSirop de capsune Bar_right 
vdaiana (1335)
Sirop de capsune Bar_leftSirop de capsune BarSirop de capsune Bar_right 
mireya (1247)
Sirop de capsune Bar_leftSirop de capsune BarSirop de capsune Bar_right 
Pisyoana (1142)
Sirop de capsune Bar_leftSirop de capsune BarSirop de capsune Bar_right 
Mihaela (1058)
Sirop de capsune Bar_leftSirop de capsune BarSirop de capsune Bar_right 
diana (1034)
Sirop de capsune Bar_leftSirop de capsune BarSirop de capsune Bar_right 


visit counter

All Cooking Sites

2 participanți

    Sirop de capsune

    vdaiana
    vdaiana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Sagetator Varsta : 46
    Localizare : Timisoara

    Sirop de capsune Empty Sirop de capsune

    Mesaj Scris de vdaiana Dum Mai 30, 2010 9:50 pm

    N-am facut niciodata, dar am baut si imi place foarte mult siropul de capsune (la fel ca si cel de zmeura sau visine).
    In afara de pus zahar peste capsune, nu prea stiam incotro s-o apuc, dar cu ajutorul lui [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si al lui [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], am combinat variantele si a iesit ceva deeeeeeeeeeeeeeeelicioooooooooooooos :D

    Ingrediente:
    * 1 kg capsune curatate de codite
    * 500 g zahar tos
    * coaja de la 1 lamaie

    Cu o seara inainte am presarat zaharul peste capsune si am bagat castronul in frigider.
    A doua zi am constatat ca a lasat o zeama frumos colorata.
    Am transferat capsunele intr-o oala, am bagat blenderul si le-am zdrobit.
    Lamaia am curatat-o cu curatatorul de cartofi si coaja subtire astfel obtinuta am adaugata-o la capsune.
    Am pus pe foc mic si am fiert maglavaisul aprox 20 min. In acest timp am amestecat din cand in cand si am indepartat spuma formata.
    Dupa ce a dat in cateva clocote, am trecut sosul de capsune prin sita.
    Lichidul scurs l-am pus intr-o sticla de 330 ml, iar pasta ramasa intr-un borcan de mustar si le-am bagat intre prosope la caldura pana a doua zi.
    Azi am desfacut sticla si am baut un pahar de sirop :balesc:
    Gustul e excelent, dar data viitoare nu mai bag blenderul, ci zdrobesc fructele cu mana pt ca n-a iesit un sirop clar ci unul prea gros, adica are prea multa pulpa si s-a ingrosat foarte mult de ieri.
    Am vazut retete cu proportia de zahar 1:1, dar mie mi se pare suficient de dulce asa, chiar la limita.

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    ionela2682
    ionela2682
    Moderator
    Moderator


    feminin Varsator Varsta : 42
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Sirop de capsune Empty Re: Sirop de capsune

    Mesaj Scris de ionela2682 Dum Mai 30, 2010 9:54 pm

    ai gasit pana la urma! chiar azi citisem intr-o carte despre sirop de capsuni si mi-am amintit de tine ( chiar scriam reteta poate -ti placea dar vad ca e caeeasi , proportii egale de zahar si fructe , dupa care pe foc pana se ingroasa putin)! ) Sirop de capsune 272571
    vdaiana
    vdaiana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Sagetator Varsta : 46
    Localizare : Timisoara

    Sirop de capsune Empty Re: Sirop de capsune

    Mesaj Scris de vdaiana Dum Mai 30, 2010 10:17 pm

    proportia de 1:1 fructe/zahar mi se pare prea dulce pt gustul meu, am pus doar jumate cantitate de zahar. desi capsunele n-au fost deosebit de dulci, chiar si asa e la limita. dar e asa de buuuuuuuuun :D
    trebe sa mai fac, o sa fie bun la insiropat blaturi!
    ionela2682
    ionela2682
    Moderator
    Moderator


    feminin Varsator Varsta : 42
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Sirop de capsune Empty Re: Sirop de capsune

    Mesaj Scris de ionela2682 Dum Mai 30, 2010 10:42 pm

    mai stiu ca la soacra am vazut sirop deasta ,stiu sigur insa ca steriliza sticlele!o ssa o intreb sa vad sigur cum facea!
    vdaiana
    vdaiana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Sagetator Varsta : 46
    Localizare : Timisoara

    Sirop de capsune Empty Re: Sirop de capsune

    Mesaj Scris de vdaiana Dum Mai 30, 2010 11:48 pm

    mami cand face gemuri (dulceturi, sirop, bulion) pune gemul fierbinte in borcan, inchide repede borcanele, le infofoleste bine de tot in paturi si le lasa asa vreo 2-3-4 zile.
    io n-am lasat pt ca oricum intentionam sa beau siropul acuma.
    nici nu stiu ce-i aia sterilizat sticle Sirop de capsune 926755
    ionela2682
    ionela2682
    Moderator
    Moderator


    feminin Varsator Varsta : 42
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Sirop de capsune Empty Re: Sirop de capsune

    Mesaj Scris de ionela2682 Lun Mai 31, 2010 1:25 am

    sterilizat sticle adica : sticla sau borcanul dupa ce au fost capsate se pun intr-o oala si se fierb de obiceii cam 3- 40 min ( asta dupa ce incepe sa fiarba se calculeaza) si tin asa borcanele cativa ani!si cele din comert tot pe acest principiu se bazeaza!
    faza cu infofolitul si eu o mai fac dar pt o mai mare siguranta le mai si fierb! Sirop de capsune 272571
    vdaiana
    vdaiana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Sagetator Varsta : 46
    Localizare : Timisoara

    Sirop de capsune Empty Re: Sirop de capsune

    Mesaj Scris de vdaiana Lun Mai 31, 2010 1:56 am

    aha am inteles, mersi pt info.
    hmm nici bunica, nici mami nu face asa, doar cum am zis mai sus si Doamne ajuta tin gemurile mult si bine. oricum nu apuca sa stea ani si ani pt ca nu mai facem asa mult cum facea bunica, umplea camara si ajungeau gemurile sa se intareasca de le taiam cu cutitul :)
    bunica folosea la toate cele puse pe iarna, salicil (conservant).
    ionela2682
    ionela2682
    Moderator
    Moderator


    feminin Varsator Varsta : 42
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Sirop de capsune Empty Re: Sirop de capsune

    Mesaj Scris de ionela2682 Lun Mai 31, 2010 2:08 am

    asta asa e , acum nici fructe nu mai sunt cum erau odata ! nu stiu cum e pe la voi dar la noi anul asta caise cam putine ,cum de altfel cam toate fructele! mana ,ploi acide nu stiu care a fosst cauza!
    vdaiana
    vdaiana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Sagetator Varsta : 46
    Localizare : Timisoara

    Sirop de capsune Empty Re: Sirop de capsune

    Mesaj Scris de vdaiana Lun Mai 31, 2010 2:35 am

    si la noi e vai si amar :( la visine prapad, cirese destul de multe dar din cauza vremii nu-s coapte si multe sint crapate de ploaie. noi cam asta avem in gradina, ciresi si visini, restul cumparam din banii obtinuti din vanzarea cireselor si visinelor. dar anul asta se arata o recolta foarte saraca :(

    Continut sponsorizat


    Sirop de capsune Empty Re: Sirop de capsune

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Data/ora curentă este: Sam Apr 27, 2024 5:54 am