N-am facut niciodata, dar am baut si imi place foarte mult siropul de capsune (la fel ca si cel de zmeura sau visine).
In afara de pus zahar peste capsune, nu prea stiam incotro s-o apuc, dar cu ajutorul lui [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si al lui [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], am combinat variantele si a iesit ceva deeeeeeeeeeeeeeeelicioooooooooooooos :D
Ingrediente:
* 1 kg capsune curatate de codite
* 500 g zahar tos
* coaja de la 1 lamaie
Cu o seara inainte am presarat zaharul peste capsune si am bagat castronul in frigider.
A doua zi am constatat ca a lasat o zeama frumos colorata.
Am transferat capsunele intr-o oala, am bagat blenderul si le-am zdrobit.
Lamaia am curatat-o cu curatatorul de cartofi si coaja subtire astfel obtinuta am adaugata-o la capsune.
Am pus pe foc mic si am fiert maglavaisul aprox 20 min. In acest timp am amestecat din cand in cand si am indepartat spuma formata.
Dupa ce a dat in cateva clocote, am trecut sosul de capsune prin sita.
Lichidul scurs l-am pus intr-o sticla de 330 ml, iar pasta ramasa intr-un borcan de mustar si le-am bagat intre prosope la caldura pana a doua zi.
Azi am desfacut sticla si am baut un pahar de sirop :balesc:
Gustul e excelent, dar data viitoare nu mai bag blenderul, ci zdrobesc fructele cu mana pt ca n-a iesit un sirop clar ci unul prea gros, adica are prea multa pulpa si s-a ingrosat foarte mult de ieri.
Am vazut retete cu proportia de zahar 1:1, dar mie mi se pare suficient de dulce asa, chiar la limita.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
In afara de pus zahar peste capsune, nu prea stiam incotro s-o apuc, dar cu ajutorul lui [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si al lui [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], am combinat variantele si a iesit ceva deeeeeeeeeeeeeeeelicioooooooooooooos :D
Ingrediente:
* 1 kg capsune curatate de codite
* 500 g zahar tos
* coaja de la 1 lamaie
Cu o seara inainte am presarat zaharul peste capsune si am bagat castronul in frigider.
A doua zi am constatat ca a lasat o zeama frumos colorata.
Am transferat capsunele intr-o oala, am bagat blenderul si le-am zdrobit.
Lamaia am curatat-o cu curatatorul de cartofi si coaja subtire astfel obtinuta am adaugata-o la capsune.
Am pus pe foc mic si am fiert maglavaisul aprox 20 min. In acest timp am amestecat din cand in cand si am indepartat spuma formata.
Dupa ce a dat in cateva clocote, am trecut sosul de capsune prin sita.
Lichidul scurs l-am pus intr-o sticla de 330 ml, iar pasta ramasa intr-un borcan de mustar si le-am bagat intre prosope la caldura pana a doua zi.
Azi am desfacut sticla si am baut un pahar de sirop :balesc:
Gustul e excelent, dar data viitoare nu mai bag blenderul, ci zdrobesc fructele cu mana pt ca n-a iesit un sirop clar ci unul prea gros, adica are prea multa pulpa si s-a ingrosat foarte mult de ieri.
Am vazut retete cu proportia de zahar 1:1, dar mie mi se pare suficient de dulce asa, chiar la limita.
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA