Blatul:
Este facut din aluat pt magdalene. Am injumatatit cantitatile, dar tot mi s-a parut grosut.
60 ml ulei
110 gr zahar
135 gr faina
1 ou
jumatate de pahar iaurt natural
3 linguri lapte
jumatate praf de copt
coaja deportocale sau lamaie.
Preparare:
Se pune intr-un bol uleiul si zaharul si se amesteca bine. Se adauga oul, apoi faina si se amesteca pana devine o pasta omogena.
Se adauga iaurtul si laptele, apoi praful de copt stins cu lamaie . Se adauga si coaja de lamaie si se amesteca bine sa se omogenizeze.
Se pune in forma pt tort si se baga la cuptor, la 180 de grade pt aprox 20 de minute:
Crema:
180 de grame ciocolata menaj alba
180 de ml frisca lichida
8-9 capsune
4 linguri de zahar
2 pliculete gelatina
70 ml lapte
Se pune pe foc frisca lichida, cand s-a incalzit se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se topeste. Nu se tine f mult pe foc, sa nu se intareasca.
Se prepara gelatina astfel:
In 70 ml lapte caldul, se amesteca gelatina, daca nu s-a dizolvat complet mai adaugam lapte fierbinte sau apa.
Se adauga peste ciocolata.
Capsunele se curata si se taie marunt. Se presara zahar peste ele, apoi se fac o pasta la robotul de bucatarie.
Se adauga peste ciocolata.
In tava ( cu pereti detasabili!! ) in care avem blatul ( care este complet racit) adaugam compozitia obtinuta din ciocolata si capsune si dam la frigider pt cateva ore.
Se orneaza dupa placul fiecaruia.
OBS!!
Tava trebuie neaparat sa fie cu pereti detasabili!
In tava se pune hartie de copt!
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA