[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ca mai toata lumea am pregatit si eu un dulce de Sf.Valentin.
Un tort simplu cu frisca, afine si visine din dulceata.
Ingrediente:
pentru blat:
-6 oua
-6 linguri de zahar
-6 linguri de faina
-esenta de rom
pentru umplut:
-500 gr frisca lichida
-50 gr afine
-50 gr visine din dulceata
Mod de lucru;
Blatul l-am facut intr-o tava dreptunghiulara,neavand forma de inimioara.
Asadar am facut blatul si apoi l-am decupat.
Sa va mai spun si cum am facut?
Am separat ouale, am batut albusurile spuma tare cu zaharul, am incorporat galbenusurile, esenta de rom si faina, am amestecat usor si apoi l-am copt.
Cand a fost gata, cum spuneam,l-am decupat in forma de inimioara.
Am insiropat blatul.Am batut 300g frisca in care am adaugat afinele. Jumatate din cantitate am pus-o pe primul blat, am nivelat si peste am pus visinele scurse.Am pus alt doilea blat si am repetat figura: insiropat,pus frisca cu afine si visine si am acoperit cu ultimul blat.
Am nivelat marginile.
Din 75 gr de ciocolata si 75 gr frisca am facut glazura, pe care am pus-o deasupra tortului.
Apoi am batut si restul de frisca si cu posul in forma de stea, am imbracat si lateralele. Frisca ramasa am colorat-o in roz si am pus si rujuletul de pe margini.
Am decorat cu maci si frunze din pasta de zahar.
SA FITI IUBITI!O VIATA PLINA DE IUBIRE VA DORESC!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Maine voi adauga si sectiunea!
Asa cum am promis....si sectiunea!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ca mai toata lumea am pregatit si eu un dulce de Sf.Valentin.
Un tort simplu cu frisca, afine si visine din dulceata.
Ingrediente:
pentru blat:
-6 oua
-6 linguri de zahar
-6 linguri de faina
-esenta de rom
pentru umplut:
-500 gr frisca lichida
-50 gr afine
-50 gr visine din dulceata
Mod de lucru;
Blatul l-am facut intr-o tava dreptunghiulara,neavand forma de inimioara.
Asadar am facut blatul si apoi l-am decupat.
Sa va mai spun si cum am facut?
Am separat ouale, am batut albusurile spuma tare cu zaharul, am incorporat galbenusurile, esenta de rom si faina, am amestecat usor si apoi l-am copt.
Cand a fost gata, cum spuneam,l-am decupat in forma de inimioara.
Am insiropat blatul.Am batut 300g frisca in care am adaugat afinele. Jumatate din cantitate am pus-o pe primul blat, am nivelat si peste am pus visinele scurse.Am pus alt doilea blat si am repetat figura: insiropat,pus frisca cu afine si visine si am acoperit cu ultimul blat.
Am nivelat marginile.
Din 75 gr de ciocolata si 75 gr frisca am facut glazura, pe care am pus-o deasupra tortului.
Apoi am batut si restul de frisca si cu posul in forma de stea, am imbracat si lateralele. Frisca ramasa am colorat-o in roz si am pus si rujuletul de pe margini.
Am decorat cu maci si frunze din pasta de zahar.
SA FITI IUBITI!O VIATA PLINA DE IUBIRE VA DORESC!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Maine voi adauga si sectiunea!
Asa cum am promis....si sectiunea!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ultima editare efectuata de catre janet in Dum Feb 13, 2011 4:36 pm, editata de 1 ori
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA