[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Este o prajitura cu o minunata aroma de menta, ciocolata si branza!
Usor de facut si nu prea scumpa.
Ingrediente blat:
-3 oua
-65 gr zahar
-60 gr faina
-20 gr cacao
-40 gr unt
-25 ml lapte
Crema de branza cu menta:
-300 gr branza proaspata de vaci
-40 gr zahar
-3 oua
-50 gr frisca lichida
--4-5 fire de menta
Mod de lucru:
Mai intai pregatim blatul: se separa ouale, galbenusurile si 30 de gr de zahar se bat energic pana au consistenta unei creme. Untul topit se incorporeaza in crema,in fir subtire, amestecand continuu.Se adauga si laptele, se amesteca si apoi se pune faina amestecata cu cacao(cernute).Se mixeaza si se va obtine o crema de ciocolata.
Separat se bat albusurile spuma tare cu cele 35 gr zahar ramase. Spuma obtinuta se amesteca usor, sa nu iasa tot aerul, cu crema de ciocolata.
Toata compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt, se niveleaza si se pune la cuptorul de dinainte incins, cam 20 de min.(dupa cum coace cuptorul fiecaruia) compozitia ajunge pentru o tava cu diametrul de 24\24 cm.
Cat se coace blatul, se pregateste crema de branza, dar inainte se pregateste piureul de menta. Se aleg frunzele si cu o lingura de apa se mixeaza,pana iese un piure.
Intial am vrut sa pun numai sucul din frunze,dar m-am gandit sa pun piureul cu totul, ba chiar am mai eliminat din suc. Nu-mi pare rau de rezultat,chiar ma bucur,pentru ca aroma de menta este mai pronuntata. Asadar, intr-un bol se pune branza si se amesteca cu zaharul,se incorporeaza ouale, pe rand, amestecand bine.Apoi se adauga piureul de menta, dupa gust. Se poate pune mai mult sau mai putin.
Cand blatul de cacao este gata, se scoate tava din cuptor si peste blat(in tava)se pune crema de branza.Se pune iarasi la cuptor, dar de data asta intr-o alta tava in care se pune apa fiarta. Se lasa la cuptor cca 30 de min.(iarasi dupa cuptorul fiecaruia).
Eu am copt prajitura intr-o tava de silicon, dar imi pare rau, nu o sa mai fac asa, pentru ca se manevreaza mai greu. Atunci cand am scos-o din cuptor,tava fiind flexibila, s-a ondulat si mi-a crapat crema de branza. Am pudrat-o cu zahar si cat de cat s-au mai acoperit crapaturile.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Este o prajitura cu o minunata aroma de menta, ciocolata si branza!
Usor de facut si nu prea scumpa.
Ingrediente blat:
-3 oua
-65 gr zahar
-60 gr faina
-20 gr cacao
-40 gr unt
-25 ml lapte
Crema de branza cu menta:
-300 gr branza proaspata de vaci
-40 gr zahar
-3 oua
-50 gr frisca lichida
--4-5 fire de menta
Mod de lucru:
Mai intai pregatim blatul: se separa ouale, galbenusurile si 30 de gr de zahar se bat energic pana au consistenta unei creme. Untul topit se incorporeaza in crema,in fir subtire, amestecand continuu.Se adauga si laptele, se amesteca si apoi se pune faina amestecata cu cacao(cernute).Se mixeaza si se va obtine o crema de ciocolata.
Separat se bat albusurile spuma tare cu cele 35 gr zahar ramase. Spuma obtinuta se amesteca usor, sa nu iasa tot aerul, cu crema de ciocolata.
Toata compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt, se niveleaza si se pune la cuptorul de dinainte incins, cam 20 de min.(dupa cum coace cuptorul fiecaruia) compozitia ajunge pentru o tava cu diametrul de 24\24 cm.
Cat se coace blatul, se pregateste crema de branza, dar inainte se pregateste piureul de menta. Se aleg frunzele si cu o lingura de apa se mixeaza,pana iese un piure.
Intial am vrut sa pun numai sucul din frunze,dar m-am gandit sa pun piureul cu totul, ba chiar am mai eliminat din suc. Nu-mi pare rau de rezultat,chiar ma bucur,pentru ca aroma de menta este mai pronuntata. Asadar, intr-un bol se pune branza si se amesteca cu zaharul,se incorporeaza ouale, pe rand, amestecand bine.Apoi se adauga piureul de menta, dupa gust. Se poate pune mai mult sau mai putin.
Cand blatul de cacao este gata, se scoate tava din cuptor si peste blat(in tava)se pune crema de branza.Se pune iarasi la cuptor, dar de data asta intr-o alta tava in care se pune apa fiarta. Se lasa la cuptor cca 30 de min.(iarasi dupa cuptorul fiecaruia).
Eu am copt prajitura intr-o tava de silicon, dar imi pare rau, nu o sa mai fac asa, pentru ca se manevreaza mai greu. Atunci cand am scos-o din cuptor,tava fiind flexibila, s-a ondulat si mi-a crapat crema de branza. Am pudrat-o cu zahar si cat de cat s-au mai acoperit crapaturile.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA