[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][/img]
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][/img]
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][/img]
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][/img]
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][/img]
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][/img]
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][/img]
Prajitura cu branza si fructe
Ingrediente blat:
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
1 zahar vanilat
1 lingurita coaja rasa de portocale
Zeama unui compot de fructe exotice
1 mana de fructe din compot
Esenta de rom
Ingrediente crema:
400 g branza fina cremoasa
1 pliculet zahar vanilat
1 lingurita zahar pudra
1 cutie mica de frisca lichida 250 ml
1 plic intaritor de frisca
Pentru décor:
Aproximativ 1 kg fructe de padure (zmeura, mure, coacaze, capsuni)
Cateva linguri de frisca oprita din cantitate de mai sus
Mod de preparare blat:
Separam galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se pune putina sare si zahar peste galbenusuri si se lasa cateva minute. Se freaca apoi galbenusurile cu restul de zahar treptat, esenta de rom si coaja de portocala. Se pun intr-un castron mai mare galbenusurile, albusurile, fructele scurse din compot si faina cernuta. Se amesteca rapid de cateva ori de jos in sus, se unge o tava cu grasime, se tapeteaza cu faina si se pune aluatul. Se poate face blatul intr-o forma mai mica sau in tava de la cuptor dupa care se taie in doua si se suprapun. Se coace 20 minute la foc potrivit dupa care se face testul cu scobitoarea. Cu zeama din compot vom insiropa blatul.
Mod de preparare crema:
Se bate frisca cateva minute dupa care adaugam putin zahar pudra si intaritorul si batem in continuare la o viteza mai mare pana se intareste. Freci bine crema de branza scursa, adaugi zaharul si amesteci pana se dizolva cristalele iar apoi adaugi frisca.
Asanblare prajitura:
Taiem blatul in doua astfel incat sa obtinem doua parti egale. Insiropam primul blat, asezam cateva fructe scurse, deasupra ½ din crema si deasupra iar fructe. Printre ele putem pune si fructe din compot. Asezam al doilea blat, insiropam , asezam restul de crema si deasupra fructe de padure. Eu am pus si putina zeama de la fructe pe deasupra. Se tine la frigider cateva ore inainte de servire.
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][/img]
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][/img]
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][/img]
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][/img]
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][/img]
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][/img]
Prajitura cu branza si fructe
Ingrediente blat:
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
1 zahar vanilat
1 lingurita coaja rasa de portocale
Zeama unui compot de fructe exotice
1 mana de fructe din compot
Esenta de rom
Ingrediente crema:
400 g branza fina cremoasa
1 pliculet zahar vanilat
1 lingurita zahar pudra
1 cutie mica de frisca lichida 250 ml
1 plic intaritor de frisca
Pentru décor:
Aproximativ 1 kg fructe de padure (zmeura, mure, coacaze, capsuni)
Cateva linguri de frisca oprita din cantitate de mai sus
Mod de preparare blat:
Separam galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se pune putina sare si zahar peste galbenusuri si se lasa cateva minute. Se freaca apoi galbenusurile cu restul de zahar treptat, esenta de rom si coaja de portocala. Se pun intr-un castron mai mare galbenusurile, albusurile, fructele scurse din compot si faina cernuta. Se amesteca rapid de cateva ori de jos in sus, se unge o tava cu grasime, se tapeteaza cu faina si se pune aluatul. Se poate face blatul intr-o forma mai mica sau in tava de la cuptor dupa care se taie in doua si se suprapun. Se coace 20 minute la foc potrivit dupa care se face testul cu scobitoarea. Cu zeama din compot vom insiropa blatul.
Mod de preparare crema:
Se bate frisca cateva minute dupa care adaugam putin zahar pudra si intaritorul si batem in continuare la o viteza mai mare pana se intareste. Freci bine crema de branza scursa, adaugi zaharul si amesteci pana se dizolva cristalele iar apoi adaugi frisca.
Asanblare prajitura:
Taiem blatul in doua astfel incat sa obtinem doua parti egale. Insiropam primul blat, asezam cateva fructe scurse, deasupra ½ din crema si deasupra iar fructe. Printre ele putem pune si fructe din compot. Asezam al doilea blat, insiropam , asezam restul de crema si deasupra fructe de padure. Eu am pus si putina zeama de la fructe pe deasupra. Se tine la frigider cateva ore inainte de servire.
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA