[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
pentru sora mea:D
Ingrediente:
-un pachet si jumatate de piscoturi savoiardi(600g)
-fructe(eu am folosit ortocale,kiwi,ananas,struguri,pere)
-5 galbenusuri
-200g zahar
-6 linguri amidon
-500ml lapte
-vanilie
-500 ml frisca
-3 plicuri gelatina
SIROP:
-250 ml apa
-150 g zahar
-arome
/
suc de fructe
DECOR:
200 ml frisca
fructe
Mod de preparare:
CREMA:
-punem laptele la fiert
-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit,apoi adaugam amidonul si omogenizam
-dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin
-peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu
-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema,oprim focul si lasam la racit
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
-3 plicuri de gelatina se amesteca cu apa(sa acopere gelatina)si se lasa 10 minute la hidratat apoi se dizolva la bain marie sau la microunde.Gelatina dizolvata se toarna peste crema si se amesteca bine,apoi se lasa crema pana la racire completa
-intr-un vas batem frisca fff bine si o dam la frigider
-dupa ce cremas-a racit foarte bine se incorporeaza frisca si se mixeaza,apoi fructele taiate bucati
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
SIROPUL:amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca
ASAMBLARE:
O tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu folie alimentara.Se tapeteaza fundul cu un strat de piscoturi trecute prin sirop.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Peste piscoturi se toarna 1/2 din cantitatea de crema
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
si peste crema un strat de fructe,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
apoi inca un strat de piscoturi
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
si restul de crema.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Tava se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana se intareste crema(cel mai bine peste noapte).Dupa ce s-a intarit crema se se desface inelul tavii ,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
se imbraca tortul intr-un strat generos de frisca,marginile se imbraca in piscoturi(pe care la taiati dupa inaltimea tortului).Piscoturile se "strang" cu o funda.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Tortul se decoreaza cu frisca si fructe.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
pentru sora mea:D
Ingrediente:
-un pachet si jumatate de piscoturi savoiardi(600g)
-fructe(eu am folosit ortocale,kiwi,ananas,struguri,pere)
-5 galbenusuri
-200g zahar
-6 linguri amidon
-500ml lapte
-vanilie
-500 ml frisca
-3 plicuri gelatina
SIROP:
-250 ml apa
-150 g zahar
-arome
/
suc de fructe
DECOR:
200 ml frisca
fructe
Mod de preparare:
CREMA:
-punem laptele la fiert
-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit,apoi adaugam amidonul si omogenizam
-dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin
-peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu
-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema,oprim focul si lasam la racit
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
-3 plicuri de gelatina se amesteca cu apa(sa acopere gelatina)si se lasa 10 minute la hidratat apoi se dizolva la bain marie sau la microunde.Gelatina dizolvata se toarna peste crema si se amesteca bine,apoi se lasa crema pana la racire completa
-intr-un vas batem frisca fff bine si o dam la frigider
-dupa ce cremas-a racit foarte bine se incorporeaza frisca si se mixeaza,apoi fructele taiate bucati
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
SIROPUL:amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca
ASAMBLARE:
O tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu folie alimentara.Se tapeteaza fundul cu un strat de piscoturi trecute prin sirop.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Peste piscoturi se toarna 1/2 din cantitatea de crema
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
si peste crema un strat de fructe,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
apoi inca un strat de piscoturi
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
si restul de crema.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Tava se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana se intareste crema(cel mai bine peste noapte).Dupa ce s-a intarit crema se se desface inelul tavii ,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
se imbraca tortul intr-un strat generos de frisca,marginile se imbraca in piscoturi(pe care la taiati dupa inaltimea tortului).Piscoturile se "strang" cu o funda.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Tortul se decoreaza cu frisca si fructe.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ultima editare efectuata de catre andreea in Mier Sept 29, 2010 8:38 pm, editata de 5 ori
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA