Este o combinatie de retete, de la o reteta am luat cremele, de la alta caramelul si blatul l-am cumparat.
Siropul pt blat este facut din apa, zahar si esenta de rom. Cantitatile nu stiu sa vi le spun ca l-am facut dupa gust.
Puteti sa puneti 2 straturi de blat, eu am vrut numai unul. Dara viitoare voi pune 2.
Trandafirii sunt facuti din jeleuri ca aici nu se gasesc caramele sugus.
Am luat jeleuri de cirese ( pt trandafirii rosii ) si i-am pasat cu furculita pana au devenit o pasta moale si cam lipicioasa.
Am amestecat pasta respectiva cu zahar pudra, atata cat sa nu mai fie lipicoasa.
Am luat o punga, pe care am uns-o cu putin unt ( cat am luat pe un deget ) ca sa nu se lipeasca.
Am taiat o bucatica din pasta si am pus-o pe punga. Am indoit punga in 2 si cu facaletul am intins pasta, sa nu fie nici prea subtire dar nici prea groasa.
Si am inceput sa fac petala cu petala, trandafirii.
Imi pare rau ca nu am facut poze, dar aveam mainile pline de unt si zahar :)
Acum cremele.
Crema de ciocolata neagra.
Am cumparat ciocolata de menaj, cu 52% cacao.
Si am pus sa se topeasca 170 de grame de ciocolata, la bain marie.
Intr-un pahar, am pus 70 de ml de lapte ( temperatura camerei ) si am adaugat o lingura de gelatina granule.
Am amestecat putin si apoi am lasat-o 4 minute.
Apoi am adaugat 2 linguri de apa fierbinte si am amestecat-o pana s-a dizolvat.
Am pus gelatina peste ciocolata si am amestecat. Apoi am lasat-o la racit.
Cu crema de ciocolata alba am facut la fel. Aceleasi gramaje, aceleasi operatiuni.
Dupa ce cremele s-au racit, le amestecam cu 200 ml de frisca batuta ( 200 pt fiecare )
Crema de caramel.
Reteta am luat-o de aici [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] … ntry307452
dar cand am vazut ca se intareste si devine caramea, am adaugat lapte pana s-a inmuiat.
Si i-am adaugat prea mult, dupa cum vedeti, intr-o parte a tortului, crema de caramel o ia la vale :)
Dar nu-i bai, asa a ramas... nu s-a revarsat toata si are un gust excelent.
Montarea tortului:
E bine sa aveti o forma cu peretii detasabili.
Insiropam blatul.
De jur imprejurul formei, punem hartie de copt, deoarece crema nu este tzeapana... ea se intareste la frigider.
Si turnam crema de ciocolata.
Bagam la frigider pt o ora.
Dupa o ora, turnam cealalta crema de ciocolata alba.
Iar lasam o ora si apoi turnam caramelul.
Lasam inca o ora sau o jumatate, depinde de cat de gros sau subtire va iese caramelul.
Apoi, daca vreti radeti ciocolata pe deasupra si in ultimul moment, inainte sa taiati tortul, puneti trandafirii.
Tot timpul, i-am tinut la congelator sa nu se inmoaie.
Si asta e tot :P
Tortul e foarte bun, are un gust super si al meu a mancat jumatate in cateva ore :P
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Siropul pt blat este facut din apa, zahar si esenta de rom. Cantitatile nu stiu sa vi le spun ca l-am facut dupa gust.
Puteti sa puneti 2 straturi de blat, eu am vrut numai unul. Dara viitoare voi pune 2.
Trandafirii sunt facuti din jeleuri ca aici nu se gasesc caramele sugus.
Am luat jeleuri de cirese ( pt trandafirii rosii ) si i-am pasat cu furculita pana au devenit o pasta moale si cam lipicioasa.
Am amestecat pasta respectiva cu zahar pudra, atata cat sa nu mai fie lipicoasa.
Am luat o punga, pe care am uns-o cu putin unt ( cat am luat pe un deget ) ca sa nu se lipeasca.
Am taiat o bucatica din pasta si am pus-o pe punga. Am indoit punga in 2 si cu facaletul am intins pasta, sa nu fie nici prea subtire dar nici prea groasa.
Si am inceput sa fac petala cu petala, trandafirii.
Imi pare rau ca nu am facut poze, dar aveam mainile pline de unt si zahar :)
Acum cremele.
Crema de ciocolata neagra.
Am cumparat ciocolata de menaj, cu 52% cacao.
Si am pus sa se topeasca 170 de grame de ciocolata, la bain marie.
Intr-un pahar, am pus 70 de ml de lapte ( temperatura camerei ) si am adaugat o lingura de gelatina granule.
Am amestecat putin si apoi am lasat-o 4 minute.
Apoi am adaugat 2 linguri de apa fierbinte si am amestecat-o pana s-a dizolvat.
Am pus gelatina peste ciocolata si am amestecat. Apoi am lasat-o la racit.
Cu crema de ciocolata alba am facut la fel. Aceleasi gramaje, aceleasi operatiuni.
Dupa ce cremele s-au racit, le amestecam cu 200 ml de frisca batuta ( 200 pt fiecare )
Crema de caramel.
Reteta am luat-o de aici [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] … ntry307452
dar cand am vazut ca se intareste si devine caramea, am adaugat lapte pana s-a inmuiat.
Si i-am adaugat prea mult, dupa cum vedeti, intr-o parte a tortului, crema de caramel o ia la vale :)
Dar nu-i bai, asa a ramas... nu s-a revarsat toata si are un gust excelent.
Montarea tortului:
E bine sa aveti o forma cu peretii detasabili.
Insiropam blatul.
De jur imprejurul formei, punem hartie de copt, deoarece crema nu este tzeapana... ea se intareste la frigider.
Si turnam crema de ciocolata.
Bagam la frigider pt o ora.
Dupa o ora, turnam cealalta crema de ciocolata alba.
Iar lasam o ora si apoi turnam caramelul.
Lasam inca o ora sau o jumatate, depinde de cat de gros sau subtire va iese caramelul.
Apoi, daca vreti radeti ciocolata pe deasupra si in ultimul moment, inainte sa taiati tortul, puneti trandafirii.
Tot timpul, i-am tinut la congelator sa nu se inmoaie.
Si asta e tot :P
Tortul e foarte bun, are un gust super si al meu a mancat jumatate in cateva ore :P
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA