Ingrediente
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pentru blat:
6 oua
150 g zahar
3 linguri ulei
40 g amidon
20 g cacao
100 g faina
1 lingurita praf de copt
100 g nuca macinata
* MOUSSE DE NESS:
-5 galbenusuri
-50 g amidon(5 lg)
-2 pliculete de ness(2x1.8 g)
-250 ml apa
-50-70 ml lapte
-400 ml frisca
-1 plic gelatina
SIROP:
250 ml apa
1 plic de ness
120 g zahar
Mod de preparare
blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.Galbenusurile se freaca bine cu ulei si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi faina amestecata cu praf de copt,cacao si amidon.La sfarsit incorporam si nuca macinata, usor cu miscari de sus in jos.Compozitia o turnam intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 35-40 de minute (facem testul scobitorii)
crema:apa se pune pe foc,iar cand incepe sa fiarba se adauga nessul.Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana devin crema,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.Laptele se amesteca cu cafeaua si se toarna in fir subtire peste crema de ou si se omogenizeaza.Se transfera totul intr-o cratita si se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.Se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit.Gelatina se hidrateaza in cateva lg de apa rece.Cand s-a umflat se pune pe baie de aburi pana se dizolva....ATENTIE!!!!NU O FIERBETI.Gelatina dizolvata se adauga cremei de ness si se omogenizeaza.Cand crema este in totalitate rece se amesteca cu frisca batuta.
SIROP:Nessul se dizolva in apa calda si indulcita.
ASAMBLARE:Blatul se taie in 3 foi,se pune prima foaie pe un platou,se insiropeaza,se pune in jurul ei inelul de la forma de tort,se pune 1/2 din crema,blat insiropat,restul de crema,blat insiropat.Se orneaza cu frisca,boabe de cafea si cafea.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pentru blat:
6 oua
150 g zahar
3 linguri ulei
40 g amidon
20 g cacao
100 g faina
1 lingurita praf de copt
100 g nuca macinata
* MOUSSE DE NESS:
-5 galbenusuri
-50 g amidon(5 lg)
-2 pliculete de ness(2x1.8 g)
-250 ml apa
-50-70 ml lapte
-400 ml frisca
-1 plic gelatina
SIROP:
250 ml apa
1 plic de ness
120 g zahar
Mod de preparare
blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.Galbenusurile se freaca bine cu ulei si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi faina amestecata cu praf de copt,cacao si amidon.La sfarsit incorporam si nuca macinata, usor cu miscari de sus in jos.Compozitia o turnam intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 35-40 de minute (facem testul scobitorii)
crema:apa se pune pe foc,iar cand incepe sa fiarba se adauga nessul.Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana devin crema,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.Laptele se amesteca cu cafeaua si se toarna in fir subtire peste crema de ou si se omogenizeaza.Se transfera totul intr-o cratita si se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.Se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit.Gelatina se hidrateaza in cateva lg de apa rece.Cand s-a umflat se pune pe baie de aburi pana se dizolva....ATENTIE!!!!NU O FIERBETI.Gelatina dizolvata se adauga cremei de ness si se omogenizeaza.Cand crema este in totalitate rece se amesteca cu frisca batuta.
SIROP:Nessul se dizolva in apa calda si indulcita.
ASAMBLARE:Blatul se taie in 3 foi,se pune prima foaie pe un platou,se insiropeaza,se pune in jurul ei inelul de la forma de tort,se pune 1/2 din crema,blat insiropat,restul de crema,blat insiropat.Se orneaza cu frisca,boabe de cafea si cafea.
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA