(iese o portie si jumatate - adica pentru o tava obisnuita de aragaz. Reteta se poate injumatati).
Blat :
400g zahar (preferabil pudra),
300 g unt,
300 g nuci macinate (e ideal ca nucile sa le pui la rumenit putin in cuptor inainte de a le macina, ies nemaipomenite), 150g faina,
9 albusuri.
Preparare:
Mai intai bati spuma albusurile cu un praf de sare si le mixezi bine, bine pana sta bat. Apoi se da putin la frigider daca vrei. - eu personal n-am dat albusul la rece!
Zaharul se freaca cu untul pana devine spuma.
Se adauga nucile macinate.
Apoi faina:.
La sfarsit albusurile batute spuma - eu am pus si ceva esenta de rom.
La final, consistenta trebuie sa fie ceva mai tare decat aluatul pentru chec, deci in tava va curge.
In tava de la aragaz, unsa si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt), se pune compozitia de mai sus.
Se coace la foc potrivit spre mic, vreo 20 min. Cand e gata, se incearca cu degetul, se atinge suprafata prajiturii; e gata cand nu ramane nimic pe deget.
Cand e gata copt blatul cu nuca, se pune deasupra urmatoarea compozitie pe care o faci cat timp este blatul la cuptor:
Crema:
400 g zahar pudra frecat cu 9 galbenusuri, bine, bine.
Aceasta sa toarna peste blat, se intinde bine si se da din nou la cuptor. Focul trebuie sa fie mic pt ca se coace ca la o bezea. Este gata atunci cand compozitia de galbenus s-a rumenit un pic si s-a intarit. Atentie sa nu fie copt deasupra si pe dedesubt sa fie oul crud! Cand e gata, se scoate si se lasa sa se raceasca.
Cand este rece, se unge cu urmatoarea
Glazura:
200 g unt frecat spuma cu 150 g zahar pudra si 6 lingurite de ness.
Se intinde bine pe toata suprafata.
Se presara deasupra nuca macinata si putin praf de ness.
Se da la rece si se taie patratele cand este rece
Blat :
400g zahar (preferabil pudra),
300 g unt,
300 g nuci macinate (e ideal ca nucile sa le pui la rumenit putin in cuptor inainte de a le macina, ies nemaipomenite), 150g faina,
9 albusuri.
Preparare:
Mai intai bati spuma albusurile cu un praf de sare si le mixezi bine, bine pana sta bat. Apoi se da putin la frigider daca vrei. - eu personal n-am dat albusul la rece!
Zaharul se freaca cu untul pana devine spuma.
Se adauga nucile macinate.
Apoi faina:.
La sfarsit albusurile batute spuma - eu am pus si ceva esenta de rom.
La final, consistenta trebuie sa fie ceva mai tare decat aluatul pentru chec, deci in tava va curge.
In tava de la aragaz, unsa si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt), se pune compozitia de mai sus.
Se coace la foc potrivit spre mic, vreo 20 min. Cand e gata, se incearca cu degetul, se atinge suprafata prajiturii; e gata cand nu ramane nimic pe deget.
Cand e gata copt blatul cu nuca, se pune deasupra urmatoarea compozitie pe care o faci cat timp este blatul la cuptor:
Crema:
400 g zahar pudra frecat cu 9 galbenusuri, bine, bine.
Aceasta sa toarna peste blat, se intinde bine si se da din nou la cuptor. Focul trebuie sa fie mic pt ca se coace ca la o bezea. Este gata atunci cand compozitia de galbenus s-a rumenit un pic si s-a intarit. Atentie sa nu fie copt deasupra si pe dedesubt sa fie oul crud! Cand e gata, se scoate si se lasa sa se raceasca.
Cand este rece, se unge cu urmatoarea
Glazura:
200 g unt frecat spuma cu 150 g zahar pudra si 6 lingurite de ness.
Se intinde bine pe toata suprafata.
Se presara deasupra nuca macinata si putin praf de ness.
Se da la rece si se taie patratele cand este rece
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA