Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyLun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptySam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyMier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptySam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyVin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyJoi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyJoi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyMar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyMar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyDum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyDum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptySam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptySam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyJoi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyMar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyDum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyVin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyVin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyVin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyDum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyDum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyMar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyMar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyMar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
PRAJITURA CU NUCA SI NESS EmptyMar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total sunt 3 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 3 Vizitatori

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 52, Lun Sept 10, 2018 11:48 pm

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
PRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_leftPRAJITURA CU NUCA SI NESS BarPRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_right 
Corina (3482)
PRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_leftPRAJITURA CU NUCA SI NESS BarPRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_right 
spicy (1621)
PRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_leftPRAJITURA CU NUCA SI NESS BarPRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_right 
ionela2682 (1505)
PRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_leftPRAJITURA CU NUCA SI NESS BarPRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_right 
lacramioara (1381)
PRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_leftPRAJITURA CU NUCA SI NESS BarPRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_right 
vdaiana (1335)
PRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_leftPRAJITURA CU NUCA SI NESS BarPRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_right 
mireya (1247)
PRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_leftPRAJITURA CU NUCA SI NESS BarPRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_right 
Pisyoana (1142)
PRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_leftPRAJITURA CU NUCA SI NESS BarPRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_right 
Mihaela (1058)
PRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_leftPRAJITURA CU NUCA SI NESS BarPRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_right 
diana (1034)
PRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_leftPRAJITURA CU NUCA SI NESS BarPRAJITURA CU NUCA SI NESS Bar_right 


visit counter

All Cooking Sites

    PRAJITURA CU NUCA SI NESS

    CRINA
    CRINA
    Aspirant Yummy
     Aspirant Yummy

    feminin Rac Varsta : 38
    Localizare : montreal
    Stare de spirit : vesela

    PRAJITURA CU NUCA SI NESS Empty PRAJITURA CU NUCA SI NESS

    Mesaj Scris de CRINA la data de Mar Noi 29, 2011 11:15 am

    (iese o portie si jumatate - adica pentru o tava obisnuita de aragaz. Reteta se poate injumatati).

    Blat :
    400g zahar (preferabil pudra),
    300 g unt,
    300 g nuci macinate (e ideal ca nucile sa le pui la rumenit putin in cuptor inainte de a le macina, ies nemaipomenite), 150g faina,
    9 albusuri.

    Preparare:
    Mai intai bati spuma albusurile cu un praf de sare si le mixezi bine, bine pana sta bat. Apoi se da putin la frigider daca vrei. - eu personal n-am dat albusul la rece!
    Zaharul se freaca cu untul pana devine spuma.
    Se adauga nucile macinate.
    Apoi faina:.
    La sfarsit albusurile batute spuma - eu am pus si ceva esenta de rom.
    La final, consistenta trebuie sa fie ceva mai tare decat aluatul pentru chec, deci in tava va curge.
    In tava de la aragaz, unsa si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt), se pune compozitia de mai sus.
    Se coace la foc potrivit spre mic, vreo 20 min. Cand e gata, se incearca cu degetul, se atinge suprafata prajiturii; e gata cand nu ramane nimic pe deget. 
    Cand e gata copt blatul cu nuca, se pune deasupra urmatoarea compozitie pe care o faci cat timp este blatul la cuptor:

    Crema:
    400 g zahar pudra frecat cu 9 galbenusuri, bine, bine.
    Aceasta sa toarna peste blat, se intinde bine si se da din nou la cuptor. Focul trebuie sa fie mic pt ca se coace ca la o bezea. Este gata atunci cand compozitia de galbenus s-a rumenit un pic si s-a intarit. Atentie sa nu fie copt deasupra si pe dedesubt sa fie oul crud! Cand e gata, se scoate si se lasa sa se raceasca.
    Cand este rece, se unge cu urmatoarea
    Glazura:
    200 g unt frecat spuma cu 150 g zahar pudra si 6 lingurite de ness.
    Se intinde bine pe toata suprafata.
    Se presara deasupra nuca macinata si putin praf de ness.
    Se da la rece si se taie patratele cand este rece 




      Acum este: Vin Apr 26, 2019 10:23 pm