(iese o portie si jumatate - adica pentru o tava obisnuita de aragaz. Reteta se poate injumatati).
Blat :
400g zahar (preferabil pudra),
300 g unt,
300 g nuci macinate (e ideal ca nucile sa le pui la rumenit putin in cuptor inainte de a le macina, ies nemaipomenite), 150g faina,
9 albusuri.
Preparare:
Mai intai bati spuma albusurile cu un praf de sare si le mixezi bine, bine pana sta bat. Apoi se da putin la frigider daca vrei. - eu personal n-am dat albusul la rece!
Zaharul se freaca cu untul pana devine spuma.
Se adauga nucile macinate.
Apoi faina:.
La sfarsit albusurile batute spuma - eu am pus si ceva esenta de rom.
La final, consistenta trebuie sa fie ceva mai tare decat aluatul pentru chec, deci in tava va curge.
In tava de la aragaz, unsa si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt), se pune compozitia de mai sus.
Se coace la foc potrivit spre mic, vreo 20 min. Cand e gata, se incearca cu degetul, se atinge suprafata prajiturii; e gata cand nu ramane nimic pe deget.
Cand e gata copt blatul cu nuca, se pune deasupra urmatoarea compozitie pe care o faci cat timp este blatul la cuptor:
Crema:
400 g zahar pudra frecat cu 9 galbenusuri, bine, bine.
Aceasta sa toarna peste blat, se intinde bine si se da din nou la cuptor. Focul trebuie sa fie mic pt ca se coace ca la o bezea. Este gata atunci cand compozitia de galbenus s-a rumenit un pic si s-a intarit. Atentie sa nu fie copt deasupra si pe dedesubt sa fie oul crud! Cand e gata, se scoate si se lasa sa se raceasca.
Cand este rece, se unge cu urmatoarea
Glazura:
200 g unt frecat spuma cu 150 g zahar pudra si 6 lingurite de ness.
Se intinde bine pe toata suprafata.
Se presara deasupra nuca macinata si putin praf de ness.
Se da la rece si se taie patratele cand este rece
Blat :
400g zahar (preferabil pudra),
300 g unt,
300 g nuci macinate (e ideal ca nucile sa le pui la rumenit putin in cuptor inainte de a le macina, ies nemaipomenite), 150g faina,
9 albusuri.
Preparare:
Mai intai bati spuma albusurile cu un praf de sare si le mixezi bine, bine pana sta bat. Apoi se da putin la frigider daca vrei. - eu personal n-am dat albusul la rece!
Zaharul se freaca cu untul pana devine spuma.
Se adauga nucile macinate.
Apoi faina:.
La sfarsit albusurile batute spuma - eu am pus si ceva esenta de rom.
La final, consistenta trebuie sa fie ceva mai tare decat aluatul pentru chec, deci in tava va curge.
In tava de la aragaz, unsa si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt), se pune compozitia de mai sus.
Se coace la foc potrivit spre mic, vreo 20 min. Cand e gata, se incearca cu degetul, se atinge suprafata prajiturii; e gata cand nu ramane nimic pe deget.
Cand e gata copt blatul cu nuca, se pune deasupra urmatoarea compozitie pe care o faci cat timp este blatul la cuptor:
Crema:
400 g zahar pudra frecat cu 9 galbenusuri, bine, bine.
Aceasta sa toarna peste blat, se intinde bine si se da din nou la cuptor. Focul trebuie sa fie mic pt ca se coace ca la o bezea. Este gata atunci cand compozitia de galbenus s-a rumenit un pic si s-a intarit. Atentie sa nu fie copt deasupra si pe dedesubt sa fie oul crud! Cand e gata, se scoate si se lasa sa se raceasca.
Cand este rece, se unge cu urmatoarea
Glazura:
200 g unt frecat spuma cu 150 g zahar pudra si 6 lingurite de ness.
Se intinde bine pe toata suprafata.
Se presara deasupra nuca macinata si putin praf de ness.
Se da la rece si se taie patratele cand este rece
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
» Mucenici de peste tot
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
» Ce mancam azi 3
» Cornulete cu rahat.
» Taifas la cafeluta 5
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
» PAINEA CU OREZ
» Ce mancam la micul dejun?
» Pe carari de munte
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
» Unt vs margarina
» Prajitura "Ziua si noaptea"
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
» Craciunul- sarbatoarea familiei
» Falafel- chiftelute din naut si legume
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
» Pandispan
» Să mai avem încredere în dolar?
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
» MELCISORI PIZZA
» Musaca din vinete si cartofi
» Gulii umplute cu ciuperci