1/2 kg zahar
3 pahare apa (de 250 ml.)
zema de la 1.2 lamaie
Eu am avut 320 nuci ,asa ca am triplat cantitatile .M-am inarmat cu 3 perechi de manusi puse una peste alta si am trecut la treaba .
1.Deci ,nucile se aduna si se curata de coaja verde ,astfel incat sa ramana doar miezul alb .
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
le-am curatat sub jet de apa rece si pe masura ce curatam le puneam intr-un vas cu apa rece
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
2.Se oparesc cu apa clocotita si se lasa sa stea in apa 10 minute . Se repeta aceasta operatie de 4-5 ori ,avand grija de fiecare data ,apa pe care o schimbam sa fie clocotita .
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
3. Apoi se spala cu apa rece ,schimband apa tot de 4-5 ori si tinandu-le tot 10 minute de fiecare data .
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
4. Se scot pe un servet de hartie si le scurgem bine de apa (eu le-am si stors un pic in maini )
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
5. Intre timp ,punem apa cu zaharul in cratita de dulceata si lasam sa fiarba la foc iute
[u],ca sa nu se inroseasca .
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
6.Cand incepe sa se lege un pic ,punem si nucile si lasam sa fiarba primele 15 minute la foc potrivit ,dupa care marim focul
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
7.Se las sa fiarba pana incepe sa se lege siropul si nucile sa se inmoaie .Cand luam cu lingur o nuca si o apasam de farfurie ,sa fie moale si sa aiba sirop in ea .
In ultimile 10 minute ,adaugam si zeama de lamaie si mai lasam sa dea intr-un clocot puternic dupa care ii stingem focul.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Siropul trebuie s curga incet dupa lingura .
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
8. O lasam cam 10 minute sa sse racoreasca un pic apoi pyunem dulceata in borcanele spalate si scurse din timp .Le intoarcem cu fundul in sus (ca sa nu se lase fructele la fund si siropul sa se ridice ),le acoperim cu un prosop si le lasam pana dimineata sa se raceasca in voie . Apoi le putem duce la camara .
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pofta buna !!
E multa munca ,dar merita .!!!!!
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
» Mucenici de peste tot
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
» Ce mancam azi 3
» Cornulete cu rahat.
» Taifas la cafeluta 5
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
» PAINEA CU OREZ
» Ce mancam la micul dejun?
» Pe carari de munte
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
» Unt vs margarina
» Prajitura "Ziua si noaptea"
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
» Craciunul- sarbatoarea familiei
» Falafel- chiftelute din naut si legume
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
» Pandispan
» Să mai avem încredere în dolar?
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
» MELCISORI PIZZA
» Musaca din vinete si cartofi
» Gulii umplute cu ciuperci