1/2 kg zahar
3 pahare apa (de 250 ml.)
zema de la 1.2 lamaie
Eu am avut 320 nuci ,asa ca am triplat cantitatile .M-am inarmat cu 3 perechi de manusi puse una peste alta si am trecut la treaba .
1.Deci ,nucile se aduna si se curata de coaja verde ,astfel incat sa ramana doar miezul alb .
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
le-am curatat sub jet de apa rece si pe masura ce curatam le puneam intr-un vas cu apa rece
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
2.Se oparesc cu apa clocotita si se lasa sa stea in apa 10 minute . Se repeta aceasta operatie de 4-5 ori ,avand grija de fiecare data ,apa pe care o schimbam sa fie clocotita .
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
3. Apoi se spala cu apa rece ,schimband apa tot de 4-5 ori si tinandu-le tot 10 minute de fiecare data .
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
4. Se scot pe un servet de hartie si le scurgem bine de apa (eu le-am si stors un pic in maini )
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
5. Intre timp ,punem apa cu zaharul in cratita de dulceata si lasam sa fiarba la foc iute
[u],ca sa nu se inroseasca .
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
6.Cand incepe sa se lege un pic ,punem si nucile si lasam sa fiarba primele 15 minute la foc potrivit ,dupa care marim focul
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
7.Se las sa fiarba pana incepe sa se lege siropul si nucile sa se inmoaie .Cand luam cu lingur o nuca si o apasam de farfurie ,sa fie moale si sa aiba sirop in ea .
In ultimile 10 minute ,adaugam si zeama de lamaie si mai lasam sa dea intr-un clocot puternic dupa care ii stingem focul.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Siropul trebuie s curga incet dupa lingura .
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
8. O lasam cam 10 minute sa sse racoreasca un pic apoi pyunem dulceata in borcanele spalate si scurse din timp .Le intoarcem cu fundul in sus (ca sa nu se lase fructele la fund si siropul sa se ridice ),le acoperim cu un prosop si le lasam pana dimineata sa se raceasca in voie . Apoi le putem duce la camara .
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pofta buna !!
E multa munca ,dar merita .!!!!!
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA