[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
reteta asta o stiu de la coana mare ( socrela) , mostenita din generatie in generatie!
Avem nevoie pt blatul alb de:8 oua,8 lg faina ( + 1 )8 lg zahar
- se procedeaza ca la chec , adica se bate albusul spuma cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile frecate cu putin ulei, faina in ploaie, se coace un blat
Pt foi maro:2 oua,6 lg zahar,10 lg lapte,10 lg ulei,1 plic amoniac stins,cacao 2 lg, faina cat cuprinde pt a obtine un aluat potrivit de tare, care se imparte in doua si se intinde in tava ( aceeasi cu cea in care am facut blatul alb)
Pt
-crema de vanilie avem nevoie de:1 l lapte,8-9 lg faina,1 pachet unt, 1cana zahar(+ 2-3 linguri zahar pudra)esenta de vanilie
Se procedeaza in felul urmator:
intr-o cana de lapte se adauga faina si se mixeaza bine pana se incorporeaza si nu raman cocoloase , restul se pune pe foc cu 1 cana de zahar la baie de aburi,iar in momentul in care incepe sa fiarba se adauga si restul de lapte cu faina , se amesteca continuu pana se ingroasa bine,se lasa la racit.Untul se bate spuma cu zaharul pudra dupa care incepem sa adaugam din crema de unt preparata inainte si racita, cate o lingura pe rand.Adaugam esenta de vanilie dupa gust ( eu pun cam 2 fiole si 2-3 plicuri de zahar vanilat)
Se incepe asamblarea: foaie de cacao, jumatate din crema,blat alb,restul de crema deasupra foaie de cacao.Se presara zahar pudra si se inveleste in folie de plastic ,se tine cateva ore!
marimea tavii:40/25 , tava de la aragaz aceea mai micuta.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
reteta asta o stiu de la coana mare ( socrela) , mostenita din generatie in generatie!
Avem nevoie pt blatul alb de:8 oua,8 lg faina ( + 1 )8 lg zahar
- se procedeaza ca la chec , adica se bate albusul spuma cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile frecate cu putin ulei, faina in ploaie, se coace un blat
Pt foi maro:2 oua,6 lg zahar,10 lg lapte,10 lg ulei,1 plic amoniac stins,cacao 2 lg, faina cat cuprinde pt a obtine un aluat potrivit de tare, care se imparte in doua si se intinde in tava ( aceeasi cu cea in care am facut blatul alb)
Pt
-crema de vanilie avem nevoie de:1 l lapte,8-9 lg faina,1 pachet unt, 1cana zahar(+ 2-3 linguri zahar pudra)esenta de vanilie
Se procedeaza in felul urmator:
intr-o cana de lapte se adauga faina si se mixeaza bine pana se incorporeaza si nu raman cocoloase , restul se pune pe foc cu 1 cana de zahar la baie de aburi,iar in momentul in care incepe sa fiarba se adauga si restul de lapte cu faina , se amesteca continuu pana se ingroasa bine,se lasa la racit.Untul se bate spuma cu zaharul pudra dupa care incepem sa adaugam din crema de unt preparata inainte si racita, cate o lingura pe rand.Adaugam esenta de vanilie dupa gust ( eu pun cam 2 fiole si 2-3 plicuri de zahar vanilat)
Se incepe asamblarea: foaie de cacao, jumatate din crema,blat alb,restul de crema deasupra foaie de cacao.Se presara zahar pudra si se inveleste in folie de plastic ,se tine cateva ore!
marimea tavii:40/25 , tava de la aragaz aceea mai micuta.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA