Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 41, Lun Sept 11, 2017 6:48 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    prajitura tv

    Distribuiţi
    avatar
    ionela2682
    Moderator
    Moderator

    feminin Varsator Varsta : 35
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    prajitura tv

    Mesaj Scris de ionela2682 la data de Lun Mai 03, 2010 6:58 pm

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    reteta asta o stiu de la coana mare ( socrela) , mostenita din generatie in generatie!
    Avem nevoie pt blatul alb de:8 oua,8 lg faina ( + 1 )8 lg zahar
    - se procedeaza ca la chec , adica se bate albusul spuma cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile frecate cu putin ulei, faina in ploaie, se coace un blat
    Pt foi maro:2 oua,6 lg zahar,10 lg lapte,10 lg ulei,1 plic amoniac stins,cacao 2 lg, faina cat cuprinde pt a obtine un aluat potrivit de tare, care se imparte in doua si se intinde in tava ( aceeasi cu cea in care am facut blatul alb)
    Pt
    -crema de vanilie avem nevoie de:1 l lapte,8-9 lg faina,1 pachet unt, 1cana zahar(+ 2-3 linguri zahar pudra)esenta de vanilie
    Se procedeaza in felul urmator:
    intr-o cana de lapte se adauga faina si se mixeaza bine pana se incorporeaza si nu raman cocoloase , restul se pune pe foc cu 1 cana de zahar la baie de aburi,iar in momentul in care incepe sa fiarba se adauga si restul de lapte cu faina , se amesteca continuu pana se ingroasa bine,se lasa la racit.Untul se bate spuma cu zaharul pudra dupa care incepem sa adaugam din crema de unt preparata inainte si racita, cate o lingura pe rand.Adaugam esenta de vanilie dupa gust ( eu pun cam 2 fiole si 2-3 plicuri de zahar vanilat)
    Se incepe asamblarea: foaie de cacao, jumatate din crema,blat alb,restul de crema deasupra foaie de cacao.Se presara zahar pudra si se inveleste in folie de plastic ,se tine cateva ore!
    marimea tavii:40/25 , tava de la aragaz aceea mai micuta.

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    avatar
    diana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Berbec Varsta : 42
    Localizare : timis
    Stare de spirit : optimista

    Re: prajitura tv

    Mesaj Scris de diana la data de Lun Mai 03, 2010 7:25 pm

    foarte buna aceasta prajitura,imi place cum arata. :cheers:
    avatar
    ionela2682
    Moderator
    Moderator

    feminin Varsator Varsta : 35
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Re: prajitura tv

    Mesaj Scris de ionela2682 la data de Lun Mai 03, 2010 7:32 pm

    si super buna daca e vanilata crema bine!
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: prajitura tv

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Lun Mai 03, 2010 7:45 pm

    Si pare pufoasa, pufoasa!


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    ionela2682
    Moderator
    Moderator

    feminin Varsator Varsta : 35
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Re: prajitura tv

    Mesaj Scris de ionela2682 la data de Lun Mai 03, 2010 7:54 pm

    la inceput foile sunt tari dar o data ce au stat in folie si cu crema ... se inmoaie si devin pufoase!
    avatar
    andreea
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 24
    Localizare : bucuresti
    Stare de spirit : optimista

    Re: prajitura tv

    Mesaj Scris de andreea la data de Joi Mai 20, 2010 3:50 am

    de cand vreau si eu sa fac prajitura asta,dar nu mai reusesc!poate ii vine si ei randul ca tare buana e,mancam inainte de la o vecina [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    avatar
    ionela2682
    Moderator
    Moderator

    feminin Varsator Varsta : 35
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Re: prajitura tv

    Mesaj Scris de ionela2682 la data de Joi Mai 20, 2010 3:23 pm

    da , e buna crema face tot farmecul!


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]




    [Trebuie sa fiti
    inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    Continut sponsorizat

    Re: prajitura tv

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Dum Oct 22, 2017 2:20 pm