3 dovlecei mari(1 kg)
4 ardei mari,capia
5 cepe mari
2 morcovi mari
5 rosii mari
400 ml ulei
sare,piper,foi de dafin
Mod de preparare
1. dovleceii se curata de coaja,se taie cubulete
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ceapa se curata si se taie julien,morcovii se dau pe razatoare,ardeii se curata de seminte si se maruntesc in robot
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
.Dovleceii se scurg bine de apa si se fac pireu.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Rosiile se oparesc,se decojesc si se pun in robot transformandu-se intr-un sos grosut.
2. In uleiul incins se pune ceapa si se caleste pana devine sticloasa,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
apoi se adauga morcovul
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
si se mai lasa pe foc aprox 10 min pana se inmoaie bine.Dupa ce
morcovii s-au facut se adauga ardeiul si se mai lasa 10 min amestecand
incontinuu.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se adauga condimentele,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
pireul de dovlecei si sosul de rosii.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Din acest moment se amesteca continuu pana se ridica uleiul la
suprafata.Daca doriti o zacusca fina,bagati blenderul putin(eu asa am
facut).
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
3. Borcanele se spala si se pun intr-o tava la cuptor pentru 30 de
min.Zacusca se toarna in borcane(nu se umplu pana sus) si se pun in tava
care se da la cuptor 30 de minute la foc mic.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cand se scot borcanele din cuptor,se pune deasupra cate o lingura de ulei cald si se infileteaza capacele.
pe o bucatica de paine calda,de casa:D
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
4 ardei mari,capia
5 cepe mari
2 morcovi mari
5 rosii mari
400 ml ulei
sare,piper,foi de dafin
Mod de preparare
1. dovleceii se curata de coaja,se taie cubulete
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ceapa se curata si se taie julien,morcovii se dau pe razatoare,ardeii se curata de seminte si se maruntesc in robot
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
.Dovleceii se scurg bine de apa si se fac pireu.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Rosiile se oparesc,se decojesc si se pun in robot transformandu-se intr-un sos grosut.
2. In uleiul incins se pune ceapa si se caleste pana devine sticloasa,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
apoi se adauga morcovul
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
si se mai lasa pe foc aprox 10 min pana se inmoaie bine.Dupa ce
morcovii s-au facut se adauga ardeiul si se mai lasa 10 min amestecand
incontinuu.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se adauga condimentele,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
pireul de dovlecei si sosul de rosii.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Din acest moment se amesteca continuu pana se ridica uleiul la
suprafata.Daca doriti o zacusca fina,bagati blenderul putin(eu asa am
facut).
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
3. Borcanele se spala si se pun intr-o tava la cuptor pentru 30 de
min.Zacusca se toarna in borcane(nu se umplu pana sus) si se pun in tava
care se da la cuptor 30 de minute la foc mic.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cand se scot borcanele din cuptor,se pune deasupra cate o lingura de ulei cald si se infileteaza capacele.
pe o bucatica de paine calda,de casa:D
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA