[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingrediente
Blat:
lg=lingura
10 oua
200 g zahar
5 lg pesmet
5 lg faina
5 lg cacao
5 lg miere
15 g praf de copt
50 ml lapte
270 ml ulei
un praf de sare
vanilie
Crema:
5 oua
150 g zahar
4 plicuri ness(4x1,8 g)
500 ml lapte
6 lg amidon
2 pliculete gelatina
300 ml frisca
+
150 ml frisca
100 g ciocolata rasa
Mod de preparare
Blatul:albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa
deoparte.Galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana devin o
compozitie cremoasa si zaharul se topeste.Se adauga faina amestecata cu
praful de copt si se omogenizeaza,apoi pesmetul
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
si cacaua si se mixeaza bine,apoi lchidele mixand dupa fiecare:mierea,laptele
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
si uleiul si se omogenizeaza fff bine.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Compozitia rezultata se toarna peste albusuri si se mixeaza putin pana
se omogenizeaza.Compozitia se imparte in 2 parti egale si se coc 2
blaturi in tava mare de la aragaz aprox 30 min.Faceti testul
scobitorii,partea de sus o sa fie pufoasa.Se lasa la racit pe hartia de
copt si se coace cealalta foaie.
Crema:ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si se adauga nessul dizolvat in 2 lg de apa,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
apoi amidonul .Laptel se incalzeste,apoi se toarna in fir subtire peste
oua amestecand incontinuu.Se pune totul intr-o cratita pe foc mic si se
amesteca continuu pana se ingroase.Se lasa la racire completa.Gelatina
se hidrateaza in apa rece,se dizolva cateva secunde la MW si se amesteca
in crema.Frisca se bate tare si se adauga cremei racite si se mixeaza.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Asamblare:intr-o tava(daca aveti cu peretii regrabili este perfect daca
nu asta e ne descurcam cum putem) se pune primul blat si 2/3 din crema
si se da la frigider pana se raceste bine,apoi se pune cel de-al doilea
blat,crema ramasa si se da din nou la frigider.Deasupra se intinde
frisca(150 ml) batuta cu 1 intaritor de frisca si 1 lg de miere si apoi
ciocolata rasa.Se proportioneaza dupa 2-3 h de frigider. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingrediente
Blat:
lg=lingura
10 oua
200 g zahar
5 lg pesmet
5 lg faina
5 lg cacao
5 lg miere
15 g praf de copt
50 ml lapte
270 ml ulei
un praf de sare
vanilie
Crema:
5 oua
150 g zahar
4 plicuri ness(4x1,8 g)
500 ml lapte
6 lg amidon
2 pliculete gelatina
300 ml frisca
+
150 ml frisca
100 g ciocolata rasa
Mod de preparare
Blatul:albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa
deoparte.Galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana devin o
compozitie cremoasa si zaharul se topeste.Se adauga faina amestecata cu
praful de copt si se omogenizeaza,apoi pesmetul
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
si cacaua si se mixeaza bine,apoi lchidele mixand dupa fiecare:mierea,laptele
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
si uleiul si se omogenizeaza fff bine.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Compozitia rezultata se toarna peste albusuri si se mixeaza putin pana
se omogenizeaza.Compozitia se imparte in 2 parti egale si se coc 2
blaturi in tava mare de la aragaz aprox 30 min.Faceti testul
scobitorii,partea de sus o sa fie pufoasa.Se lasa la racit pe hartia de
copt si se coace cealalta foaie.
Crema:ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si se adauga nessul dizolvat in 2 lg de apa,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
apoi amidonul .Laptel se incalzeste,apoi se toarna in fir subtire peste
oua amestecand incontinuu.Se pune totul intr-o cratita pe foc mic si se
amesteca continuu pana se ingroase.Se lasa la racire completa.Gelatina
se hidrateaza in apa rece,se dizolva cateva secunde la MW si se amesteca
in crema.Frisca se bate tare si se adauga cremei racite si se mixeaza.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Asamblare:intr-o tava(daca aveti cu peretii regrabili este perfect daca
nu asta e ne descurcam cum putem) se pune primul blat si 2/3 din crema
si se da la frigider pana se raceste bine,apoi se pune cel de-al doilea
blat,crema ramasa si se da din nou la frigider.Deasupra se intinde
frisca(150 ml) batuta cu 1 intaritor de frisca si 1 lg de miere si apoi
ciocolata rasa.Se proportioneaza dupa 2-3 h de frigider. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA