Eu o sa pun doar in mare care sunt regulile, dar cand o sa am timp mai mult o sa aprofundez, si cu bucurie accept ajutor daca sunt cunoscatori printre voi.
Clasificarea alimentelor in Dieta Montignac
Grupa 1 (glucide): cereale integrale, paine integrala, paste integrale, orez nedecorticat, lactate cu 0,1% grasime
Grupa 2 (proteino - lipide): carne, peste, oua, smantana, branza, uleiuri vegetale
Grupa 3 (legume, fibre): toate legumele si fructele crude, ceapa, conopida, spanac, fasole verde, gulii, castraveti, varza rosie, varza alba, rosii, usturoi
Reguli de combinare a alimentelor
Grupa 1 se poate combina cu grupa 3
Grupa 2 se poate combina cu grupa 3
Grupa 1 NU se va combina cu grupa 2
Exista 2 faze, prima faza in care vrem sa slabim si pentru asta trebuie sa consumam numai alimente cu Indice glicemic sub 35 si faza 2 pentru mentinere in caqre putem consuma alimente cu indice glicem mai mare.
Tabelul indicilor glicemici este urmatorul:
Aliment IG
Alune de pamant 15 15
Alune de pamant, uscate, sarate 20 20
Amaranth 30 30
Amidon din cartofi, french fries 95 95
Amidon din malt 95 95
Amidon modificat 95 95
Ananas 66 66
Ananassaft 48 48
Anghinare 35 35
Avocado 20 20
Baked Beans, conserva 48 48
Banane de gatit verzi 40 40
Banane, stafide normale 65 65
Baston ciocolata 70 70
Baston cu musli sau cereale 63 63
Biscuiti cu crema 101 101
Biscuiti cu unt 55 55
Biscuiti din ovaz 55 55
Bobi fierti 85 85
Branza vaci 1,5% 20 20
Bulion 40 40
Butterteigkuchen 64 64
Caise proaspete 20 20
Caise si smochine uscate 35 35
Cartofi facuti la cuptrul cu microunde 82 82
Cartofi fierti 70 70
Cartofi fierti in coaja 65 65
Cartofi prajiti 95 95
Ceapa, usturoi 10 10
Cereale All-Bran 30 30
Cereale si fulgi din cereale cu zahar 70 70
Chifla de hamburgheri 85 85
Chifle 73 73
Chips cartofi 90 90
Ciocolata 52 52
Ciocolata 70% 22 22
Ciocolata cu alune 70 70
Ciocolata cu lapte 70 70
ciuperci, sparanghel 15 15
Cocktail de fructe 55 55
Cola, Limonada, Fanta 70 70
Copturi din aluaturi cu drojdie 72 72
Cornflakes 85 85
Couscous 65 65
Covrigi 85 85
Cracker 80 80
Croissant 70 70
Curmale uscate 99 99
Doughnut 76 76
Dovleac 75 75
Dovleacul* 75 75
Dulceata, jeleu 65 65
Faina alba 85 85
Faina de hrisca 50 50
Faina de orez 95 95
Faina de ovaz 64 64
Faina porumb, mamaliga, boabe de porumb 70 70
Fasole alba uscata 30 30
Fasole boabe proaspata (din pastaie) 22 22
Fasole bruna uscata 24 24
Fasole kidney (rosie) 29 29
Fasole Kidney rosie, conserva 52 52
Fasole Lima 30 30
Fasole mungo verde 38 38
Fasole pestrita uscata 39 39
Fasole romana 46 46
Fasole soia din conserva 15 15
Floricele de porumb 85 85
Fructoza, sirop de agave 20 20
Frühstückskekse, Vanillewaffeln 80 80
Fulgi cereale neprelucrati 40 40
Fulgi de cartofi 83 83
Fulgi de cocos 77 77
Fulgi de ovaz 40 40
Fulgi de porumb 75 75
Gatorade (Orange) 89 89
Gelatina 0 0
Germeni de soia 20 20
Glucoza 100 100
Gnocchi 70 70
Cirese, prune 25 25
Grapefruit 30 30
Grau boabe 41 41
Grau boabe 54 54
Gris 65 65
Gris integral 50 50
Gulie (gatita)* 85 85
Gutuie 35 35
Honey Smacks (Kellog's) 55 55
Hrean 35 35
Hrisca 55 55
Iaurt 1,5% cu fructe (fara zahar) 34 34
Inghetata 61 61
Inghetata cu alginate 40 40
Inghetata cu napolitana 80 80
Inghetata din fructe (fara zahar) 45 45
Kartoffel, neue 57 57
Ketchup 80 80
Kiwi 50 50
Kiwi, piersici* 50 50
Kleiebrot, Schrotbrot 45 45
Laktose 46 46
Lamai 15 15
Lapte de soia 31 31
Lapte degresat 30 30
Lapte prins, iaurt 15 15
Lapte si iaurt 3,5% 35 35
Linte conserva 40 40
Linte rosie 25 25
Linte verde 22 22
Linte verde conserva 52 52
Maizena 70 70
Maltodextrin 95 95
Maltoza (in bere) 110 110
Maltoza* (bere) 110 110
Mango, Papaya 58 58
Marmelada fara zahar 22 22
Mars Riegel 64 64
Mars Twix (caramel) 63 63
Martipan 80 80
Mazare conserva 50 50
Mazare proaspata 40 40
Mazare uscata 22 22
Mei 71 71
Mere, piersici, Nectarine 30 30
Miere <90 90
Morcov crud, ridichi 30 30
Morcovi (gatiti)* 85 85
Morcovi fierti 85 85
Muffins 62 62
Müsli 56 56
Naut 30 30
Naut conserva 41 41
Nuci, migdale 22 22
Nutri-grain 66 66
Orez alb, budinca de orez 70 70
Orez Basmati, orez brun, neprelucrat 50 50
Orez cu bobul lung 60 60
Orez instant 85 85
Orez salbatic 35 35
Orz 36 36
Orz boabe neprelucrat 25 25
Orz prelucrat 50 50
Paine 100% integrala, tipul 2000 (faina macinata mare) 40 40
Paine alba, bagheta, toast 70 70
Paine din faina integrala tipul 1500 50 50
Paine din ovaz sau gris 65 65
Paine integrala din secara 40 40
Paine intermediara 65 65
Paine secara 65 65
Pastai (fasole verde) 30 30
Pastarnac* 85 85
Paste din faina alba 55 55
Paste din faina integrala fierte al dente 40 40
Paste sticla (glas noodles, Glasnudeln) din fasole Mungo 30 30
Patrunjel radacina 75 75
Pepene galben 65 65
Pepene galben* 60 60
Pepene rosu* 75 75
Pepene verde 75 75
Pere proaspete 30
Pere conserva (fara zahar) 46 46
Piersici conserva (fara zahar) 47 47
Piure cartofi 73 73
Piure de cartofi din fulgi 90 90
Pizza Margherita cu branza 63 63
Pomelo 30 30
Porridge de ovaz 49 49
Portocale, pere 35 35
Potato, baked 85 85
Prajitura cu fructe 65 65
Puffed rice 85 85
Quinoa, secara 35 35
Ravioli 70 70
Rice Krispies 82 82
Rosii uscate 20 20
Rosii, ardei 10 10
Salate verzi 10 10
Saratele 85 85
Sfecla (gatita)* 65 65
Sfecla rosie 64 64
Sirop din cereale 62 62
Smochine proaspete 40 40
Spaghetti al dente 45 45
Spaghetti fierte moi 55 55
Stafide din struguri Sultana 56 56
Stiulete porumb 54 54
Struguri 40 40
Suc de fructe cu zahar 90 90
Suc de fructe proaspat 40 40
Suc de Grapefruit 48 48
suc de legume proaspat facut 15 15
Suc de portocale din concentrat 65 65
Suc morcovi proaspat 45 45
Supa de rosii 38 38
Tablete de glucoza 102 102
Taco shells 68 68
Tarate 42 42
Tarate de orez 20 20
Telina (gatita)* 85 85
Varza murata 15 15
Varza, broccoli, praz 10 10
Vinete, dovlecei 10 10
Vollkornmehl 40 40
Zahar din struguri 100 100
Zaharoza 70 70
Totodata cred ca va trebui sa facem un topic si cu retete conforme ca sa zic asa, desi multe retete care le gatim de obicei sunt conforme.
Clasificarea alimentelor in Dieta Montignac
Grupa 1 (glucide): cereale integrale, paine integrala, paste integrale, orez nedecorticat, lactate cu 0,1% grasime
Grupa 2 (proteino - lipide): carne, peste, oua, smantana, branza, uleiuri vegetale
Grupa 3 (legume, fibre): toate legumele si fructele crude, ceapa, conopida, spanac, fasole verde, gulii, castraveti, varza rosie, varza alba, rosii, usturoi
Reguli de combinare a alimentelor
Grupa 1 se poate combina cu grupa 3
Grupa 2 se poate combina cu grupa 3
Grupa 1 NU se va combina cu grupa 2
Exista 2 faze, prima faza in care vrem sa slabim si pentru asta trebuie sa consumam numai alimente cu Indice glicemic sub 35 si faza 2 pentru mentinere in caqre putem consuma alimente cu indice glicem mai mare.
Tabelul indicilor glicemici este urmatorul:
Aliment IG
Alune de pamant 15 15
Alune de pamant, uscate, sarate 20 20
Amaranth 30 30
Amidon din cartofi, french fries 95 95
Amidon din malt 95 95
Amidon modificat 95 95
Ananas 66 66
Ananassaft 48 48
Anghinare 35 35
Avocado 20 20
Baked Beans, conserva 48 48
Banane de gatit verzi 40 40
Banane, stafide normale 65 65
Baston ciocolata 70 70
Baston cu musli sau cereale 63 63
Biscuiti cu crema 101 101
Biscuiti cu unt 55 55
Biscuiti din ovaz 55 55
Bobi fierti 85 85
Branza vaci 1,5% 20 20
Bulion 40 40
Butterteigkuchen 64 64
Caise proaspete 20 20
Caise si smochine uscate 35 35
Cartofi facuti la cuptrul cu microunde 82 82
Cartofi fierti 70 70
Cartofi fierti in coaja 65 65
Cartofi prajiti 95 95
Ceapa, usturoi 10 10
Cereale All-Bran 30 30
Cereale si fulgi din cereale cu zahar 70 70
Chifla de hamburgheri 85 85
Chifle 73 73
Chips cartofi 90 90
Ciocolata 52 52
Ciocolata 70% 22 22
Ciocolata cu alune 70 70
Ciocolata cu lapte 70 70
ciuperci, sparanghel 15 15
Cocktail de fructe 55 55
Cola, Limonada, Fanta 70 70
Copturi din aluaturi cu drojdie 72 72
Cornflakes 85 85
Couscous 65 65
Covrigi 85 85
Cracker 80 80
Croissant 70 70
Curmale uscate 99 99
Doughnut 76 76
Dovleac 75 75
Dovleacul* 75 75
Dulceata, jeleu 65 65
Faina alba 85 85
Faina de hrisca 50 50
Faina de orez 95 95
Faina de ovaz 64 64
Faina porumb, mamaliga, boabe de porumb 70 70
Fasole alba uscata 30 30
Fasole boabe proaspata (din pastaie) 22 22
Fasole bruna uscata 24 24
Fasole kidney (rosie) 29 29
Fasole Kidney rosie, conserva 52 52
Fasole Lima 30 30
Fasole mungo verde 38 38
Fasole pestrita uscata 39 39
Fasole romana 46 46
Fasole soia din conserva 15 15
Floricele de porumb 85 85
Fructoza, sirop de agave 20 20
Frühstückskekse, Vanillewaffeln 80 80
Fulgi cereale neprelucrati 40 40
Fulgi de cartofi 83 83
Fulgi de cocos 77 77
Fulgi de ovaz 40 40
Fulgi de porumb 75 75
Gatorade (Orange) 89 89
Gelatina 0 0
Germeni de soia 20 20
Glucoza 100 100
Gnocchi 70 70
Cirese, prune 25 25
Grapefruit 30 30
Grau boabe 41 41
Grau boabe 54 54
Gris 65 65
Gris integral 50 50
Gulie (gatita)* 85 85
Gutuie 35 35
Honey Smacks (Kellog's) 55 55
Hrean 35 35
Hrisca 55 55
Iaurt 1,5% cu fructe (fara zahar) 34 34
Inghetata 61 61
Inghetata cu alginate 40 40
Inghetata cu napolitana 80 80
Inghetata din fructe (fara zahar) 45 45
Kartoffel, neue 57 57
Ketchup 80 80
Kiwi 50 50
Kiwi, piersici* 50 50
Kleiebrot, Schrotbrot 45 45
Laktose 46 46
Lamai 15 15
Lapte de soia 31 31
Lapte degresat 30 30
Lapte prins, iaurt 15 15
Lapte si iaurt 3,5% 35 35
Linte conserva 40 40
Linte rosie 25 25
Linte verde 22 22
Linte verde conserva 52 52
Maizena 70 70
Maltodextrin 95 95
Maltoza (in bere) 110 110
Maltoza* (bere) 110 110
Mango, Papaya 58 58
Marmelada fara zahar 22 22
Mars Riegel 64 64
Mars Twix (caramel) 63 63
Martipan 80 80
Mazare conserva 50 50
Mazare proaspata 40 40
Mazare uscata 22 22
Mei 71 71
Mere, piersici, Nectarine 30 30
Miere <90 90
Morcov crud, ridichi 30 30
Morcovi (gatiti)* 85 85
Morcovi fierti 85 85
Muffins 62 62
Müsli 56 56
Naut 30 30
Naut conserva 41 41
Nuci, migdale 22 22
Nutri-grain 66 66
Orez alb, budinca de orez 70 70
Orez Basmati, orez brun, neprelucrat 50 50
Orez cu bobul lung 60 60
Orez instant 85 85
Orez salbatic 35 35
Orz 36 36
Orz boabe neprelucrat 25 25
Orz prelucrat 50 50
Paine 100% integrala, tipul 2000 (faina macinata mare) 40 40
Paine alba, bagheta, toast 70 70
Paine din faina integrala tipul 1500 50 50
Paine din ovaz sau gris 65 65
Paine integrala din secara 40 40
Paine intermediara 65 65
Paine secara 65 65
Pastai (fasole verde) 30 30
Pastarnac* 85 85
Paste din faina alba 55 55
Paste din faina integrala fierte al dente 40 40
Paste sticla (glas noodles, Glasnudeln) din fasole Mungo 30 30
Patrunjel radacina 75 75
Pepene galben 65 65
Pepene galben* 60 60
Pepene rosu* 75 75
Pepene verde 75 75
Pere proaspete 30
Pere conserva (fara zahar) 46 46
Piersici conserva (fara zahar) 47 47
Piure cartofi 73 73
Piure de cartofi din fulgi 90 90
Pizza Margherita cu branza 63 63
Pomelo 30 30
Porridge de ovaz 49 49
Portocale, pere 35 35
Potato, baked 85 85
Prajitura cu fructe 65 65
Puffed rice 85 85
Quinoa, secara 35 35
Ravioli 70 70
Rice Krispies 82 82
Rosii uscate 20 20
Rosii, ardei 10 10
Salate verzi 10 10
Saratele 85 85
Sfecla (gatita)* 65 65
Sfecla rosie 64 64
Sirop din cereale 62 62
Smochine proaspete 40 40
Spaghetti al dente 45 45
Spaghetti fierte moi 55 55
Stafide din struguri Sultana 56 56
Stiulete porumb 54 54
Struguri 40 40
Suc de fructe cu zahar 90 90
Suc de fructe proaspat 40 40
Suc de Grapefruit 48 48
suc de legume proaspat facut 15 15
Suc de portocale din concentrat 65 65
Suc morcovi proaspat 45 45
Supa de rosii 38 38
Tablete de glucoza 102 102
Taco shells 68 68
Tarate 42 42
Tarate de orez 20 20
Telina (gatita)* 85 85
Varza murata 15 15
Varza, broccoli, praz 10 10
Vinete, dovlecei 10 10
Vollkornmehl 40 40
Zahar din struguri 100 100
Zaharoza 70 70
Totodata cred ca va trebui sa facem un topic si cu retete conforme ca sa zic asa, desi multe retete care le gatim de obicei sunt conforme.
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA