fetelor gospodinelor, sa va dau o reteta de prajitura f f gustoasa pe care eu o fac de sarbatori, de revelion!
ingrediente blat:
1 ou,150 de grame de zahar , 50 gr margarina, 2 linguri de miere, trei linguri de lapte 1 lingura de bicarbonat.
se pun toate ingredientele intr-o cratita pe foc si se bat cu telul timp de doua minute.se adauga 400 gr faina si se face o coca potrivit de tare care se imparte in 4 parti egale. se coc 4 foi pe dosul tavii.
crema
150 de grame zahar , 4 linguri cu varf de faina se amesteca cu jumatate de kg de lapte.se pun intr-o cratita pana se imgroasa. dupa ce s-a racit foarte binese amesteca cu un pachet de margarina si cu doua pachete de zahar vanilat.se adauga zeama de la o lamaie.
glazura
6 linguri de zahar, 3 linguri de cafea, 5 linguri de apa. se pun intr-un ibric pe foc pana se "leaga" bine apoi se adauga o lingura de cacao si se mai fierbe putin. se ia dupa foc si se amesteca cu 5o de grame margarina.
ungerea foilor
pe prima foaie se pune crema pe a doua glazura si tot asa si pt celelalte foi. pe cea de deasupra se pune glazura si se presara nuca sau cocos! trebuie lasate foile undeva la rece cateva ore bune ,eventual se taie a doua zi!pofta buna! cand aveti musafiri aceasta prajitura va fi excelenta! ii veti impresiona cu siguranta!
ingrediente blat:
1 ou,150 de grame de zahar , 50 gr margarina, 2 linguri de miere, trei linguri de lapte 1 lingura de bicarbonat.
se pun toate ingredientele intr-o cratita pe foc si se bat cu telul timp de doua minute.se adauga 400 gr faina si se face o coca potrivit de tare care se imparte in 4 parti egale. se coc 4 foi pe dosul tavii.
crema
150 de grame zahar , 4 linguri cu varf de faina se amesteca cu jumatate de kg de lapte.se pun intr-o cratita pana se imgroasa. dupa ce s-a racit foarte binese amesteca cu un pachet de margarina si cu doua pachete de zahar vanilat.se adauga zeama de la o lamaie.
glazura
6 linguri de zahar, 3 linguri de cafea, 5 linguri de apa. se pun intr-un ibric pe foc pana se "leaga" bine apoi se adauga o lingura de cacao si se mai fierbe putin. se ia dupa foc si se amesteca cu 5o de grame margarina.
ungerea foilor
pe prima foaie se pune crema pe a doua glazura si tot asa si pt celelalte foi. pe cea de deasupra se pune glazura si se presara nuca sau cocos! trebuie lasate foile undeva la rece cateva ore bune ,eventual se taie a doua zi!pofta buna! cand aveti musafiri aceasta prajitura va fi excelenta! ii veti impresiona cu siguranta!
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA