aseara am pregatit impreuna cu Vali o tacanita de... abia am asteptat dimineata sa va impartasesc asemenea reteta: pe cat de gustoasa, pe atat de simplu de pregatit!!!
Ingrediente:
2 bete de telina (celery stalks)
2 cepe de marime potrivita
2 morcovi
ulei de masline (dar nu cred ca schimba gustul daca e de floarea-soarelui...)
1 lingura de faina
400 gr de rosii feliate in suc propriu (conserva)
un pumn de frunze de salvie (in functie si de cum va place)
500 gr carne de porc (sa aiba si nitica grasime, dar nu prea multa)
500 ml de cidru (medium-dry)
sare de mare si piper negru proaspat macinat
Preparare:
Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius daca vreti sa o faceti la cuptor. Spalati legumele si tocati-le in bucati mari. Incingeti uleiul intr-o cratita sau tigaie cu peretii inalti si puneti toate legumele plus salvia. Caliti-le la foc mare cat incep sa se inmoaie putin. Adaugati carnea si faina. (Eu am adaugat carnea, am lasat-o cateva minute de s-a rumenit si abia apoi am pus faina.) Turnati cidrul si adaugati rosiile feliate din conserva. Amestecati bine si asezonati dupa gust. (In afara de sare si piper, eu am mai pus si niste boia dulce.) Asteptati sa fiarba si... ori acoperiti si lasati pe aragaz la foc mic ori acoperiti si bagati la cuptor(ul incalzit deja). In oricare dintre variante, lasati 2 ore si 30 de minute la foc. (Noi am lasat mai putin, aproape 2 ore.) Ultimele 20 de minute, lasati vasul descoperit. Eu si Vali am facut un capac din cartofi feliati, pe care i-am fiert putin in prealabil. Dupa ce ii asezati (pornind de la mijloc!), ii ungeti cu putin unt sau ulei.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Asa arata dupa ce o scosesem de la cuptor si ii faceam capacul din cartofi.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pofta buna!!!
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA