Ingrediente
blat:
lg=lingura
6 lg lapte
4 lg miere
6 lg ulei
250 g zahar
800 g faina
1 lingurita praf de copt
2 oua
Crema:
750 m lapte
aprox 10 lg gris
200 g zahar
250 g unt
vanilie
2 linguri cacao
Mod de preparare
1. Blatul:laptele,zaharul,uleiul si mierea se pun
pe foc pana se dizolva zaharul,apoi se retrag dupa foc si se
incorporeaza 2 oua batute,amestecand bine.Intr-un castron se pune
faina(3 parti) si se toarna lichidul si praful de copt stins cu zeama
de amaie.Se adauga incet-incet si restul de faina pana obtinem un
aluat tare.Se imparte aluatul in 4 parti(eu l-am impartit in 3 pt ca
am copt in tava mare de la aragaz,dar este mai simplu sa impartiti in 3
parti si sa folositi o tava mai mica).O tava se unge cu ulei(pe
spate)si se intind foile de marimea tavii.Se coc aprox 5 min,pana se
rumenesc.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
2. Crema:laptele se amesteca cu zaharul si se incalzeste intr-o
cratita,apoi se adauga grisul treptat pana obtinem o crema tare.Lasam la
racit,iar cand este racit complet se adauga cate o lingura in untul
frecat spuma.Daca faceti 4 foi impartiti crema in 3 parti si in una din
parti puneti cacao,dar daca faceti ca mine puneti cacao in 2 parti.
3. Asamblare:
4. pentru 4 foi:
5. pe prima foaie intindeti 1/2 din crema alba,foaie,crema neagra,foaie,crema alba,foaie
6. Lasati la temperatura camerei pana a doua zi cu o greutate deasupra.
7. pentru 3 foi:
8. foaie,crema neagra,foaie,crema alba,foaie
9. Lasati peste noapte la temperatura camerei cu o greutate
deasupra,dimineata taiati pe latime la jumatate,pe una din foi intindeti
crema neagra si suprapuneti cealalta jumatate astfel incat sa vina
deasupra crema alba!Punet din nou greutatea si mai lasati cateva ore.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA