Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Subiecte similare

    Concurs de fidelitate

    Photobucket

    Ultimele subiecte

    » 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
    Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

    » Alerta maxima pe sistemele cu Windows
    Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

    » Mucenici de peste tot
    Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

    » Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
    Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

    » Ce mancam azi 3
    Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

    » Cornulete cu rahat.
    Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

    » Taifas la cafeluta 5
    Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

    » Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
    Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

    » Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
    Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

    » PAINEA CU OREZ
    Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

    » Ce mancam la micul dejun?
    Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

    » Pe carari de munte
    Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

    » Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
    Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

    » Unt vs margarina
    Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

    » Prajitura "Ziua si noaptea"
    Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

    » Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
    Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

    » Craciunul- sarbatoarea familiei
    Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

    » Falafel- chiftelute din naut si legume
    Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

    » ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
    Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

    » Pandispan
    Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

    » Să mai avem încredere în dolar?
    Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

    » PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
    Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

    » MELCISORI PIZZA
    Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

    » Musaca din vinete si cartofi
    Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

    » Gulii umplute cu ciuperci
    Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

    Cine este conectat?

    In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

    Nici unul


    Recordul de utilizatori conectati a fost de 40, Lun Ian 31, 2011 1:44 am

    Top postatori

    Salt'n Pepper (4110)
     
    Corina (3482)
     
    spicy (1621)
     
    ionela2682 (1505)
     
    lacramioara (1381)
     
    vdaiana (1335)
     
    mireya (1247)
     
    Pisyoana (1142)
     
    Mihaela (1058)
     
    diana (1034)
     


    visit counter

    All Cooking Sites

      Sucul de lamaie

      Distribuiţi
      avatar
      lacramioara
      Bucatar Yummy
       Bucatar Yummy

      feminin Fecioara Varsta : 37
      Stare de spirit : Foarte buna

      Sucul de lamaie

      Mesaj Scris de lacramioara la data de Vin Noi 06, 2009 6:19 am

      SUC DE LAMAIE:

      Lamiia este fructul arborelui Citrus limon. Ea este foarte des intilnita in alimentatie, in cosm etica si in practica farmaceutica datorita diferitilor compusi chimici pe care ii contine. Lamiia reprezinta un exemplu in care granita dintre aliment si remediu este foarte putin vizibila.

      In aromaterapie (terapia cu uleiuri aromatice) Aetheroleum citri (uleiul de lamiie ), uleiul volatil extras din coaja de lamaie care imprima fructului mirosul sau caracteristic, se foloseste in litiaza biliara si pentru tratarea unor afectiuni hepatice. Lamaiul este originar din India, arabii fiind cei care l-au cultivat in regiunea sudica a Marii Mediterane. Sediul principal al productie i de ulei de lamiie este insula Sicilia, dar nu trebuie uitate nici centrele din insula Cipru, California si Florida.

      Zeama de lamiie stimuleaza functionarea ficatului

      Cind se foloseste numai uleiul de lamiie, acesta se extrage astfel: se cojeste fructul iar coaja se introduce in apa rece. A doua zi coaja se preseaza (stoarce) iar uleiul se lasa sa se depuna, apoi se decanteaza si se filtreaza. Folosind mijloacele mecanice de presare se obtine un ulei superior. Din lamiie se extrage si se foloseste suc ul si uleiul. Ca remediu se foloseste mai ales sucul de lamiie, care se obtine mai usor si in cantitate mai mare (si in casa) daca tinem lamiia timp de citeva minute in apa clocotita si apoi se ruleaza fructul pe o suprafata plana, apasind cu palma.

      Zeama de lamaie obtinuta prin stoarcere contine: acid citric (de aceea are gust acru), saruri minerale de calciu, potasiu, magneziu, cupru, fosfor, mangan si siliciu, aminoacizi si unele zaharuri, precum si vitaminele C (in cantitate mare), A si B. Acidul citric din zeama de lamiie stimuleaza functionarea ficatului, fluidificarea si drenarea vezicii biliare, mai ales in cazurile de diskinezie, de insuficiente sau de afectiuni hepatice. Vitamina C are rol antiinfectios in viroze si stari gripale, intervenind de asemenea in fenomenele de remineralizare, de combatere a anemiei, prin formarea globulelor rosii.

      Zeama de lamiie mai produce urmatoarele efecte: este tonic in astenii, datorita calciului si fosforului, fluidifiant al singelui in afectiunile venoase (varice si tromboflebite) datorita vitaminei P, mareste elasticitatea vaselor de singe si are efect pozitiv in hipertensiunea arteriala, in afectiunile aparatului cardiocirculator sau la batrini si sclerotici cu depozite de colesterol pe peretii vaselor de singe (ca adjuvant). De asemenea, este eficienta in guta, artritism, previne formarea depozitelor de urati, contribuie la cresterea vitezei de meta boli zare a grasimilor si prin aceasta la scaderea greutatii corporale in curele de slabire.

      Previne formarea ridurilor

      Sucul de lamiie se foloseste, dupa caz, ca atare sau sub forma de citronada. Lamiia se mai poate folosi si sub forma de decoct, astfel: se fierb 2-3 lamii intregi (bine spalate) cu un litru de apa timp de 10-15 minute, apoi se adauga in lichidul care fierbe citeva picaturi de suc de lamiie. Zeama rezultata se bea treptat in cursul zilei, eventual se indulceste, iar lamiile care au fiert se pot folosi in continuare.

      Lamiile se mai pot intrebuinta si in urmatoarele situatii: pentru intretinerea pielii miinilor (zeama), carora le reda culoarea si supletea. Lamiia previne formarea ridurilor in cazul tenurilor grase. Pentru aceasta se prepara un amestec de suc de lamiie (o bucata) cu albusul de la un ou. Se amesteca bine cu lichidul rezultat se sterge si se pune o masca de doua ori pe zi, timp de 20 de minute. Se mai foloseste, de asemenea, amestecul de suc de lamiie, glicerina si colonie, in parti egale cu care se sterge fata sau se aplica masti, tot in cazul tenurilor grase.

      Pentru pistrui se prepara un amestec din 200 g de otet de 9 grade si coaja de la doua lamii, se lasa sa se macereze timp de sapte zile (coaja este maruntita). Cu acest preparat se ating apoi pistruii de pe fata sau negii de pe miini de doua ori pe zi. Tot pentru pistrui se dizolva sare in sucul de lamiie si se aplica, iar cu lichidul rezultat se fac lotionari scurte sau se ating negii.

      Sucul de lamaie albeste dintii

      Sucul de lamaie este activ in unele afectiuni ale gurii, cum sunt aftele, stomatitele si glositele. Pentru aceasta se fac amestecuri in parti egale de zeama de lamiie si apa calduta cu care se fac gargare. Spalarea saptaminala a dintilor cu suc de lamiie duce la albirea acestora si la redarea culorii initiale, mai ales la fumatori la care dintii s-au patat cu nicotina.
      In caz de migrene se pun pe timple doua felii de lamaie.

      Sucul de lamiie se mai foloseste si la toaletarea ranilor si plagilor, precum si la tratarea unor eruptii.
      Citeva picaturi de zeama de lamiie puse intr-un litru de apa, o dezinfecteaza si ii da un gust bun. Datorita uleiului volatil, lamiile maresc forta de aparare a organismului in bolile infectioase si sunt bactericide in infectii digestive si respiratorii. Fiind hipoglicemiante, lamiile intra in regimul diabet icilor. Sucul de lamiie este activ in diatezele urice (artritism, guta, reumatism).

      Pentru lipsa de calciu se prepara o lamiie de la care se ia sucul si o coaja de ou. Se macereaza o saptamina si se adauga miere dupa gust. Se iau 3 lingurite pe zi.

      Uleiul din coaja lamiilor reda culoarea pielii miinilor, patata cu sucuri de fructe sau de zarzavaturi.Conform aromoterapiei (terapia cu uleiuri aromatice) uleiul este indicat in afectiuni circulatorii (anemie, degeraturi, varice), in afectiuni digestive (diabet, litiaza biliara, gastro-enterita), in afectiunile de ficat, varsaturi, litiaze, in afectiuni ale capului (migrene), laringita, tonifiant gingival, sinuzita si in afectiuni ale aparatului respirator (astm, bronsita).

      Un articol de Teodosiu Mircea, Farmacist primar
      avatar
      Salt'n Pepper
      Bucatar Yummy
       Bucatar Yummy

      feminin Varsator Varsta : 40
      Localizare : Athens,Greece
      Stare de spirit : buna, taaare buna

      Re: Sucul de lamaie

      Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Vin Noi 06, 2009 10:48 pm

      Eu folosesc suc de lamaie la foarte multe mancaruri si, mai ales sosuri si salate.


      _________________



      Cititi si respectati regulamentul forumului



      Cum poti acumula puncte
      avatar
      lacramioara
      Bucatar Yummy
       Bucatar Yummy

      feminin Fecioara Varsta : 37
      Stare de spirit : Foarte buna

      Re: Sucul de lamaie

      Mesaj Scris de lacramioara la data de Vin Noi 06, 2009 10:50 pm

      Si eu folosesc foarte mult lamaile,mai ales in ceaiuri,ca de acrit acresc cu bors sau depinde de reteta
      avatar
      Salt'n Pepper
      Bucatar Yummy
       Bucatar Yummy

      feminin Varsator Varsta : 40
      Localizare : Athens,Greece
      Stare de spirit : buna, taaare buna

      Re: Sucul de lamaie

      Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Vin Noi 06, 2009 11:03 pm

      Din pacate, aici nu exista bors, asa ca acresc cu lamaie.

      Insa e foarte buna salata de varza alba acrita cu lamaie. Ia incercati!


      _________________



      Cititi si respectati regulamentul forumului



      Cum poti acumula puncte
      avatar
      lacramioara
      Bucatar Yummy
       Bucatar Yummy

      feminin Fecioara Varsta : 37
      Stare de spirit : Foarte buna

      Re: Sucul de lamaie

      Mesaj Scris de lacramioara la data de Vin Noi 06, 2009 11:29 pm

      Eu am gasi intr-o revista o salata de varza cu morcovi si mar,am facut-o si a iesit foarte buna,deci nu a mai trebuit sa o acresc ca a fost marul putin acrisor
      avatar
      MIHAELA 73
      Ajutor Bucatar
      Ajutor Bucatar

      feminin Varsator Varsta : 44
      Localizare : Tirgu- Neamt -Roma Italy
      Stare de spirit : buna

      Re: Sucul de lamaie

      Mesaj Scris de MIHAELA 73 la data de Sam Noi 07, 2009 4:49 am

      la noi din cosul de fructe de pe masa nu lipsesc lamiile
      cind mario sughita,citeva picaturi de lamii fac minuni
      avatar
      catta
      Yummy mic
      Yummy mic

      masculin Scorpion Varsta : 39
      Localizare : Ilfov
      Stare de spirit : Fericit

      Re: Sucul de lamaie

      Mesaj Scris de catta la data de Dum Sept 19, 2010 5:28 pm

      La noi orice tip de salata pe baza de rosii si verdeata,se drege cu lamaie mai putin de varza,coaja de lamaie la prajituri si lapte cu orez,paste si cu ce mai se poate,fimea e inebunita sa le manance asa goale ,se stramba si mananca,e foarte amuzanta,in plus toata vara nu am mai cumparat sucuri multe si am facut numai limonada din lamaie si nu numai ca a avut efect dar nu se mai saturau de ea mai ales soacra-mea care venea dupe miros. ,si dintr-un kg de lamai iese cam cinci litri da buna cu zahar si apa plata sau minerala,ii faca concurenta oricarui suc de pe piata.Si bineinteles la peste si la carnea de porc mai grasa,sa stoarceti un pic de lamaie pe grasime e o minunatie.Din pacate nu mai mananc asa gras in ultimul timp ca nu mananca nimeni in casa decat eu si din cauza asta m-am dat cu majoritatea.
      avatar
      Salt'n Pepper
      Bucatar Yummy
       Bucatar Yummy

      feminin Varsator Varsta : 40
      Localizare : Athens,Greece
      Stare de spirit : buna, taaare buna

      Re: Sucul de lamaie

      Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Dum Sept 19, 2010 6:07 pm

      Eeeee, Cata, tocmai la salata de varza nu pui lamaie???? Pai aici este exact invers: la salatele de rosii nu pui decat ulei, sare! Iar la varza, varza( alba , rosie)-morcov, varza-morcov-usturoi , obligatoriu lamaie! Ia incearca!

      Eu pun sos de lamaie la peste, la pui, la friptura de miel- ied. Imi place mult!
      La fel, la cartofii la tava!


      _________________



      Cititi si respectati regulamentul forumului



      Cum poti acumula puncte
      avatar
      catta
      Yummy mic
      Yummy mic

      masculin Scorpion Varsta : 39
      Localizare : Ilfov
      Stare de spirit : Fericit

      Re: Sucul de lamaie

      Mesaj Scris de catta la data de Dum Sept 19, 2010 8:03 pm

      Acum fiecare cu gustul sau dar la varza imi place cu otet,iar la rosii cu lamaie sa taie greata uleiului care oricum il pun in cantitati mici,si mai folosesc sucul de lamaie la maioneze si icre la fel sa mai reduca din grasimea uleiului
      avatar
      Salt'n Pepper
      Bucatar Yummy
       Bucatar Yummy

      feminin Varsator Varsta : 40
      Localizare : Athens,Greece
      Stare de spirit : buna, taaare buna

      Re: Sucul de lamaie

      Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Dum Sept 19, 2010 8:58 pm

      Ca sa nu mai simti gustul uleiului, foloseste ulei de masline. Gustul salatei de rosii se va schimba complet si nu o vei mai simti gretoasa.


      _________________



      Cititi si respectati regulamentul forumului



      Cum poti acumula puncte
      avatar
      diana
      Bucatar Yummy
       Bucatar Yummy

      feminin Berbec Varsta : 42
      Localizare : timis
      Stare de spirit : optimista

      Re: Sucul de lamaie

      Mesaj Scris de diana la data de Dum Sept 19, 2010 10:20 pm

      zeama de lamaie e foarte buna pentru scoaterea petelor de pe maini si unghii, de exemplu cand cureti vinete, cartofi....etc
      dra si pentru cosuri.

      Continut sponsorizat

      Re: Sucul de lamaie

      Mesaj Scris de Continut sponsorizat


        Acum este: Mar Iul 25, 2017 10:42 am