Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 41, Lun Sept 11, 2017 6:48 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Tort diplomat

    Distribuiţi
    avatar
    andreea
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 24
    Localizare : bucuresti
    Stare de spirit : optimista

    Tort diplomat

    Mesaj Scris de andreea la data de Mier Sept 29, 2010 2:57 am

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    pentru sora mea:D


    Ingrediente:
    -un pachet si jumatate de piscoturi savoiardi(600g)
    -fructe(eu am folosit ortocale,kiwi,ananas,struguri,pere)

    -5 galbenusuri
    -200g zahar
    -6 linguri amidon
    -500ml lapte
    -vanilie
    -500 ml frisca
    -3 plicuri gelatina
    SIROP:
    -250 ml apa
    -150 g zahar
    -arome
    /
    suc de fructe


    DECOR:
    200 ml frisca
    fructe

    Mod de preparare:
    CREMA:
    -punem laptele la fiert
    -galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit,apoi adaugam amidonul si omogenizam
    -dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin
    -peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu
    -turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema,oprim focul si lasam la racit

    [img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    -3 plicuri de gelatina se amesteca cu apa(sa acopere gelatina)si se lasa 10 minute la hidratat apoi se dizolva la bain marie sau la microunde.Gelatina dizolvata se toarna peste crema si se amesteca bine,apoi se lasa crema pana la racire completa
    -intr-un vas batem frisca fff bine si o dam la frigider
    -dupa ce cremas-a racit foarte bine se incorporeaza frisca si se mixeaza,apoi fructele taiate bucati

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



    SIROPUL:amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca

    ASAMBLARE:
    O tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu folie alimentara.Se tapeteaza fundul cu un strat de piscoturi trecute prin sirop.
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    Peste piscoturi se toarna 1/2 din cantitatea de crema
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    si peste crema un strat de fructe,

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    apoi inca un strat de piscoturi

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    si restul de crema.
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    Tava se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana se intareste crema(cel mai bine peste noapte).Dupa ce s-a intarit crema se se desface inelul tavii ,
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    se imbraca tortul intr-un strat generos de frisca,marginile se imbraca in piscoturi(pe care la taiati dupa inaltimea tortului).Piscoturile se "strang" cu o funda.
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    Tortul se decoreaza cu frisca si fructe.
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]




    Ultima editare efectuata de catre andreea in Mier Sept 29, 2010 8:38 pm, editata de 5 ori
    avatar
    andreea
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 24
    Localizare : bucuresti
    Stare de spirit : optimista

    Re: Tort diplomat

    Mesaj Scris de andreea la data de Mier Sept 29, 2010 3:05 am

    ma chinui sa pun poze si nu merge,dc????
    avatar
    vdaiana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Sagetator Varsta : 39
    Localizare : Timisoara

    Re: Tort diplomat

    Mesaj Scris de vdaiana la data de Mier Sept 29, 2010 5:15 pm

    pt ca nu iei codul bun.
    la prim apoza e ok, la restul nu stiu care cod l-ai luat dar nu e bun.

    uite Forum code afiseaza corect pozele. editeaza si ia Forum code.

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 34
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Tort diplomat

    Mesaj Scris de Corina la data de Mier Sept 29, 2010 9:01 pm

    Gospodina bine ai venit, te asteptam sus la Sa ne cunoastem! sa ne zici mai multe despre tine
    avatar
    kouklakys
    Yummy mic
    Yummy mic

    Re: Tort diplomat

    Mesaj Scris de kouklakys la data de Joi Sept 30, 2010 8:01 pm

    Arata super tortul !! Felicitari !

    Continut sponsorizat

    Re: Tort diplomat

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Sam Noi 18, 2017 8:55 am