Ingrediente (pt 2 torturi):
20 g gelatina
5 oua
500 ml lapte
1 lingura faina
300 g zahar
2 pliculete zahar vanilat
1 pachet (400 g) pisocturi Savoiardi
1000 ml frisca (folosit Meegle, 500 ml pentru crema + 500 ml pentru ornat)
fructe (caise, afine, visine)
Am inmuiat gelatina in vreo 100 ml de lapte si am lasat sa stea pana am fiert crema (vreo juma de ora sigur a fost).
Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu zaharul, z.vanilat si faina, apoi am adaugat laptele si am amestecat sa nu fie cocoloase. Amestecul l-am pus pe foc mic si l-am fiert amestecand in continuu pana s-a ingrosat cam ca budinca (in imagine se vede ca nu curge de pe lingura).
Am luat crema de pe foc si am adaugat gelatine inmuiata apoi albusurile batute spuma si am bagat castronul in frigider. Din cand in cand am mai amestecat. Cand s-a racit bine de tot am adaugat frisca batuta spuma tare.
In timp ce crema era la racit, m-am ocupat de oale.
Am captusit cu folie alimentara doua vase (un bol si o oala).
Piscoturile le-am insiropat cu zeama de la visinele din borcan (visine puse acu o luna si ceva, asa ca erau aproape ca si cand le-as fi cules din pom) si le-am aranjat pe marginea vaselor.
Pe fundul vaselor am facut ceva model din fructe, apoi am pus un strat de crema, urmat de visine si caise maruntite.
Afinele (aprox 200 g) scurse de zeama le-am amestecat cu vreo 2 polonicuri de crema. Am pus peste fructe crema cu afine, apoi restul de crema.
Am terminat cu un strat de piscoturi insiropate.
Dupa care am acoperit tortul cu folie, am pus deasupra cate o farfurie ca sa se taseze mai bine crema si am bagat tortuletele la frigider pana a doua zi.
Azi am scos un tort, l-am ornat cu frisca si cu figuri din ciocolata facute de mine :)
*decoratiunile: 1 tabla poiana cu lapte + 2 patratele cioco neagra topite pe baie de aburi, puse intr-o punga gaurita la un colt. pe dosul hartiei de copt am desenat diferite modele si am desenat cu ciocolata. apoi le-am bagat la frigider sa se intareasca. dezavantajul e ca se inmoaie repede pe caldura asta, in rest arata fain si sint bune de mancat.
avand in vedere ca a fost prima daca cand am facut decor cu cioco topita si desenata, zic ca a iesit bine; problema a fost cu punga care ma ardea de abia puteam sa strang sa iasa ciocolata moale sa pot sa desenez; cred ca o sa investesc intr-un posh ca lumea cu varfuri faine sa pot sa creez ceva, nu lesinaturi din astea :D
*decorul de frisca din pacate e cam lesinat, sifonul de frisca n-a fost destul de incarcat si nici destul de rece, dar gustul a fost bun.
*ingredientele
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*gelatina inmuiata
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*ingredientele pentru crema de fiert
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*gelatina dupa ce a stat la inmuiat (arata asa uscata, dar daca amestecati putin se lichefiaza usor si devine cremoasa)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*crema fiarta (lichida, dar nu curge de pe lingura de lemn, cam ca o budinca)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*crema adaugata asa calda peste albusurile spuma si apoi amestecata pana la omogenizare
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*piscoturile (400 g in total) si fructele folosite
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*vasele pentru tort captusite cu piscoturi insiropate si cu cu fructe aranjate
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*frisca batuta ("fetita" mea e o minune :))
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*crema racita amestecata cu frisca batuta
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*varianta cu afine
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*torturile in curs de montare
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*torturile "infoliate" :D si pregatite pentru o noapte la racoare
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*ingredientele pentru decor
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*ciocolata maruntita si topita pe baie de aburi
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*minunatele mele desene de ciocolata :D
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*dupa 24 de ore la rece, primul tort nedecorat
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*tortul decorat...
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
... si consumat
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA