Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!

Bucate cu gust....Yummy

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Imam - varianta romaneasca EmptyLun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Imam - varianta romaneasca EmptySam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Imam - varianta romaneasca EmptyMier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Imam - varianta romaneasca EmptySam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Imam - varianta romaneasca EmptyVin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Imam - varianta romaneasca EmptyJoi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Imam - varianta romaneasca EmptyJoi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Imam - varianta romaneasca EmptyMar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Imam - varianta romaneasca EmptyMar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Imam - varianta romaneasca EmptyDum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Imam - varianta romaneasca EmptyDum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Imam - varianta romaneasca EmptySam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Imam - varianta romaneasca EmptySam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Imam - varianta romaneasca EmptyJoi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Imam - varianta romaneasca EmptyMar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Imam - varianta romaneasca EmptyDum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Imam - varianta romaneasca EmptyVin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Imam - varianta romaneasca EmptyVin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Imam - varianta romaneasca EmptyVin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Imam - varianta romaneasca EmptyDum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Imam - varianta romaneasca EmptyDum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Imam - varianta romaneasca EmptyMar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Imam - varianta romaneasca EmptyMar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Imam - varianta romaneasca EmptyMar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Imam - varianta romaneasca EmptyMar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

În total sunt 47 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 47 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul


Recordul de utilizatori conectați a fost de 100, Vin Feb 02, 2024 6:50 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
Imam - varianta romaneasca Bar_leftImam - varianta romaneasca BarImam - varianta romaneasca Bar_right 
Corina (3482)
Imam - varianta romaneasca Bar_leftImam - varianta romaneasca BarImam - varianta romaneasca Bar_right 
spicy (1621)
Imam - varianta romaneasca Bar_leftImam - varianta romaneasca BarImam - varianta romaneasca Bar_right 
ionela2682 (1505)
Imam - varianta romaneasca Bar_leftImam - varianta romaneasca BarImam - varianta romaneasca Bar_right 
lacramioara (1381)
Imam - varianta romaneasca Bar_leftImam - varianta romaneasca BarImam - varianta romaneasca Bar_right 
vdaiana (1335)
Imam - varianta romaneasca Bar_leftImam - varianta romaneasca BarImam - varianta romaneasca Bar_right 
mireya (1247)
Imam - varianta romaneasca Bar_leftImam - varianta romaneasca BarImam - varianta romaneasca Bar_right 
Pisyoana (1142)
Imam - varianta romaneasca Bar_leftImam - varianta romaneasca BarImam - varianta romaneasca Bar_right 
Mihaela (1058)
Imam - varianta romaneasca Bar_leftImam - varianta romaneasca BarImam - varianta romaneasca Bar_right 
diana (1034)
Imam - varianta romaneasca Bar_leftImam - varianta romaneasca BarImam - varianta romaneasca Bar_right 


visit counter

All Cooking Sites

    Imam - varianta romaneasca

    Eva Maria Scumpa
    Eva Maria Scumpa
    Yummy mic
    Yummy mic


    feminin Pesti Varsta : 44
    Localizare : Olanda
    Stare de spirit : infometata... de viata! cum sa nu fiu cand e asa gustoasa!!

    Imam - varianta romaneasca Empty Re: Imam - varianta romaneasca

    Mesaj Scris de Eva Maria Scumpa Mier Sept 01, 2010 7:02 am

    Alexandra, lui Vali ii place aceasta mancare, facuta dupa reteta lui Radu Anton Roman, Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul.

    In aceasta varianta, de exemplu, vinetele nu se curata si nu se taie, ci se face doar o sectiune, atat cat sa le poti impana.
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Nu a fost prea aspectuoasa, insa grozaaav de gustoasa!!!
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    Eva Maria Scumpa
    Eva Maria Scumpa
    Yummy mic
    Yummy mic


    feminin Pesti Varsta : 44
    Localizare : Olanda
    Stare de spirit : infometata... de viata! cum sa nu fiu cand e asa gustoasa!!

    Imam - varianta romaneasca Empty Re: Imam - varianta romaneasca

    Mesaj Scris de Eva Maria Scumpa Mier Sept 01, 2010 7:03 am

    Precizez ca sosul e doar ce au lasat ingredientele, noi nu am adaugat apa.
    Eva Maria Scumpa
    Eva Maria Scumpa
    Yummy mic
    Yummy mic


    feminin Pesti Varsta : 44
    Localizare : Olanda
    Stare de spirit : infometata... de viata! cum sa nu fiu cand e asa gustoasa!!

    Imam - varianta romaneasca Empty Imam - varianta romaneasca

    Mesaj Scris de Eva Maria Scumpa Joi Sept 09, 2010 12:33 am

    Ale, nu stiu daca are rost sa postez reteta separat, doar e aceeasi mancare. Uite, am copiat-o asa cum e in carte.

    IMAM BAIALDÎ
    Deliciu turcesc — monadă gastronomică — pe care nimic şi nimeni nu 1-a putut sparge şi schimba, atât a fost de rotund modelul. Deşi mai încearcă unii să-i adauge carne de berbec şi lăptarii — tot spre turci ducându-se, zic ei naivi — experienţa ne arată că-i o prostie zadarnică şi că iese un rahat (dar nu de cel local).
    Dacă imamul înnebunea la mâncarea asta, mănăstirile româneşti au înălţat-o drept cea mai de preţ lucrare de post, iar în vechiul Bucureşti nu se putea birt serios fără tocmeală de vinete cu roşii şi usturoi, că nu mai venea lumea, se ducea la alţii.
    *1,5 kg vinete coapte şi lungi
    Umplutură
    2 cepe
    2 morcovi
    1 pătrunjel
    l ţelină
    2 ardei graşi
    3 linguri varză tocată
    3 căpăţâni usturoi
    Sos:
    1 kg roşii
    200 ml ulei măsline
    piper, sare
    1 ardeiaş iute

    Vinetele se grijesc (se spală, se scot din coadă) şi se crestează, dar numai de patru ori, şi nu aşa adânc, cât sa se ţină un pic vânătă de miez. Se opăresc iute, se presară cu şi se pun între funduri de lemn, presate, să-şi lase zeama amăruie. Se toaca toată umplutura şi se căleşte în 100 ml ulei de măsline, că aşa e Levantul, la noi scump, la ei gustos. Usturoiul nu se căleşte, să rămână viu până-n vânătă şi acolo să moară, dar se taie-n două căţeii, să sufere un pic. Vinetele se pun în tavă şi se îndeasă-n crestături cu prăjeala asta, cu căţeii de usturoi, cu ceva sare şi piper. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin sită. Se toarnă untdelemnul rămas, bulion de roşii, ardeiul iute tocat.
    Se pune tava la cuptor, acoperită, să se coacă înăbuşit o jumătate de oră, apoi se lasă să scadă pe marginea plitei, să se îndese toate bunele în ceva şi mai bun. O fi imam baialdî-ul mâncare islamică, dar culmea, merge cu vin roşu. Ceva mai uşor, bineînţeles, un Merlot de Miniş, la o adică, dar nu vechi, că-şi aită toate poznele tinereţii şi din chefliul şi nebunaticul Hal înhăitat cu tâlharii şi arsele lui Falstaff, devine ditamai regele Henric, solemn, responsabil, măreţ.
    Eu unul, prefer — la mâncarea asta de vară-toamnă — un Merlot tânăr, de an an — doi, încă şovăind între arome de fructe de pădure şi miros de flori de câmp, cu gustul încă crud şi ierbos, cu un pic de must şăgalnic şi efebiac iscuns în forţa lui felină de acum şi de mai târziu.

    Continut sponsorizat


    Imam - varianta romaneasca Empty Re: Imam - varianta romaneasca

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Data/ora curentă este: Sam Apr 27, 2024 4:02 am