Aceasta pasta o fac pentru iarna si o folosesc la toate felurile de ciorbe si sosuri.
Reteta o am de la soacra mea.
Ingrediente:
4,5 kg de gogosari rosii gata taiati.
2l de suc de rosii (bulion).
250gr zahar.
250ml otet.
1 lingurita de sare.
salicil.
Mod de preparare.
Se spala bine gogosarii si se lasa la scurs pana se usuca bine de tot. Apoi se taie gogosarii in doua se golesc de seminte si se taie bucatele mici atat cat sa poti sa le dai prin masina de tocat. Este foarte important pentru o portie sa se respecte cantitatile mentionate mai sus , de asta depinde consistenta pastei. Dupa ce ai terminat de macinat adaugi pe rand sucul de rosii, zaharul si otetul si dai la foc. Sarea se pune aproape la final cand e aproape de consistenta dorita. Pe foc trebuie sa il tii intre 1 ora si jumatate maxim 2 ore. Dupa ce il iei de pe foc il pui in borcane si la final pui cate un varf de cutit de salicil si pui capacul si le pui la loc cald. ( de la soacra mea am invatat ca se pun intr-un vas mare in care este o patura cu care o sa le acopar si o sa le las asa pentru cateva zile. Abia apoi le scot si le pun in raft. Sincer nu stiu de ce se face asa si nici nu am intrebat niciodata :) . O sa ma interesez.)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
aici sunt gata taiate pentru cantarire.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
rezultatul dupa ce le-am dat prin masina de tocat.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
am adaugat sucul de rosii, zaharul si otetul si am amestecat bine inainte de a pune la foc.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
rezultatul final.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Reteta o am de la soacra mea.
Ingrediente:
4,5 kg de gogosari rosii gata taiati.
2l de suc de rosii (bulion).
250gr zahar.
250ml otet.
1 lingurita de sare.
salicil.
Mod de preparare.
Se spala bine gogosarii si se lasa la scurs pana se usuca bine de tot. Apoi se taie gogosarii in doua se golesc de seminte si se taie bucatele mici atat cat sa poti sa le dai prin masina de tocat. Este foarte important pentru o portie sa se respecte cantitatile mentionate mai sus , de asta depinde consistenta pastei. Dupa ce ai terminat de macinat adaugi pe rand sucul de rosii, zaharul si otetul si dai la foc. Sarea se pune aproape la final cand e aproape de consistenta dorita. Pe foc trebuie sa il tii intre 1 ora si jumatate maxim 2 ore. Dupa ce il iei de pe foc il pui in borcane si la final pui cate un varf de cutit de salicil si pui capacul si le pui la loc cald. ( de la soacra mea am invatat ca se pun intr-un vas mare in care este o patura cu care o sa le acopar si o sa le las asa pentru cateva zile. Abia apoi le scot si le pun in raft. Sincer nu stiu de ce se face asa si nici nu am intrebat niciodata :) . O sa ma interesez.)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
aici sunt gata taiate pentru cantarire.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
rezultatul dupa ce le-am dat prin masina de tocat.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
am adaugat sucul de rosii, zaharul si otetul si am amestecat bine inainte de a pune la foc.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
rezultatul final.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA