3 1/2 pahar(folositi un pahar de 200 ml) faina
3 1\2 lingurite de praf de copt
o lingurita de sare
1\4 lingurita scortisoara
3 galbenusuri
2\3 pahar zagar
3 linguri unt nesarat ,topit
3\4pahar lapte
ulei pt prajit
Pt "glazura" :
o jumate de pahar de zahar super fin(nici praf dar nici ala cu cristale prea mari,ci cu critale mai fine)
o lingura de scrotisoara
Intr-un bol se ameasteca faina,praful de copt ,sarea si scortisoara .
In alt bol mare se mixeaza galbenusurile pe viteza medie a mixerului,impreuna cu zagarul pana isi schimba culoarea,aproximativ 3 min.Se adauga untul.Laptele si amestecul de faina se incorporeaza alterantiv cu lingura de lemn.
[img][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se intinde aluatul pe o suprafata in prealabil pregatita cu faina si se intinde o foaie de aproximativ un cm grosime.Se lasa 15 minute la odihna.
Se taie forme cu un pahar sau cu forma de gogosi(va sfatuiesc sa le faceti pe cele mingiute daca nu aveti invitati la ele a doua zi nu mai sunt atat de bune daca nu sunt incalzite-sunt poroase si se vor usca).
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se prajesc in ulei incins aproximativ 2-3 minute pana capata o culoarea aurie.Nu le prajiti prea mult ,nu vor fi moi si pufoase.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se scurg intr-o farfurie pe care ati asezat in prealabil servetele de bucatarie(se pot schimba dupa fiecare tura de gogosi)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se dau prin zaharul amestecat cu scortisora dupa ce s-au racit un pic.Se servesc calde!
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pofta buna!
Ultima editare efectuata de catre sugar&spice in Sam Ian 30, 2010 2:42 am, editata de 2 ori
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA