Ai nevoie de:100 g unt sau margarina,4 oua,200 g zahar pudra+2 linguri de zahar pentru pudrat,1 plic praf de copt,1 plic zahar vanilat,sare,200ml lapte,500 g faina,100 g boabe de struguri(mici si tari),50 g coaja de portocala zaharisita,50 g nuci sau alune,50 g stafide.
Cum procedezi:Freci untul cu galbenusurile,zaharul pudra,zaharul vanilat si sarea pana se albesc.Faina o amesteci cu praful de copt,apoi adaugi treptat crema de unt,alternand cu laptele rece.La sfarsit incorporezi albusurile batute spuma,boabele de struguri,stafidele,nucile taiate in bucati potrivite si coaja de portocala.Ungi cu unt tava de chec,o tapetezi cu faina,torni compozitia si o coci 10-15 minute la foc potrivit,apoi la foc slab aproximativ 40 de minute.Inainte sa se raceasca de tot,scoti checul din tava si il presari cu zaharul pudra.
Cum servesti:In felii pe care le vei taia dupa 1-2 ore de cand il scoti din tava.
Sfat:Treci toate fructele prin faina inainte de a le adauga in aluat ca sa se imprastie uniform,iar checul sa fie aspectuos cand il tai.
Ca sa fie si mai pufos,pune cu 2 oua mai mult in compozitie
Practic in bucatarie
Cum procedezi:Freci untul cu galbenusurile,zaharul pudra,zaharul vanilat si sarea pana se albesc.Faina o amesteci cu praful de copt,apoi adaugi treptat crema de unt,alternand cu laptele rece.La sfarsit incorporezi albusurile batute spuma,boabele de struguri,stafidele,nucile taiate in bucati potrivite si coaja de portocala.Ungi cu unt tava de chec,o tapetezi cu faina,torni compozitia si o coci 10-15 minute la foc potrivit,apoi la foc slab aproximativ 40 de minute.Inainte sa se raceasca de tot,scoti checul din tava si il presari cu zaharul pudra.
Cum servesti:In felii pe care le vei taia dupa 1-2 ore de cand il scoti din tava.
Sfat:Treci toate fructele prin faina inainte de a le adauga in aluat ca sa se imprastie uniform,iar checul sa fie aspectuos cand il tai.
Ca sa fie si mai pufos,pune cu 2 oua mai mult in compozitie
Practic in bucatarie
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA