[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Rulada de porc.
O bucata pulpa de porc fara os
2 cuburi de unt
jumatate ceapa taiata marunt
2 linguri de mustar
1 mana de patrunjel
4 felii mari de sunca presata
o bucatica branza Graviera Kritis
4-5 cartofi
supa de pui ( un cub knorr il dizolvati intr-o olicica mica, cu apa.)
un pahar vin alb
sare piper
Pulpa se desface astfel incat sa o puteti umple si rula. Se bate putin cu ciocanul de carne.
Intr-o tigaie se pune untul si ceapa. Cand se inmoaie putin ceapa, adaugam sunca presata, taiata cubulete.
Lasam putin pe foc sa se rumeneasca si apoi dam tigaia la o parte, adaugam mustarul si patrunjelul taiat marunt.
Amestecam.
Intindem pe toata suprafata pulpei, acest amestec, apoi asezam branza taiata bastonase.
Rulam si infasuram cu sfoara.
In tava aragazului ( cea adanca ) punem supa, apoi punem ruloul si cartofii taiati cuburi si vinul.
Presaram sare peste cartofi si bagam la cuptor, la aer, la 190 de grade pt aprox 2 ore.
Din cand in cand, stropim ruloul cu sosul din tava si il intoarcem. La fel facem si cu cartofii.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sos de ceapa.
2 cepe
un cub de unt
sare
piper
nucsoara
2 linguri de faina
un pahar de lapte
2 linguri de smatana lichida
Cepele se feliaza subtire si se pun la fiert pana se inmoaie. Le-am lasat mai mult de jumatate de ora...
Intr-o tigaie se pune untul sa se topeasca, se adauga cele 2 linguri de faina si laptele cald.
Se amesteca, se adauga sare, piper, nucsoara si smantana lichida.
Se adauga si ceapa ( pe care am strecurat-o ) si toate se baga in blender.
Se serveste rece.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Scoici in sos picant
1 pachet scoici ( 500 de grame )
4-5 rosii potrivite
2 ardei iuti ( mici, da? :)) )
250 de grame branza feta
sare, piper
oregano
Pentru inceput, punem uleiul in tigaie, impreuna cu ardeiul iute.
Cand se rumenesc putin, punem rosiile ( facute pasta la blender ) si lasam sa fiarba pana se leaga sosul.
Adaugam scoicile, sarea, piperul oregano si lasam pt numai 3 minute, la foc foarte mare.
Inchidem aragazul si adaugam branza feta ( pe care o sfaraman cu mainile )
Pofta buna!
Atentie la timpul de gatire a scoicilor. Cu cat le gatiti mai mult, cu atat se intaresc.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Observatii!
Puneti f f putina sare deoarece branza feta este sarata sau puneti mai putina branza feta... Eu oricum ap pus cam 180 de grame si a fost suficient.
Ardeii se scot din sos odata ce acesta este gata.
Sarmale
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Kourabiedes
500 de grame de unt nesarat
1 praf de vanilie ( nu zahar vanilat )
1 galbenus de ou
1 lingurita de praf de copt
jumatate de pahar coniac
jumatate de cana cu zahar pudra
250 de grame migdale
850 de grame faina
si muuult zahar pudra pt ornat.
Batem untul cu mixerul pt jumatate de ora, adaugam jumatatea de cana cu zahar pudra, coniacul, galbenusul de ou, vanilia, faina, praful de copt si migdalele ( maruntite la blender ) si amestecam.
In tava pt copt, punem hartie de copt si din compozitia obtinuta formam bilute mici ( ceva mai mici decat nucile )
le dam la cuptor, la 180 de grade, pt aprox 35 de minute.
Le scoatem, le lasam 10 minute sa se raceasca si le tavalim prin zahar pudra.
Le asezam pe un platou si presaram iar zahar pudra.
Sunt foarte fragede si bune.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pandispan
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pandispan cu cocos
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si ce a mai ramas din bomboamele mele cu crema de Cointreau... bine ca am apucat sa le pozez :))
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Nu le-am taiat bine dar am vrut sa va arat cum sunt inauntru.
Crema de Cointreau am facut-o asa:
1 lingura de smantana lichida
100 de grame ciocolata alba
5 linguri de Cointreau.
Am pus smantana pe foc, am adaugat ciocolata rupta in bucatele si am amestecat pana s-a topit ciocolata.
Am luat-o de pe foc, am lasat-o sa se raceasca putin... cam 10 min si apoi am adaugat lichiorul de portocale ( Cointreau )
Si gata :D
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA