pornind de la ideea de a face Prajitura Amandina de aici:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
am facut si eu
prajitura cu crema ciocolata si nuci
BLAT: 6 albusuri, 3 galbenusuri, 180g zahar, 120g faina, 2 linguri cacao, 75 ml ulei, 1 pliculet praf de copt.
eu am mai pus si un rind de piscoturi insiropate intre cele doua creme
CREMA: 150g zahar, 70g unt, 100g cacao, 200g ciocolata simpla, 350ml frisca lichida,300 gr nuca prajita si macinata grosier , fulgi de ciocolata pentru decor.
Pentru blat, se bat albusurile cu zaharul si un praf de sare pana compozitia devine tare ca la bezele,apoi se adauga albusurile peste galbenusurile batute treptat cu uleiul. Se amesteca faina cu cacao si praful de copt apoi se incorporezi usor in compozitia de oua. Torni amestecul in tava unsa si tapetata si dai la cuptor, 30 de minute. Se aplica testul cu scobitoarea ptr blat ptr a vedea daca este copt.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Crema: pui intr-o cratita zaharul, untul, asezi pe foc si lasi pana se topeste si da in clocot.
Dai deoparte, adaugi cacaua, ciocolata si amesteci pana se topeste ciocolata. Lasi sa se mai raceasca un pic,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
apoi adaugi frisca batuta.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Lasi sa se raceasca mai bine, dupa care torni jumatate din compozitie peste blat,pui nucile macinate
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
apoi se pun piscoturi insiropate si iar pui restul de crema si fulgi de ciocolata.si nuca
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
se da la rece cel putin 2 ore inainte de momentul servirii
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
am facut si eu
prajitura cu crema ciocolata si nuci
BLAT: 6 albusuri, 3 galbenusuri, 180g zahar, 120g faina, 2 linguri cacao, 75 ml ulei, 1 pliculet praf de copt.
eu am mai pus si un rind de piscoturi insiropate intre cele doua creme
CREMA: 150g zahar, 70g unt, 100g cacao, 200g ciocolata simpla, 350ml frisca lichida,300 gr nuca prajita si macinata grosier , fulgi de ciocolata pentru decor.
Pentru blat, se bat albusurile cu zaharul si un praf de sare pana compozitia devine tare ca la bezele,apoi se adauga albusurile peste galbenusurile batute treptat cu uleiul. Se amesteca faina cu cacao si praful de copt apoi se incorporezi usor in compozitia de oua. Torni amestecul in tava unsa si tapetata si dai la cuptor, 30 de minute. Se aplica testul cu scobitoarea ptr blat ptr a vedea daca este copt.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Crema: pui intr-o cratita zaharul, untul, asezi pe foc si lasi pana se topeste si da in clocot.
Dai deoparte, adaugi cacaua, ciocolata si amesteci pana se topeste ciocolata. Lasi sa se mai raceasca un pic,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
apoi adaugi frisca batuta.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Lasi sa se raceasca mai bine, dupa care torni jumatate din compozitie peste blat,pui nucile macinate
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
apoi se pun piscoturi insiropate si iar pui restul de crema si fulgi de ciocolata.si nuca
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
se da la rece cel putin 2 ore inainte de momentul servirii
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA