* Turta dulce ~ reteta de la [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingrediente:
* 3 cani faina (474 g pe cantarite, dar vedeti cum se comporta aluatul, sa fie manevrabil)
* 100 g zahar
* 4 linguri miere
* 2 oua
* 1 galbenus
* 100 g unt
* 1 praf de copt
* 1 lingura scortisoara (io am pus 2 linguri, imi place foarte mult scortisoara)
* am pus si coaja de lamaie proaspat razuita si un plic dr.oetker finesse coaja de portocala => nu s-a simtit nimic, per total aroma foarte buna.
Citez de la Miha Modul de preparare:
"Ouale si gabenusul le mixam bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam zaharul si mierea si mixam in continuare. Untul il topim si il adaugam in compozitie.
Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara. Turnam compozitia de ou si unt peste faina si framantam un aluat de o consistenta moale si foarte lipicios.
Il invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 2-3 ore, timp in care se va intari considerabil.
Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 cm, apoi taiem figurinele dorite cu formele de fursecuri.
Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor,la foc potrivit, pana incep sa se rumeneasca.
Se decoreaza dupa preferinta."
Impresii personale :)
SUPEEEEEEEEEER! PERFECTE PENTRU MINE! NU-S TARI DELOC!
* am tinut aluatul la figider de pe o zi pe alta, n-a avut nimic. doar ca s-a intarit cam tare si mi-a fost destul de greu sa-l scot din vasul de la robot.
* mi-au iesit 84 buc de diferite forme.
* le-am decorat cu bezea si bombonele colorate.
* cateva bucati de turta dulce si cateva fursecui le-am pastrat in cutie metalica, inchisa si au fost perfect si dupa o luna, deci sint numai bune de facut inainte de sarbatori cand e mai lejer programul.
Glazura e de fapt bezea facuta din 2 albusuri batute spuma tare, apoi 250 g zahar pudra si 2 linguri de zeama de lamaie. Am uns / desenat / pictat fiecare turta (si fursec) cu glazura, le-am asezat una langa alta pe platouri si le-am lasat asa sa se usuce in camera (nu in cuptor) pana a doua zi cand am verificat daca s-a intarit glazura.
A iesit PREA MULTA GLAZURA, mi-a ramas o cutie de margarina de bezea pe care am bagat-o la fridiger. nu stiu daca se mentine sau se strica. (am aflat pe parcurs ca nu se strica, dar n-am mai avut ce face cu bezeaua si pana la urma am aruncat-o).
Trecem la turta dulce executata de mine :D
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
*** pe farfuria din plan apropiat se vede turta dulce, restul sint fursecuri cu alune de padure si simple
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ps: nu va uitati ca pe tort scrie 2009, e pt ca e facut pt ziua lu' tati de anul trecut (28 dec)
Ingrediente:
* 3 cani faina (474 g pe cantarite, dar vedeti cum se comporta aluatul, sa fie manevrabil)
* 100 g zahar
* 4 linguri miere
* 2 oua
* 1 galbenus
* 100 g unt
* 1 praf de copt
* 1 lingura scortisoara (io am pus 2 linguri, imi place foarte mult scortisoara)
* am pus si coaja de lamaie proaspat razuita si un plic dr.oetker finesse coaja de portocala => nu s-a simtit nimic, per total aroma foarte buna.
Citez de la Miha Modul de preparare:
"Ouale si gabenusul le mixam bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam zaharul si mierea si mixam in continuare. Untul il topim si il adaugam in compozitie.
Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara. Turnam compozitia de ou si unt peste faina si framantam un aluat de o consistenta moale si foarte lipicios.
Il invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 2-3 ore, timp in care se va intari considerabil.
Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 cm, apoi taiem figurinele dorite cu formele de fursecuri.
Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor,la foc potrivit, pana incep sa se rumeneasca.
Se decoreaza dupa preferinta."
Impresii personale :)
SUPEEEEEEEEEER! PERFECTE PENTRU MINE! NU-S TARI DELOC!
* am tinut aluatul la figider de pe o zi pe alta, n-a avut nimic. doar ca s-a intarit cam tare si mi-a fost destul de greu sa-l scot din vasul de la robot.
* mi-au iesit 84 buc de diferite forme.
* le-am decorat cu bezea si bombonele colorate.
* cateva bucati de turta dulce si cateva fursecui le-am pastrat in cutie metalica, inchisa si au fost perfect si dupa o luna, deci sint numai bune de facut inainte de sarbatori cand e mai lejer programul.
Glazura e de fapt bezea facuta din 2 albusuri batute spuma tare, apoi 250 g zahar pudra si 2 linguri de zeama de lamaie. Am uns / desenat / pictat fiecare turta (si fursec) cu glazura, le-am asezat una langa alta pe platouri si le-am lasat asa sa se usuce in camera (nu in cuptor) pana a doua zi cand am verificat daca s-a intarit glazura.
A iesit PREA MULTA GLAZURA, mi-a ramas o cutie de margarina de bezea pe care am bagat-o la fridiger. nu stiu daca se mentine sau se strica. (am aflat pe parcurs ca nu se strica, dar n-am mai avut ce face cu bezeaua si pana la urma am aruncat-o).
Trecem la turta dulce executata de mine :D
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
*** pe farfuria din plan apropiat se vede turta dulce, restul sint fursecuri cu alune de padure si simple
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ps: nu va uitati ca pe tort scrie 2009, e pt ca e facut pt ziua lu' tati de anul trecut (28 dec)
Ultima editare efectuata de catre vdaiana in Mier Oct 06, 2010 3:55 am, editata de 1 ori
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA