Ingrediente:
2 oua
1 cana de zahar
1 cana de ulei
1 lingurita praf de copt
1 lingurita de coaja de portocala
2 pliculete zahar vanilat
4 cani si jumatate de faina
* cana folosita pentru masurarea ingredientelor este de 250 ml;
Mod de preparare:
Se bat putin ouale cu zaharul, apoi se adauga pe rand: uleiul, coaja de portocala, zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt. Bila de aluat se lasa sa se "odihneasca" 10 minute, apoi se imparte in 3. Din fiecare parte se intinde pe o suprafata infainata o foaie care se taie cu cutitul sau se decupeaza cu forme speciale. Se aseaza in tava de la aragaz (inainte de a aseza fursecurile in ea, trebuie tapetata cu foarte putina faina, apoi scuturata pentru a elimina surplusul de faina). Tava se introduce in cuptorul preincalzit timp de 20 minute (fursecurile se lasa 10 minute, apoi se intorc pe partea opusa pentru a se coace uniform si se mai dau inca 10 minute la cuptor).
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
2 oua
1 cana de zahar
1 cana de ulei
1 lingurita praf de copt
1 lingurita de coaja de portocala
2 pliculete zahar vanilat
4 cani si jumatate de faina
* cana folosita pentru masurarea ingredientelor este de 250 ml;
Mod de preparare:
Se bat putin ouale cu zaharul, apoi se adauga pe rand: uleiul, coaja de portocala, zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt. Bila de aluat se lasa sa se "odihneasca" 10 minute, apoi se imparte in 3. Din fiecare parte se intinde pe o suprafata infainata o foaie care se taie cu cutitul sau se decupeaza cu forme speciale. Se aseaza in tava de la aragaz (inainte de a aseza fursecurile in ea, trebuie tapetata cu foarte putina faina, apoi scuturata pentru a elimina surplusul de faina). Tava se introduce in cuptorul preincalzit timp de 20 minute (fursecurile se lasa 10 minute, apoi se intorc pe partea opusa pentru a se coace uniform si se mai dau inca 10 minute la cuptor).
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA