Reteta tipic greceasca, de vara, usoara ca si consistenta si racoroasa datorita sosului de lamaie.
Asadar, aveti nevoie de:
10 dovlecei nu foarte grosi
4-5 fire de ceapa verde
o ceapa uscata
orez (pentru fiecare dovlecel cate o lingurita cu varf)
marar, patrunjel
2 ardei capia
2 morcovi
sare, piper
2 galbenusuri
o cana de supa de legume
zeama unei lamai
o lingura de amidon
1. Ceapa verde, cea uscata, morcovuii si ardeii se toaca foarte foarte marunt (eu le-am maruntit in robot) si se calesc in ulei de masline
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
2. Se adauga spre final patrunjelul si mararul tocate
3.Orezul spalat se pune peste legume si se caleste, apoi se adauga apa calda pana cand el se inmoaie, exact ca la pilaf. Atentie: trebuie sa nu fie foarte zemos, dar nici tare!
4. Cu compozitia aceasca se umplu dovleceii curatati .
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
5. Se aseaza dovleceii umpluti intr-o tava cu ulei, se ung si ei si se pune putina apa. Se lasa la cuptor, la cca 200 grade pana cand se inmoaie dovleceii.
Intre timp, se prepara sosul avgolemono:
2 galbenusuri se bat bine si se amesteca cu zeama de lamaie. Se adauga supa de legume (eu am avut o supa facuta din miezul dovleceilor scobiti, de aceea este un pic verde- culoarea originala a sosului este una alba, stravezie). Se lasa pe foc mis si se adauga amidonul. Se amesteca bine! Sosul nu trebuie sa fie ca o crema!!! Trebuie sa aiba consistenta ununi sos legat putin!
Dovleceii se servesc cu muuult sos:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
(reteta se face si cu carne de vita, dar fiind vara, am ales a face umlutura mai usoara)
Asadar, aveti nevoie de:
10 dovlecei nu foarte grosi
4-5 fire de ceapa verde
o ceapa uscata
orez (pentru fiecare dovlecel cate o lingurita cu varf)
marar, patrunjel
2 ardei capia
2 morcovi
sare, piper
2 galbenusuri
o cana de supa de legume
zeama unei lamai
o lingura de amidon
1. Ceapa verde, cea uscata, morcovuii si ardeii se toaca foarte foarte marunt (eu le-am maruntit in robot) si se calesc in ulei de masline
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
2. Se adauga spre final patrunjelul si mararul tocate
3.Orezul spalat se pune peste legume si se caleste, apoi se adauga apa calda pana cand el se inmoaie, exact ca la pilaf. Atentie: trebuie sa nu fie foarte zemos, dar nici tare!
4. Cu compozitia aceasca se umplu dovleceii curatati .
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
5. Se aseaza dovleceii umpluti intr-o tava cu ulei, se ung si ei si se pune putina apa. Se lasa la cuptor, la cca 200 grade pana cand se inmoaie dovleceii.
Intre timp, se prepara sosul avgolemono:
2 galbenusuri se bat bine si se amesteca cu zeama de lamaie. Se adauga supa de legume (eu am avut o supa facuta din miezul dovleceilor scobiti, de aceea este un pic verde- culoarea originala a sosului este una alba, stravezie). Se lasa pe foc mis si se adauga amidonul. Se amesteca bine! Sosul nu trebuie sa fie ca o crema!!! Trebuie sa aiba consistenta ununi sos legat putin!
Dovleceii se servesc cu muuult sos:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
(reteta se face si cu carne de vita, dar fiind vara, am ales a face umlutura mai usoara)
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA