Ehehei, dragele babei,
imi starnirati o nostalgie vorbind de salate, incat e musai sa impartasesc cu voi cateva retete.
Tabouleh este o salata foaarte simpla (ca ingrediente SI preparare), de origine mediteraneeana (partea de est a Mediteranei), dar devenita extrem de populara in Orientul Mijlociu (la Dubai ma indragostii eu iremediabil de aceasta salata). Eu sunt obisnuita cu varianta libaneza a sa - are mai multe variante, in care predomina un anumit ingredient, in functie de zona. Cica varianta turceasca a acestei salate ar fi kisir. Alexandra, iti suna cunoscut (avand in vedere influentele)?
Ingrediente:
2 cesti de bulgur (optional)
1 castravete, tocat marunt
2 rosii, tocate marunt
1 legatura de ceapa verde, tocata marunt
2 legaturi de patrunjel, tocat marunt
1 mana de menta proaspata, tocata marunt (optional)
1 catel de usturoi, tocat marunt (optional)
Dressing:
1/2 ceasca de suc proaspat de lamai
3/4 ceasca de ulei de masline extra virgin
1 lingura de piper sau dupa gust
2 lingurite de sare sau dupa gust
Preparare:
In cazul in care doriti sa puneti si bulgur in salata, inmuiati cele doua cesti (de bulgur) in doua cesti de apa foaaarte fierbinte si asteptati 30 de minute. Dupa aceea scurgeti excesul de apa si stoarceti in mana sau folosind un servet de bucatarie.
Amestecati toate celelalte ingrediente si bulgurul. Pregatiti dressingul (amestecand energic toate ingredientele) si turnati peste salata.
Serviti imediat sau refrigerati pentru 20-30 de minute.
imi starnirati o nostalgie vorbind de salate, incat e musai sa impartasesc cu voi cateva retete.
Tabouleh este o salata foaarte simpla (ca ingrediente SI preparare), de origine mediteraneeana (partea de est a Mediteranei), dar devenita extrem de populara in Orientul Mijlociu (la Dubai ma indragostii eu iremediabil de aceasta salata). Eu sunt obisnuita cu varianta libaneza a sa - are mai multe variante, in care predomina un anumit ingredient, in functie de zona. Cica varianta turceasca a acestei salate ar fi kisir. Alexandra, iti suna cunoscut (avand in vedere influentele)?
Ingrediente:
2 cesti de bulgur (optional)
1 castravete, tocat marunt
2 rosii, tocate marunt
1 legatura de ceapa verde, tocata marunt
2 legaturi de patrunjel, tocat marunt
1 mana de menta proaspata, tocata marunt (optional)
1 catel de usturoi, tocat marunt (optional)
Dressing:
1/2 ceasca de suc proaspat de lamai
3/4 ceasca de ulei de masline extra virgin
1 lingura de piper sau dupa gust
2 lingurite de sare sau dupa gust
Preparare:
In cazul in care doriti sa puneti si bulgur in salata, inmuiati cele doua cesti (de bulgur) in doua cesti de apa foaaarte fierbinte si asteptati 30 de minute. Dupa aceea scurgeti excesul de apa si stoarceti in mana sau folosind un servet de bucatarie.
Amestecati toate celelalte ingrediente si bulgurul. Pregatiti dressingul (amestecand energic toate ingredientele) si turnati peste salata.
Serviti imediat sau refrigerati pentru 20-30 de minute.
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA