Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingredientele mele:
Blat:
* 500+ gr faina, (+ inseamna inca atata faina cat sa nu mai fie foarte lipicios aluatul. n-am mai cantarit am pus vreo 4 linguri cu varf in timp ce framantam)
* 1 pliculet praf de copt,
* 150 gr zahar pudra,
* 2 pliculete zahar vanilat,
* un strop de sare,
* coaja rasa de la 2 lamai,
* 3 oua,
* 300 gr unt
Crema:
* coaja rasa de la 2 lamai,
* 150 ml suc de lamaie,
* 175 gr zahar,
* un zahar vanilat si
* 2 linguri faina (io nu folosesc amidon)
* vreo 2 linguri esenta de vanilie
* 3 oua
* 200 g unt la temperatura camerei
Glazura:
* 225 gr zahar pudra
* 4-5 linguri suc de lamaie
* 1-2 pliclete tort gelee rosu (preparat conform instructiunilor de pe plic)
~ ingredientele pentru blat: le-am amestecat si am framatat un aluat.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ aluatul a fost foaaaarte lipicios, asa ca am mai adaugat vreo 4 linguri (cu varf) de faina. astfel am reusit sa desprind alauatul de pe mana si de pe marginea ligheanului.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ intr-un tarziu si io si aluatul bucurosi ca am reusit
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ ingredientele pentru crema
- am amestecat coaja si sucul de lamaie, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si faina si am pus pe foc mic pana cand s-a topit zaharul. Atunci am luat de pe foc si am adaugat pe rand cele 3 oua, amestecand crema dupa fiecare ou. Am pus inapoi pe foc mic, amestecand in continuu pana cand s-a ingorsat. Am lasat crema sa se raceasca. Apoi am adaugat untul moale la temperatura camerei si am amestecat cu mixerul cateva minute.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ in timpul fierberii
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ crema racita si mixata cu 200 g unt
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ aluatul impartit in 6 parti
- aluatul a stat in frigider vreo 40 de min si tot era prea moale pt a-l putea intinde, asa ca l-am bagat vreo 15 min in congelator. apoi l-am impartit in 6 bucati aproximativ egale.
- dintr-o bucata am decupat stelute, pe care le-am copt timp de 15 min la foc mediu.
- celelalte 5 bucati le-am intins, le-am dat o forma rotunda si le-am copt la foc mediu spre mic, timp de 20-25 min (depinde de cuptor, verificati sa nu se arda cum am patit io cu una din foi)
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ tava cu stelute pe care nu le-am folosit pt decor ca in reteta originala ci le-am mancat :D
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ primul blat asteapta cuminte sa ajunga in cuptor
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ love is all around :D
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ rebut :( mi-e rusine dar ce sa fac, se mai intampla.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ 4 blaturi si crema pregatite pt umplut
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ that's all folks :)
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ no, it' not! urmeaza decoratul :D am preparat 3 plicuri de tort gelee rosu dupa cum scrie pe plic si am turnat intr-o tava tapetata cu folie alimentara
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
* Observatii: trebuia sa folosesc o tava mai mica si sa fac doar 1 plic (maxim 2) de tort gelee.
~ ingrediente pentru glazura: am amestecat pana cand s-a topit zaharul si am obtinut o glazura fina.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ tortul a lenevit putin la soare pana cand s-a intarit gelatina in frigider
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ tortul glazurat
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ gelatina intarita am decupat-o cu forme de fursecuri
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~ si dupa lupte seculare in sfarsit sarbatoritii se pot bucura de tort :)
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
POFTA BUNA SI LA MULTI ANI DE ZIUA ONOMASTICA TUTUROR CELOR CARE POARTA NUMELE DE IOSIF, JOZSEF SI TOATE DERIVATELE IN TOATE LIMBILE :D
Observatii:
1. crema e extraordinar de buna! are o aroma pe care n-am cum s-o gasesc in nici o crema la plic, la fel si glazura!
2. glazura e prea acra. cred ca merge cu 2 linguri zeama de lamaie + 2 linguri de apa.
3. crema e cam acra, desi mie imi place acru. data viitoare am sa pun mai multa coaja de lamaie si ceva mai putina zeama.
4. crema mi-a ajuns pt 4 blaturi. data viitoare am sa fac tot 4 blaturi la cantitatea asta de crema sau 6 blaturi si mai multa crema.
5. 1-2 pliculete de tort gelee si o tava mai mica erau suficiente. mi-a ramas o cutie de margarina plina cu gelatina rosie.
Ultima editare efectuata de catre vdaiana in Lun Iun 07, 2010 1:06 am, editata de 2 ori
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA