acest tort l-am facut in vara la ziua gemenilor.
Blat de tort : 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, un praf de copt.
albusurile se mixeaza bine , se pune treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste. Incorporam galbenusurile apoi faina si praful de copt, amestecam usor si punem compozitia in tava. Bagam la cuptorul incalzit bine.
Crema: 500g zmeura, 1plic de gelatina,4 linguri zahar,500ml frisca
zmeura se paseaza si da pe strecuratore pt a se inlatura semintele.
gelatina se hidrateaza cu 50 ml suc de zmeura, se amesteca cu restul de zmeura si 4 linguri de zahar si se da pe foc pana ajunge in punctul de fierbere, fara a se fierbe.
frisca se mixeaza bine, se adauga zmeura cu gelatina calduta. Se da putin la rece pana incepe sa se lege.
blatul taiat si insiropat cu suc de zmeura se taie in trei , se pune in tava cu inel se umple cu crema.
se da la frigider.
deasupra am ornat cu toping de zmeura.
dupa aceiasi reteta am facut si o prajiturica.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Blat de tort : 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, un praf de copt.
albusurile se mixeaza bine , se pune treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste. Incorporam galbenusurile apoi faina si praful de copt, amestecam usor si punem compozitia in tava. Bagam la cuptorul incalzit bine.
Crema: 500g zmeura, 1plic de gelatina,4 linguri zahar,500ml frisca
zmeura se paseaza si da pe strecuratore pt a se inlatura semintele.
gelatina se hidrateaza cu 50 ml suc de zmeura, se amesteca cu restul de zmeura si 4 linguri de zahar si se da pe foc pana ajunge in punctul de fierbere, fara a se fierbe.
frisca se mixeaza bine, se adauga zmeura cu gelatina calduta. Se da putin la rece pana incepe sa se lege.
blatul taiat si insiropat cu suc de zmeura se taie in trei , se pune in tava cu inel se umple cu crema.
se da la frigider.
deasupra am ornat cu toping de zmeura.
dupa aceiasi reteta am facut si o prajiturica.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA