Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 40, Lun Ian 31, 2011 1:44 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Harisi -prajitura arabeasca

    Distribuiţi
    avatar
    vdaiana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Sagetator Varsta : 39
    Localizare : Timisoara

    Harisi -prajitura arabeasca

    Mesaj Scris de vdaiana la data de Mier Feb 03, 2010 5:18 pm

    Harisi
    (PRAJITURA ARABEASCA)

    Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    "Blat:
    200 g nuca de cocos
    1 pachet de gris 500 g
    150 g unt (topit)
    2 cutii iaurt mari (am folosit sana de 375 g /o cutie)
    2 praf de copt
    3 plicuri de zahar vanilat

    Pentru sirop:
    2 pahare de apa
    2 pahare de zahar (eu am pus 1 si 2/3)
    zeama de la o lamaie (eu am pus 1 lamaie mare si ½)

    Cum se face:
    Totul se amesteca pana rezulta o compozitie mai groasa decat pentru chec si se lasa la odihnit aprox o ora, la intuneric, apoi se pune in tava tapetata cu unt (dimensiune tava 25/30 cm)
    Se lasa la cuptor cca 50-60 minute.
    Cu zece minute inainte sa fie gata, se scoate si se taie fierbinte in patratele rapid cu un cutit inmuiat in apa si se adauga siropul: 2 pahare de apa si doua pahare de zahar, in care se stoarce zeama de la o lamaie, se amesteca totul pe foc si se toarna peste prajitura.
    Apoi se da din nou tava la cuptor (pe care nu l-am oprit ) pentru inca 10 minute.
    Iese o bunatate de prajiturica. Putin acrisoara, iar gustul de cocos... mmmm..."

    Ingredientele pentru blat:

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Ingredientele pentru sirop:

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    ~ ingredientele uscate si amestecate

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    ~ untul topit la foc mic

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    ~ aluatul amestecat cu lingura de lemn

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    ~ aluatul la intuneric

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    ~ prajitura portionata fierbinte si insiropata

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    sora-mea a fost foarte incantata cand i-am zis ce praji am facut, ea cunoaste prajitura asta foarte bine si mi-a dat si varianta ei; se prepara la fel, doar blatul difera putin.

    Harisi de la sora-mea :D
    3 cani gris
    1 cana zahar
    2 cani cocos
    2 linguri praf copt
    treisfert cana ulei bun
    1 si jumate cana lapte cald
    3 linguri iaurt

    -se amesteca la fel, se odihneste jumatate de ora; siropul la fel.

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 33
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Harisi -prajitura arabeasca

    Mesaj Scris de Corina la data de Dum Feb 28, 2010 12:27 am

    ce frumoasa este, daiana. e pufoasa
    avatar
    vdaiana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Sagetator Varsta : 39
    Localizare : Timisoara

    Re: Harisi -prajitura arabeasca

    Mesaj Scris de vdaiana la data de Dum Feb 28, 2010 12:54 am

    mersi
    nu e chiar pufoasa, e foarte insiropata.

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 33
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Harisi -prajitura arabeasca

    Mesaj Scris de Corina la data de Dum Feb 28, 2010 12:56 am

    dar arata pufoasa, jur. asta e bine,nu?
    avatar
    MIHAELA 73
    Ajutor Bucatar
    Ajutor Bucatar

    feminin Varsator Varsta : 44
    Localizare : Tirgu- Neamt -Roma Italy
    Stare de spirit : buna

    Re: Harisi -prajitura arabeasca

    Mesaj Scris de MIHAELA 73 la data de Dum Feb 28, 2010 2:50 am

    bunaaa rau de tot,ieftina si usoara de facut
    prajiturilede felul ceasta imi plac mie
    avatar
    vdaiana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Sagetator Varsta : 39
    Localizare : Timisoara

    Re: Harisi -prajitura arabeasca

    Mesaj Scris de vdaiana la data de Dum Feb 28, 2010 3:01 am

    da, e foarte usor de facut.

    despre pufosenie ce sa zic? io ma asteptam sa fie mai lejera, mai pufoasa prajitura. dar n-are cum sa fie cu 500 g de gris care e mai greu decat faina si cu 750 g de iaurt care e mai dens decat laptele sau ouale.
    am mai constatat io ca nu prea-mi plac prajiturile cu iaurt. mi se par prea dense.
    gustul in schimb a fost foarte bun.
    exact cum zice Edith in reteta ei, putin acrisoara si cu aroma de cocos mmm mmm mmm

    Continut sponsorizat

    Re: Harisi -prajitura arabeasca

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Mar Iul 25, 2017 2:39 pm