Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 40, Lun Ian 31, 2011 1:44 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Asa se mananca pe la noi

    Distribuiţi
    avatar
    Admin
    Aspirant Yummy
     Aspirant Yummy

    feminin Localizare : aici
    Stare de spirit : rabdare, rabdare, rabdare

    Asa se mananca pe la noi

    Mesaj Scris de Admin la data de Vin Dec 25, 2009 4:34 pm

    Mi-a venit ideea acestui subiect gandindu-ma ca, in fiece zona din tara, pregatirea mesei de sarbatori este la fel, insa ....diferita!
    De exemplu, in zona din care provin, DObrogea, la "slanina" se zice "sunca", iar "sangerete" nu se face.
    Toba, caltabosi se fac doar la Carciun, iar racitura (piftie- prin alte parti) se face de Revelion.
    Voi incerca sa va arat cam ce si cum se fac produsele traditionale aici.Dar pt fiecere reteta, va exista un topic separat.
    La voi, ce se prepara in aceste zile de sarbatoare?
    avatar
    Daniela
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Berbec Varsta : 37
    Localizare : Floresti, jud. Cluj
    Stare de spirit : -

    Re: Asa se mananca pe la noi

    Mesaj Scris de Daniela la data de Mier Dec 30, 2009 3:15 pm

    Bineinteles ca noul, modernul si-a facut loc si in bucatarie, asa ca in Ardeal au intervenit mici modificari. Va spun asa, in mare, ce-mi amintesc si ce stiu de la bunica.
    Inainte de Craciun se taie porcul. Se fac jumari, "cartabosi", carnati (care neaparat trebuie afumati), "ptishca" (nu stiu cum sa scriu sa fie usor de ctit, cert e ca in "besica porcului", adica in vezica, se pune carne, grasime - in unele zone si pasat ), sangerete (noi nu am facut niciodata, mi se pare asa de scarbos). Carnea se taie in bucati, se prajeste in untura si se pune in borcan, sa fie pentru "la vara", iar slanina se sareaza bine si se pune la "murat" (este ultima care se da la fum). Tot la fum se da si sunca, facuta din picior de porc, ce se mananca de Pasti.
    De Craciun se facea cozonac (cu mac sau nuca) sau "baigli", iar de Anul Nou se faceau placinte sau "pancove" (gogosi). Tot atunci se faceau raciturile. De Boboteaza se face toba, "casul de porc" - din cap de porc si carne (care pana atunci au stat la sarat).
    Oasele si ciolanele de porc se dadeau la fum si se puneau in pod, cu slanina, de unde ajungeau tot anul.
    Acum s-a dus traditiile culinare: mergem la magazin si cumapram tot ce avem neovie sau tot ce ne place.
    Eu am pastrat unele obiceiuri: fac carnati afumati si jumari de Craciun si fac racituri de Anul Nou.
    avatar
    mireya
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Pesti Varsta : 40
    Localizare : otopeni
    Stare de spirit : in general buna

    Re: Asa se mananca pe la noi

    Mesaj Scris de mireya la data de Lun Ian 04, 2010 11:51 pm

    Si noi taiem porcul cu 2 zile inainte de Craciun(mostenire din familia sotului -asa s-a facut mereu la ei ).Din el ,facem pentru Craciun :toba ,carnatii ,caltabosii,sarmale ,friptura ,topim grasimea pentru untura (cu toate ca eu nu folosesc...),iar de Revelion piftia .Restul de carne ..o congelam .mama facea o sunca cum n-am mai mancat ......de pe burta ,taia sunca (grasimea de 1 cm .cu sorici pe ea ) ,o taia bucati mai mici si o baga la borcan cu saramura si usturoi !! Mancam .....mmmmmce buna era ....n-am facut singura niciodata .....
    avatar
    Ana
    Yummy mic
    Yummy mic

    Leu Varsta : 33
    Localizare : Torino
    Stare de spirit : yupppiii!

    Re: Asa se mananca pe la noi

    Mesaj Scris de Ana la data de Mar Ian 05, 2010 9:44 pm

    ... fetelor fie piinea cit de rea TOT MAI BINE E IN TARA MEA (ROMANIA) (de sarbatori)... citind cum pregatiti sarbatorile mi se face un dor de acasaaaaaaa... :) La multi ani si toate cele bune ptr 2010
    avatar
    MIHAELA 73
    Ajutor Bucatar
    Ajutor Bucatar

    feminin Varsator Varsta : 44
    Localizare : Tirgu- Neamt -Roma Italy
    Stare de spirit : buna

    Re: Asa se mananca pe la noi

    Mesaj Scris de MIHAELA 73 la data de Mier Ian 06, 2010 4:07 am

    mi-ati adus dorul de casa ,de obiceiuri
    mama mea face pt boboteaza toba
    avatar
    sugar&spice
    Ajutor Bucatar
    Ajutor Bucatar

    feminin Scorpion Varsta : 40
    Localizare : Wi/Cluj/Ludus
    Stare de spirit : I do belive in magic

    Re: Asa se mananca pe la noi

    Mesaj Scris de sugar&spice la data de Joi Ian 07, 2010 12:01 pm

    Daniela a scris:Bineinteles ca noul, modernul si-a facut loc si in bucatarie, asa ca in Ardeal au intervenit mici modificari. Va spun asa, in mare, ce-mi amintesc si ce stiu de la bunica.
    Inainte de Craciun se taie porcul. Se fac jumari, "cartabosi", carnati (care neaparat trebuie afumati), "ptishca" (nu stiu cum sa scriu sa fie usor de ctit, cert e ca in "besica porcului", adica in vezica, se pune carne, grasime - in unele zone si pasat ), sangerete (noi nu am facut niciodata, mi se pare asa de scarbos). Carnea se taie in bucati, se prajeste in untura si se pune in borcan, sa fie pentru "la vara", iar slanina se sareaza bine si se pune la "murat" (este ultima care se da la fum). Tot la fum se da si sunca, facuta din picior de porc, ce se mananca de Pasti.
    De Craciun se facea cozonac (cu mac sau nuca) sau "baigli", iar de Anul Nou se faceau placinte sau "pancove" (gogosi). Tot atunci se faceau raciturile. De Boboteaza se face toba, "casul de porc" - din cap de porc si carne (care pana atunci au stat la sarat).
    Oasele si ciolanele de porc se dadeau la fum si se puneau in pod, cu slanina, de unde ajungeau tot anul.
    Acum s-a dus traditiile culinare: mergem la magazin si cumapram tot ce avem neovie sau tot ce ne place.
    Eu am pastrat unele obiceiuri: fac carnati afumati si jumari de Craciun si fac racituri de Anul Nou.

    Daniela,noi la ptishsca ii zicem chisca si mama mai punea si orez in ea si de obicei o fierbea in oala cu sarmale pe care le mancam in prima zi de Craciun.

    Continut sponsorizat

    Re: Asa se mananca pe la noi

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Mar Iul 25, 2017 2:40 pm