Ingrediente:
2 oua,
10 g drojdie ,
150 ml lapte,
4 linguri zahar,
1 lingurita coaja rasa portocala,
550 g faina,
1 ou,
80 g unt la temperatura camerei.
10 mere,
zahar,
scortisoara,
alune crude,
stafide,
coaja rasa de la o lamaie,
Se dizolvă drojdia în laptele uşor încălzit.
Se adauga zaharul si ouale si se amesteca.
Se pune coaja de portocala si untul.
Se amesteca cu faina pana rezulta un aluat neted si elastic.
Dacă este necesar se mai poate adăuga un pic de făină sau lapte.
Lăsaţi aluatul într-un loc cald să crească.
Intre timp ne apucam de mere:le spalam,le curatam de cotor,le taiem jumatati,le punem intr-o tava,adaugam peste ele zahar si scortisoara.
Le dam la cuptor pana se inmoaie si se caramelizeaza.
Aluatul se imparte in 2 bucati,fiecare buacata se intinde si se cresteaza pe margini.(ca si in poza)
In mijlocul foii punem jumatati de mere,alune,stafide innmuiate si coaja rasa de lamaie.
Se impleteste,se pun in tava pe hartie de copt si se ung cu ou batut.
Se da la cuptor pentru cca 35 de minute.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
2 oua,
10 g drojdie ,
150 ml lapte,
4 linguri zahar,
1 lingurita coaja rasa portocala,
550 g faina,
1 ou,
80 g unt la temperatura camerei.
10 mere,
zahar,
scortisoara,
alune crude,
stafide,
coaja rasa de la o lamaie,
Se dizolvă drojdia în laptele uşor încălzit.
Se adauga zaharul si ouale si se amesteca.
Se pune coaja de portocala si untul.
Se amesteca cu faina pana rezulta un aluat neted si elastic.
Dacă este necesar se mai poate adăuga un pic de făină sau lapte.
Lăsaţi aluatul într-un loc cald să crească.
Intre timp ne apucam de mere:le spalam,le curatam de cotor,le taiem jumatati,le punem intr-o tava,adaugam peste ele zahar si scortisoara.
Le dam la cuptor pana se inmoaie si se caramelizeaza.
Aluatul se imparte in 2 bucati,fiecare buacata se intinde si se cresteaza pe margini.(ca si in poza)
In mijlocul foii punem jumatati de mere,alune,stafide innmuiate si coaja rasa de lamaie.
Se impleteste,se pun in tava pe hartie de copt si se ung cu ou batut.
Se da la cuptor pentru cca 35 de minute.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA