eu nu prea le am cu aluaturile in general,dar avand in casa mari iubitori de paine,am zis sa le fac o bucurie!:) si n-a iesit rea de loc,din contra am primit laude!;;)
aveti nevoie:
500 gr faina (integrala si alba,amestecata,sau doar integrala)
3-4 cartofi fierto si dati pe razatoare,sau un plic de praf instant ptr pireu:D
o mana de seminte de in,intregi sau sfaramate(cum doriti)
o mana de seminte de floarea soarelui(sfaramate sau intregi,dar bineinteles decojite)
un cub drojdie proaspata(20 gr) amestecata cu o lingurata de zahar si 2 linguri de apa calduta
apa calduta cat cuprinde
sare dupa gust
mod de preparare:
amesteca-ti drojdia cu zaharul si cele 2 linguri de apa,si lasati 10-15 min la dospit.
intr-un castron,amestecati faina integrala cu cea alba,(in ce cantitati doriti,sau doar din cea integrala),cu cartofii fierti dati pe razatoare (sau cu plicul praf instant de pireu),semintele,sare si se amesteca totul bine. se face o gaura in mijloc unde se adauga drojdia dospita si se framanta impreuna,se adauga apa calduta cat cuprinde,se framanta bine(aluatul trebuie sa fie unul tare dar elastic)se adauga pe parcurs faina daca mai este cazul,pana nu se va mai lipi de mana si de castron.
se bate de castron si se amesteca cca 30 de min,apoi se lasa 35 de min la dospit acoperit.
cuptorul se incalzeste la 170 de grade,painica se adauga intr-o tava sau intr-un recipient uns cu putin ulei si tapat cu faina cca 45 de minute,se controleaza cu o scobitoare daca este bine coapta.
se rastoarna pe o carpa curata de bucatarie,se impatureaza si se lasa 2 ore la racit.
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][/img]
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][/img]
pofta mare!!
aveti nevoie:
500 gr faina (integrala si alba,amestecata,sau doar integrala)
3-4 cartofi fierto si dati pe razatoare,sau un plic de praf instant ptr pireu:D
o mana de seminte de in,intregi sau sfaramate(cum doriti)
o mana de seminte de floarea soarelui(sfaramate sau intregi,dar bineinteles decojite)
un cub drojdie proaspata(20 gr) amestecata cu o lingurata de zahar si 2 linguri de apa calduta
apa calduta cat cuprinde
sare dupa gust
mod de preparare:
amesteca-ti drojdia cu zaharul si cele 2 linguri de apa,si lasati 10-15 min la dospit.
intr-un castron,amestecati faina integrala cu cea alba,(in ce cantitati doriti,sau doar din cea integrala),cu cartofii fierti dati pe razatoare (sau cu plicul praf instant de pireu),semintele,sare si se amesteca totul bine. se face o gaura in mijloc unde se adauga drojdia dospita si se framanta impreuna,se adauga apa calduta cat cuprinde,se framanta bine(aluatul trebuie sa fie unul tare dar elastic)se adauga pe parcurs faina daca mai este cazul,pana nu se va mai lipi de mana si de castron.
se bate de castron si se amesteca cca 30 de min,apoi se lasa 35 de min la dospit acoperit.
cuptorul se incalzeste la 170 de grade,painica se adauga intr-o tava sau intr-un recipient uns cu putin ulei si tapat cu faina cca 45 de minute,se controleaza cu o scobitoare daca este bine coapta.
se rastoarna pe o carpa curata de bucatarie,se impatureaza si se lasa 2 ore la racit.
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][/img]
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][/img]
pofta mare!!
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA