Pui cu crema de hribi si trufe
Ingrediente:
Un pui de circa 1,200 kg
Orez 250 gr. - Un morcov – O ceapa – Jumatate de tulpina de telina (folositi telina de aroma) – Smantana lichida, 1dl.
Crema de hribi si trufe 60 gr.
Faina 40 gr. - Hribi uscati 5 gr. - Dafin – Sare si piper – Unt 30 gr. - Ulei de masline
Se pune puiul la fiert in circa 2l de apa clocotita cu sare, impreuna cu morcovul, ceapa, tulpina de telina, o frunza de dafin si piper. Luati-l de pe foc dupa o ora. Pregatiti un sos cremos din doua polonice de zeama de pui, faina, unt si putina sare, la care adaugati Crema de hribi si trufe, precum si ciupercile uscate. Acestea trebuie puse la inmuiat din vreme, stoarse si taiate marunt. Tineti la cald puiul si sosul. Intr-un vas termorezistent rumeniti orezul in putin ulei, in care adaugati o frunza de dafin. Apoi turnati peste orez, circa jumatate de litru de zeama de pui si introduceti vasul in cuptorul incalzit la 190 grade timp de 18 minute. Scoateti vasul, puneti continutul pe un platou, alaturi de puiul taiat in bucati, peste care turnati sos din abundenta.
Reteta am gasit-o aici ca sa nu fiu acuzata de plagiat, [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] am facut-o de curiozitate si de atunci, o fac ori de cate ori am musafiri pe care vreau sa-i impresionez.
Ingrediente:
Un pui de circa 1,200 kg
Orez 250 gr. - Un morcov – O ceapa – Jumatate de tulpina de telina (folositi telina de aroma) – Smantana lichida, 1dl.
Crema de hribi si trufe 60 gr.
Faina 40 gr. - Hribi uscati 5 gr. - Dafin – Sare si piper – Unt 30 gr. - Ulei de masline
Se pune puiul la fiert in circa 2l de apa clocotita cu sare, impreuna cu morcovul, ceapa, tulpina de telina, o frunza de dafin si piper. Luati-l de pe foc dupa o ora. Pregatiti un sos cremos din doua polonice de zeama de pui, faina, unt si putina sare, la care adaugati Crema de hribi si trufe, precum si ciupercile uscate. Acestea trebuie puse la inmuiat din vreme, stoarse si taiate marunt. Tineti la cald puiul si sosul. Intr-un vas termorezistent rumeniti orezul in putin ulei, in care adaugati o frunza de dafin. Apoi turnati peste orez, circa jumatate de litru de zeama de pui si introduceti vasul in cuptorul incalzit la 190 grade timp de 18 minute. Scoateti vasul, puneti continutul pe un platou, alaturi de puiul taiat in bucati, peste care turnati sos din abundenta.
Reteta am gasit-o aici ca sa nu fiu acuzata de plagiat, [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] am facut-o de curiozitate si de atunci, o fac ori de cate ori am musafiri pe care vreau sa-i impresionez.
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA