Caisele se spala bine, se desfac in doua, se aseaza cu partea unde a fost samburele in jos in borcane de 800 ml.
In fiecare borcan se pun 3-4 linguri de zahar, in functie de cat de dulci sunt fructele, care de preferinte trebuie sa fie mai tari, nu foarte coapte. Nu se inghesuie prea mult fructele pt ca se vor strivi.
In fiecare borcan se presara peste zahar un varf de cutit de conservant.
Se completeaza cu apa, lasand cam doua degete pana la gura borcanului.
Se capseaza sau se leaga cu ciolofan dublu borcanele.
Borcanele invelite in prosope de bucatarie se fierb intr-o oala cu apa timp de 20 de min incepand din momentul fierberii apei. Important e ca apa sa aiba acelas nivel cu cel al fructelor din borcan si sa fie acoperite bine, focul nu trebuie sa fie prea tare,e risc sa se sparga borcanele.
Daca apa scade se completeaza cu apa calduta in nici un caz cu apa rece si nu se toarna direct peste borcane ci intr-un colt al oalei.
Se scot si se acopera cu o patura pana a doua zi cand reci se vor depozita in camara.
In fiecare borcan se pun 3-4 linguri de zahar, in functie de cat de dulci sunt fructele, care de preferinte trebuie sa fie mai tari, nu foarte coapte. Nu se inghesuie prea mult fructele pt ca se vor strivi.
In fiecare borcan se presara peste zahar un varf de cutit de conservant.
Se completeaza cu apa, lasand cam doua degete pana la gura borcanului.
Se capseaza sau se leaga cu ciolofan dublu borcanele.
Borcanele invelite in prosope de bucatarie se fierb intr-o oala cu apa timp de 20 de min incepand din momentul fierberii apei. Important e ca apa sa aiba acelas nivel cu cel al fructelor din borcan si sa fie acoperite bine, focul nu trebuie sa fie prea tare,e risc sa se sparga borcanele.
Daca apa scade se completeaza cu apa calduta in nici un caz cu apa rece si nu se toarna direct peste borcane ci intr-un colt al oalei.
Se scot si se acopera cu o patura pana a doua zi cand reci se vor depozita in camara.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA